ИСТАНБУЛ 25

• 56 458
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Ами аз се обаждах август и исках да се запиша на нормална цена и ми казаха, че няма да пътуват до края на годината.

Вярно? ooooh!
Е, и за нас не беше изненада проваленото пътуване - дори не сме си пускали отпуски, защото бяхме сигурни, че няма да се осъществи. А и едва ли ще пътува някога отново тази компания - из всички сайтове пише за провала им - напишете името им в google и ще излезнат много оплаквания. #Cussing out

# 76
Някой помни ли в коя тема Бланка обясняваше за джамията на Истиклял, която беше скрита под земята, нещо такова беше  newsm78 ?

# 77
  • София
Някой помни ли в коя тема Бланка обясняваше за джамията на Истиклял, която беше скрита под земята, нещо такова беше  newsm78 ?

Какво те интересува? Можем наново да обясним.

Тук пише за нея - http://pavijatours.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D1% … 0%B1%D1%83%D0%BB/

# 78
Кръстовището на Каракьой бе мястото, където вечеряхме всяка вечер и изчаквахме автобуса за Ортакьой. Така и не успях да видя входа на тази джамия. Спомням си, че някъде в темите имаше снимка на него и описание на точното място.

ПС - Тук е обозначено на 150 метра вдясно (на изток) от автобусната спирка - http://placesinistanbul.com/placeTransit.php?placeID=1642&lan=TR.

ПС2 - Ето я. От автобусната спирка на Карькьой (за автобусите в посока Кабаташ) тръгвате вдясно по улица Кеманкеш (пешеходна зона, успоредна на Босфора). На около 150 метра вляво е джамията Yeralti.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 14:24 от bialk

# 79
  • София
bialk, навътре в квартала е и затова не си я видял. Иначе има 2 входа. Единият се вижда лесно, а за другия се влиза в нещо като уличка между сградите, която завършва с входа на джамията. Ние го видяхме на излизане иначе на такова място могат само местните хора да го знаят.

# 80
bialk, навътре в квартала е и затова не си я видял. Иначе има 2 входа. Единият се вижда лесно, а за другия се влиза в нещо като уличка между сградите, която завършва с входа на джамията. Ние го видяхме на излизане иначе на такова място могат само местните хора да го знаят.

Абсолютно си права. Ето го и втория вход със завършека на улицата.

# 81
Танче, bialk, благодаря ви. Вижда ми се малко сложно като за първо ходене в Истанбул.

# 82
  • България, София
Ехеееее, чак на стр. 6 ви настигам.
Шебече, благодарско за новата прекрасна тема  bouquet С огрооооомно закъснение и аз да ти честитя таткото рожденик, да ти е жив и здрав и още много пъти да отбелязвате този празник с него.

Диди, още не съм стигнала в Стамбула. Ама доброто ми мислиш с това чудене  Hug Глася се вече усилено и трябва да започвам програма да правя.

Таня, благодаря много за отзива за Ана Травел. Намерих си после из нета коментари по техен адрес.
То освен на Дениз Травел, сега в колективните сайтове има и на Комфорт Травел оферта
http://bg.kolektiva.net/travel/v-istanbul-14731.html?a_aid=4e53546f91977
Ние миналото лято ходихме с тях с ваучери и аз съм доволна. Макар че, не ни видяха очите два дни и не съм ползвала допълнителните им екскурзии,  като цяло организацията им беше добра. А и имат дата точно за 24.10., когато мен ме устройва идеално. Мислех и евентуално за 17.10, но ако ще е Байрам, не ми се рискува да има затворени магазини. Ако има някой, който да знае със сигурност какво е положението, ще съм много благодарна за инфото  Hug

bialk, цената, която плаща човек за ваучер си струва за всички други несгоди, които трябва да търпи. То и Таня ти е писала. Но виждам, че и ти започваш да си променяш мнението  Simple Smile

# 83
bialk, разходката с корабче по Босфора с коя фирма я направихте?

# 84
  • София
Таня, благодаря много за отзива за Ана Травел. Намерих си после из нета коментари по техен адрес.

Добри или лоши?

# 85
bialk, разходката с корабче по Босфора с коя фирма я направихте?

С Dentur Avrasya - Hop on Hop OFF от Кабаташ. Останах с впечатлението, че те притежават и най-модерните фериботи:

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 17:51 от bialk

# 86
  • България, София

Добри или лоши?
Имаше и от двата вида. Имаше хора, които споделяха добри впечатления, други изобщо не бяха доволни. Имаше оплаквания от автобусите, с които се пътува, както и отзиви, че подреждането не е по дата на записване, а на предните места слагат познати.
Като цяло се отказах от Ана Травел, защото на тяхната дата е Курбан Байрам и не искам да рискувам всичко да е затворено. А и този път ще пътуваме с голямата ни щерка и искам на детето да му е комфортно.

# 87
  • Sofia
Кръстовището на Каракьой бе мястото, където вечеряхме всяка вечер и изчаквахме автобуса за Ортакьой. Така и не успях да видя входа на тази джамия. Спомням си, че някъде в темите имаше снимка на него и описание на точното място.

ПС - Тук е обозначено на 150 метра вдясно (на изток) от автобусната спирка - http://placesinistanbul.com/placeTransit.php?placeID=1642&lan=TR.

ПС2 - Ето я. От автобусната спирка на Карькьой (за автобусите в посока Кабаташ) тръгвате вдясно по улица Кеманкеш (пешеходна зона, успоредна на Босфора). На около 150 метра вляво е джамията Yeralti.
Изобщо не подозирах, че има и параден вход. Пускат ли през него?
Аз съм влизала от задния - невъзможен е за откриване, но с 5-6 пъти питане е лесно.  Laughing

Хелънче, кажи й на шефката колко е неприятно в Истанбул и се пожертвай вместо нея!  Peace

# 88
  • София
Нощна птица, отворен е входа. Дори има нещо като малко площадче с пейки. До там е пешеходна улица със сергии, които бяха затворили вече, защото ние отидохме доста късно. Вече бяхме гледали залеза над Златния рог, хапвайки балък екмек до брега (само някои, които ядат риба, такива като мен зяпаха и снимаха залеза  Wink).  Ето и няколко снимки:

входът, от който влязохме

вътрешността

при зелената светлина в дъното са гробниците на арабските войници, за които се споменава в статията от предишния ми пост.

входът, от който излязохме

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 19:00 от Тaня67

# 89
  • Sofia
Ах, че хубави снимки!!!   bouquet
Аз така и не я снимах, понеже имаше служба и не ми беше удобно.
Точно в този "криминален" вход влязохме и ние, по тъмно.

Общи условия

Активация на акаунт