Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 487
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Карапеева, засиленото течение е нормално по време на бременност и не значи непременно, че имаш гъбички. Дори да се окаже, че имаш, съществуват много препарати за локално лечение.

# 136
  • гр.София
Елена Ди да Corr. MoM- 0.72.  е твоя резултат  Peace

# 137
Благодаря ти много, Мария, това имах нужда да чуя.

# 138
последна менструация 26 август.

Току що се връщам от преглед. И установи че съм бременна, не е извънматочна и се успокоих но друга ме притесни каза още да не се радвам 50/50 било понеже точицата би трябвало да е кръгла а мойта била леко овална??? и може да стане спонтанен аборт до седмица.
...другото което имаше още една черна точица да нея и аз го попитах какво е това и той каза жлезата ти???

Карапеева, извинявай, но по-големи тъпотии отдавна не бях чела  ooooh! Ти сигурна ли си, че си била при доктор?
С какъв ехограф те гледа? С вагинален накрайник или през корема? Преди закъснение дори с вагинален не може да се види плодно сакче.  Rolling Eyes

# 139
Здравей Блонди, така си беше, с вагинален ме гледа, и аз видях точицата и уж другата дето било жлеза ама не разбрах каква е тя и какво прави там, даже и снимка си имам. Май като чета всички казват че е много трудно толкова рано да се види, но се видя и имам и снимка и аз не мога да си го обесня, няма и причина да си измисля или пък ви лъжа. Сега съм вече днес ми се води 4 ден закъснение, отпадна страха да не е извънматочна, сега се моля да се задържи бременноста и остава страха също дали не е кухо яйце, защото е още рано доколкото разбрах да се види а и формата също че нещо ме наплаши и малко странно ми стана а никъде не попаднах на такова нещо. Този четвъртък съм на преглед и се надявам да имам повече информация.

# 140
Оф, не знам, аз лично не бих повторила преглед при този доктор. И какво бърза предварително да те плаши? Стискам палци всичко да е наред  Hug

# 141
Засега съм доволна да ти кажа от него, макар че така ми говори, може би защото бяхме при него 1 година и се лекувахме, че бяхме с мъжки фактор, дори трябваше сега октомври да правим първа инсеминация ама дай боже да ни се размине. Иначе като стане по сигурно, незнам коя седмица е това, ако може дайте малко инфо тези, които са минали по този път, избрала съм си друга лекарка и ще съм си при нея и тя ще ми следи обаче е частно. Коя седмица е сигурна бременноста и мога да се прехвърля, кога и как и къде става въпросните Женски Консултации, които трябва да водя. Те задължителни ли са, дори и да ходя другаде на частно? Толкова много въпроси, направо се чудя и аз как ще науча и разбера толкова неща които ми предстоят.

# 142
  • София
Не е задължително да ходиш на ЖК по ЗК. Аз си ходех само и единствено на частно в клиниката, в която беше и раждането.

# 143
Аз пък за тези неща отидох при личната лекарка и тя ми обясни всичко, което ме интересуваше, можеш да направиш същото и без това трябва да ти издаде направление за гинеколог, ако искаш да си следиш бременността по здравна каса.

# 144
  • София
Момичета, на какво може да се дължат повишени стойности на СУЕ? При референтна с-ст <25, на мен ми е 28. Док нищо не каза, но все пак...

# 145
На бременността ти.

# 146
  • София
Досега си бяха в норми, явно в осмия се променят нещата...

# 147
Обикновено са леко завишени през цялата бременност.

# 148
  • гр.София
karapeeva83 ,толкова си сладка,хихи..как си се ошашкала само  Simple Smile В нета има калкулатори на бременността,по тях можеш да изчислиш в коя седмица си горе-долу.Този четвъртък,ще имаш около седмица закъснение,по инфото което даваш,и ще може да се види плодното сакче,но надали ще чуете сърчице..,което ще може да се случи на 2 седмици закъснение.Няма да ти казвам да отидеш направо тогава,защото виждам че си притеснена и като видиш че всичко със сакчето е наред малко ще се успокоиш,но поне да си знаеш.Иначе можеш да се прехвърлиш когато искаш при другия АГ,а за това какво ти предстои,спокойно,ще бъдеш информирана от лекаря за всички изследвания и замервания.Няма да пропуснеш нищо.Иначе ЖК започва да се води от 12 седмица,поне при мен беше така.Всичко ще бъде наред сигурна съм  Praynig  Hug

# 149
Благодаря ти mariq13  Embarassed хвана ме малко срам, питам и тюфкам сигурно като ученичка, на съм такава пъзла не е истина. Благодаря ти пак отново за инфото, толкова ми е притеснено, но няма как, иначе да почнах да чета и малко подразбрах, по мои изчисления от 26 август до сега 5 седмици и 1 едит, така че сега в четвъртак дай боже видя това което казваш и да е ок всичко.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт