Добре дошли в "Родени", АВГУСТовски бебчета засмени!

• 41 884
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
въпрос към ЛЛЛ : кърмата ми не е бяла както до сега,а започна да става почти прозрачна с леки бели отенъци.Малката суче и след около половин час се събужда и пак е гладна и това ме кара да мисля,че е станала рядка или намалява...

# 76
Здрасти банда! Днес Мая става на два месеца!Расте моето момиченце  Heart Eyes
Аз при всяка смяна на памперс почиствам старателно с мокри кърпички и мажа с кремче против подсичане. Не съм видяла до сега обрив или зачервяване,така че си следвам тази процедура.
Оплешивяването и при нас го има-отгоре е кубе,а отстрани коса - бол. Прилича на дебел плешив чичка  Mr. Green
При нас е слънчево,но с един гаден вятър и ме е страх да изведа малката  Confused Дано има още топли дни,че после цяла зима вкъщи не ми се мисли ooooh!

# 77
Честита месечинка на малката Мая. Няма да усетим колко бързо ще се изтърколи времето и ще пораснат нашите мишленца. И при нас днес е доста ветровито и не сме излизали.
Как сте мами с недоспиването?Моят синковец спи до към 3-3.30,после будува,а като заспи отново се буди на всеки час.Явно ще става купонджия човека и ще обича нощния живот. Grinning

# 78
Мили мами,

Давате ли залъгалки на бебенцата си? Ако да какви: силиконови, каучукови? каква форма, на коя фирма? Нашето фъстъче е на месец и двадесет  дни и определено има тенденция гърдите ми да се използват за залъгалки и то с часове (освен неудобно е и болезнено),затова вече давам  чат пат бибка купена от нашия татко от кварталната аптека избрана не по специален критерии а защото само такива имали за възраст 0+. понякога и се кефи детето, друг път хич. Та ми се искаше да ме посъветвате в тази насока. И без това кърменето ни  е леко тегаво, тревожа се залъгалката да не доведе до неефективно сукане. Споделете моля ви какво знаете и мислите за това. Предварително благодаря.
Усмивки на всички Simple Smile

# 79
И на нас започна да ни пада косичката и ни казаха,че е нормално и ще падне цялата!

# 80
Аз от 2 дни започнах да давам,но малкия не я иска.Иначе съм купила на НУК,четох че са добри за венците,все пак са немски-силиконова е моята.По-принцип ако минем без залъгалка ще е най-добре.

# 81
Нашето момченце ползва биберона за приспиване, не че без нея не заспива, но дам ли бибката след 2 мин. е отнесъл плувката. В началото бях взела една на Нук и една на Авент, но тази на Нук не я харесва, защото е скосена и като я смиче по-дълго му се отбелязват едни червени линии на лицето от нея. Сега сме само с тези на Авент, взела съм си два броя.
Ето от тези:

# 82
  • София
И на нас ни пада косичката. Преди давахме залъгалка, но прочетох това-онова, че не е добре, защото се обърква сукането и му я махнах. Сега като му дам и я плюе. По-добре без нея, ще видим как ще бъде със смукането на палец. Сега понякога го гледам, че се опитва, но не може да се нагоди.
balletвиж дали кърмата ти стига на малчо, щом суче постоянно. В началото като бяхме само на кърма и той постоянно искаше и можеше да суче денонощно, особено вечер като захапе и така си откарваше. После се оказа, че е недохранен и за това беше и нервен и искаше постоянно на гърда. Въпреки тази постоянна стимулация, кърмата ми не се увеличи и сега сме на смесено хранене, но е мнооого по-спокоен и сега се опитвам пак да си увелича млякото.

# 83
въпрос към ЛЛЛ : кърмата ми не е бяла както до сега,а започна да става почти прозрачна с леки бели отенъци.Малката суче и след около половин час се събужда и пак е гладна и това ме кара да мисля,че е станала рядка или намалява...

Дияна Димитрова, как е организирано кърменето на Теодора в момента - колко хранения има за 24 часа?; на поискване ли се храни или на режим?; една или две гърди предлагаш на хранене?; на колко часа средно суче?; кърмиш ли я нощем?; даваш ли биберон-залъгалка?; приема ли нещо различно от кърма (адаптирано мляко, вода, медикаменти и др.) – какво, как го даваш и в какво количество за 24 часа?; как пишка и ака, колко често пълни пелените за едно денонощие? Също така искам да попитам какво е рожденото тегло на бебето, най-ниското измерено тегло и как наддава към момента? В кой момент виждаш цвета на кърмата - в началото на кърменето, в средата или края?

