Защо памперсът на бебо пропуска

• 3 582
  • 32
  •   1
Отговори
Имам бебе- момченце на 10 дена.В началото всичко беше точно, но сега от 2-3 дена памперсите му почнаха да пропускат, сменям ги на 3 часа и като го взема от креватчето той е мокър от страната на която е лежал в легълцето. Тази нощ от вечерното къпане в 7 ч. до 6 ч. сутринта смених 3 комплекта дршки и всичките бяха много мокри, а бебо беше неспокоен и мрънкаше на сън. Той е 3100 гр. и ползвам пелени на Канбебе 1, които са за дечица от 2 до 5 кг., мисля че са му по мярка, обаче явно не е така щом пропускат. Винаги стягам добре памперса като го поставям, но няма никаква разлика, пак протича.Пробвах по съвет на приятелка по-голям размер, ама наистина са му доста големи и пак протичат.Дайте съвет какво да правя !!!???

# 1
  • София
Смени марката. Ето тема за различните марки - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=683586.0

# 2
Много просто - купувай друга марка памперси. Памперс, Пуфис, Либеро и т.н. да не изброявам, изборът е огромен. Повечето майки сме сменили по 2-3 марки поне. И моят съвет е да не му стягаш толкова памперса, когато го залепиш трябва да можеш свободно да си пъхнеш поне единия пръст. На теб не би ти било приятно гащите да ти стягат, нали? Хубавите памперси имат добра попивателна способност дори и да не са ултра стегнати.

# 3
  • София
Принципът при памперсите, е че при достигането на долните килограми на следващия номер се минава на него. Кан бебе 2 са от 3 до 6 кг, вие сте 3100,  т.е. би трябвало да ползваш номер 2.

Иначе памперс може да пропуска защото е малък, голям, неправилно сложен, недостатъчно стегнат, кройката да не е подходяща за конкретното бебе или просто некачествен.
Може да пробваш и друга марка.
Ако има около вас да продават  памперси на бройка, вземи следващ номер и няколко от други фирми за проба, така ще се ориентираш най-добре кой е подходящ за твоето дете.
Иначе горното за смяната на номерата важи за всички памперси Wink

# 4
Angel_Dust ме подсети за още нещо - наистина и кройката е от значение. Някои памперси са по-подходящи за бебета с коремчета, други пък за по-слабички. Така че наистина пробвай няколко вида и така ще си прецениш най-добре.

# 5
Някои памперси не могат да поемат толкова много течности. Съветвам те да пробваш Pampers  Peace

# 6
И аз имам от време на време този проблем. Купих за родилния дом един пакет на Пуфис и ще карам с тях, докато понаддаде, че да си ползваме многократните джобове, за които тя пък е още малка.
Но и аз сменям понякога по чифт дрехи на ден. Но грешката я отдавам на неправилно слагане, защото за мен е протичане по крачето от хлабав памперс. Tired

# 7
Аз не съм разбрала, че протича по крачето. В такъв случай явно формата на този памперс не е подходяща за бебето. Пробвайте и други марки  Peace

# 8
  • в огледалото на живота
боботоо ,съветвам те да си купиш по няколко бройки различни памперси.Така най-добре може да прецениш кои са удобни за детето.
Либеро ако не се лъжа имаха и ластиче на кръста освен отстрани на лепките.

# 9
  • София
Пробвай да го стягаш повече.Да не би да е хлабав?
Преди 5 години бях доволна от Молфикс!На Памперс не ми харесаха,а също и на Пуфис и на Хъджис/мисля,че така се казваше/.

# 10
Молфикс са също така хубави памперси. Използвам ги за нощния сън  Peace

# 11
Аз препоръчвам Пуфис. Но пробвай различните марки, явно кройката не е подходяща за твоето бебче.

# 12
Калпава е марката, затова пропускат  Wink Смени ги.

С това:

Принципът при памперсите, е че при достигането на долните килограми на следващия номер се минава на него. Кан бебе 2 са от 3 до 6 кг, вие сте 3100,  т.е. би трябвало да ползваш номер 2.

никак, ама никак не съм съгласна, Ейнджъл  Hug не е вярно да има такова правило. Няма нито логика, нито нужда. Едно бебче от 3кг ще го омотаеш до ушите с памперс номер 2  Crazy Аз действам на приципа, че сменям пелената 1кг преди да достигне горната граница. И е чудесно така и нищо не пропуска  Peace Камелия е точно 8кг и сме си на номер 4, който е до 15кг. И сега са й даже малко големи. Изобщо не виждам причина и логика да преминем на номер 4+ или 5  Simple Smile

По тази логика пелени, направени примерно 8-15кг излиза, че бебето като стане 8кг вместо да започне да ги носи тях, трябва да премине на 12-24кг, така ли?   Crazy

# 13
  • София
По тази логика пелени, направени примерно 8-15кг излиза, че бебето като стане 8кг вместо да започне да ги носи тях, трябва да премине на 12-24кг, така ли?   Crazy

Не, като стане 12-13.
За горното, ясно, че изключения има. Тук не рядко е споменавано като правило, всичките ми познати и аз сме го следвали (с нужда)... След като им пропуска памперса, може би и в техния случай важи, а може и да е някоя от другите споменати причини.

# 14
  • София
Имам бебе- момченце на 10 дена.В началото всичко беше точно, но сега от 2-3 дена памперсите му почнаха да пропускат, сменям ги на 3 часа и като го взема от креватчето той е мокър от страната на която е лежал в легълцето. Тази нощ от вечерното къпане в 7 ч. до 6 ч. сутринта смених 3 комплекта дршки и всичките бяха много мокри, а бебо беше неспокоен и мрънкаше на сън. Той е 3100 гр. и ползвам пелени на Канбебе 1, които са за дечица от 2 до 5 кг., мисля че са му по мярка, обаче явно не е така щом пропускат. Винаги стягам добре памперса като го поставям, но няма никаква разлика, пак протича.Пробвах по съвет на приятелка по-голям размер, ама наистина са му доста големи и пак протичат.Дайте съвет какво да правя !!!???
Авторката е пробвала следващия номер. В марката е проблемът.

... Аз действам на приципа, че сменям пелената 1кг преди да достигне горната граница.
...
Аз на 2 кг.

Общи условия

Активация на акаунт