Честото и ефективно изпразване на гърдата стимулира лактацията и няма по-ефективна помпа от бебето в повечето случаи. При новородените е важно да имат поне 8-12 кърмения за 24 часа като за денонощието се прави не повече от една 4 часова пауза. Дали си опитвала след като бебка спре да суче активно на гърдата да приложиш компресия? След като спре да гълта с компресията да предложиш втората гърда и с нея да приложиш същото. Смяната на гърдите в рамките на едно кърмене може да се направи 2-3 пъти тъй като организма започва да произвежда кърма след като гърдата се изпразни.

Тези две статии могат също да ти помогнат - Как се хранят бебетата и Как да разбера дали новороденото ми бебе изсуква достатъчно мляко?

# 84
  • пловдив
  food010  food010  food010Добро ви утро мами и бебоци!!!Не съм пила кафе от 20дена почти и сега нахраних малчо и вече много ми се пие...Направих си кафенцеее с много мляко.Дано не му се отрази....Днес времето е добро и мисля после да го метна в количката и да се поразходим-много му харесва-на 2 минута е заспал  GrinningСнощи дави кажа като заспа в 18 часа и няма събуждане...Накрая все пак към 21 и 30 нямашекак и го разбудихме мъника,изкъпахме го,нахраних го и сеподготвих за безсънна нощ-след толкова сън...Но не-спа си като пич до 5 часа  Laughing,събуди се хапна и пак.Сега преди малко пак се нахранихме и заспа на мама момчето  HugКосичката ни май не пада,не съм  newsm78забелязала Но пъпчето ни ощекърви-не много ,но.....Третирам със спирт и тетра след това.Пръскам и с антибиотик.Дано скоро мине. PraynigТова е от нас.Май сме си доста кротки-засега -и няма с какво друго да се похвалим... SunglassesЛек и усмихнат ден на мамите и много целувки на малките слънца  Flowers Bouquet Kissing Heart

# 85
Залъгалка давам по съвет на акушерките в родилното и ето сега месец и половина откакто се е родила Йешим... вече е пристрастена   Confused  не заспива без нея, но пък не смуче ръцете.
Косата ни не е започнала да опада все още, но става по-светла в корена... странно какво ще се получи.
Кафе и аз пих едва вчета и то силно разредено с мляко, за да вида дали ще се отрази на детето.
По-късно ще ви разкажа за приключенията ни по софийското метро с количката.... добре че носих кенгуруто като резервен вариант.

# 86
Здравейте Мами,

Купих днес една нова залъгалка да видим дали нея ще поиска малката Принцеска, че иначе става висене на гърдите ми с часове.

Що се отнася до метрото.... подозирам че си изпитала доста затруднения, макар че би ли трябвало на всички спирки да има асансьор или...? В този ред на мисли аз днес трябваше да мина през подлеза на румънското  посолство и в двете посоки- респективно два пъти. Как за Бога се минава през подлез с бебешка количка? Ако въобще  онези улеи за колички паснат  на осовото разстояние на гумите , то се явява страшно стръмно, детето ще се изсули от количката. Явно има някакви други чалъми. Знам че за изкачване на стъпала се захожда със задните гуми, но голямо лангъркане ще падне ако бебенцето е в количката и стъпалата са много. Предизвикателство си е предвижването с количка

# 87
 Да кажа на мамите, на които им предстои втората ваксина против хепатит - ние използвахме КоолПач лепенки сложихме директно на убоденото и нямахме никакви проблеми - нито плака (само докато я боцкаха), нито температура дигна Simple Smile

# 88
 Здравейте,мамчета! От колко много време не мога да вляза да почета,да не говорим пък ,за да пиша...Все съм заета с нещо -или ще е малкия или ще си имам друга работа из къщи или просто ще имам нужда да почина докато той спи...Днес по случайност не припаднах на дивана пред телевизора и реших че няма смисъл да лягам,така или иначе ми остава час до храненето и ето ме тук Grinning Виждам че сте засегнали доста теми около бебоците.Някой беше питал за молитвата на 40-тия ден.Трябва да си направите уговорка със свещенника един ден по-рано поне,носи се пита с мед,която се раздава за здраве,заплаща се колкото ви е на сърце и после бебо се води за пръв път в чужда къща.
 За забелването на пишлето ние започнахме от около 10-ти ден.Прави се много лекичко и внимателно,по-скоро нещо като масажче,като се опъва кожичката надолу.До 6-ти 7-ми месец е готово.Ние засега имаме завиден напредък.
 За къпането-Ицака много се кефи,може да стои във ваничката с часове,но в момента в който го изкараме става страшно.Сигурно в съседния квартал го чуват smile3521
 За залъгалката аз бях купила в началото на Авент,но постоянно я изпускаше.Имах подарък едни на Чико но за след шестия месец и реших да пробвам с тях и стана работата.Тях не ги изпуска,но честно казано не е особено очарован.Смуче само когато много му се спи,но и това е нещо.
 Иначе вече започна да се усмихва постоянно и да гука.Много е сладък  Heart Eyes Харесва дрънкалки и шарени играчки ,които пеят,но все пак нищо неможе да му задържи вниманието за повече от 10мин. Като цяло не е от най-спокойните деца,което малко ме притеснява.Все си мисля,че причината е в млякото ,което давам.Сега съм решила това да е последната кутия и като свърши го сменям да видим какво ще стане.
 Сега ще ви разкажа и за моето раждане.
 ММ се прибра към 17:00 от работа и отиде при негов приятел да му помага за някакви дъски да стържели...Към 17:30 ми се обади да отида и аз при тях да не стоя сама,но се чувствах кофти и си останах в къщи.Нищо не ме болеше,просто ми се лежеше и не ми се шаваше наникъде.Малко след това започнаха едни никакви болчици и си помислих ,че пак са някакви подготвителни контракции.Чаках си да ми почне предаването в 19:00 -"Пътят към майчинството" и даже не обръщах внимание на тези контракцийки.Към 18:15 ми се приходи до тоалетна,отивам-нищо,пак си легнах и контракциите започнаха да се усилват,но не чак толкова ,че да си помисля че раждам.Бяха си безобидни.Обаче не спират и към 18:30 вече реших че ще ги засичам.Та започнах аз да си засичам ,а те през 5 мин.Помислих си че се филмирам нещо-нали през 5мин. като станат трябва вече да са силни.Реших че ей сега ще си заминат от където са дошли.Да ама не,след още 10-15мин. се усилиха още повече,но пак не много,все пак реших да се обадя на ММ ,за да го предупредя какво става.Той се прибра милия много ошашкан.Изкъпа се и решихме да тръгваме към болницата.Като станах да си оправям багажа вече ме срязаха по-сериозно.В 19:00 бяхме в болницата.Супер,ама в родилното има 8 родилки и мен няма кой да ме прегледа.Една младичка сестра реши да ме сложи на тонове все пак до като някой се сети да дойде.Еееей като ме върза с тези колани разбрах вече какво са родилни болки.Почнах да се въртя,да се гърча,а тя милата стана бяла като платно.Накрая се развика на някой по телефона,че при нея има родилка и взе че дойде някакъв лекар.Прегледа ме и О,Чудо 8см. разкритие,газ към родилното.Ок бързо,бързо ама аз как да бързам като ме болиии.Излизаме в коридора аз,доктора и въпросната сестричка,а тя кава на ММ "Бързо носи документите,бързо,бързо",на всичкото отгоре аз цялата в кръв от прегледа,горкото ми мъжле,само като му видях погледа и го съжалих.Така се притесниии.Та в 19:45 бяхме в родилна зала,съблякоха ме,сложиха ми нощницата и ми викат "Лягай",а аз "Не,първо ще се обадя по телефона" а те "Абе къв телефон бе ,момиче,ти раждаш,лягай да пукаме мехура",а аз "Не,искам си телефона".Е никакъв телефон не ми дадоха  smile3516 Спукаха ми мехура и напъните започнаха веднага.Качиха ме на магарето в 20:00.До като акушерката си миеше ръцете и се приготвяше аз си напъвам,а отстрани си седи лекаря и наблюдава без думичка да каже,след 3 напъна,в 20:05  Христо се показа,акушерката дойде само да му хване главичката и да го издърпа.Практически си родих сама.Много лесно,без шевове.От там нататък вече стандартните процедури,бебо в отлично състояние,тати на седмото небе и цялата рода на крак  smile3503

# 89
Привет, мами.Онзи ден бяхме на консултация,мериха Дари,добре е,здравичка,пу-пу,наддала е 600 гр.,мериха й и главичката,защо,така и не разбрах,биха й втора ваксина,хепатит Б в крачето,и милата плака доста.Залагалка не иска,и водичка не иска много.Аз се притеснявам много,че доста ака 4-5 пъти за денонощие newsm78,незнам дали е нормално или не,а й акото й е зеленикаво-жълто.Попитах ,дали не от прехлаждане,но ми казаха,че може да е от храната която съм яла аз,и тогава се сетих,че преди два дни бях яла спанак,но ощи ли дава отражение,все пак минаха 4-5 дни от тогава.Иначе е изцяло на кърма,като забелязвам ,че в късно-следобедните часове висим повече на гърда,което ме навява на мисълтта,че ми намалява кърмата,но не съм давала до сега формула.
Бузките са й целите с бебешко акне,не съм я мазала с нищо,а и незнам дали трябва,или ще си мине от самосебеси.Косичката и на нея почна да й окапва около ушичките,има доста отзад,и най-интересното на самите ушенца Joy,ММ даже се шегува да ги хване с ножичката.

Общи условия

Активация на акаунт