Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 390
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
Аз днес имам много силни контракции, но не са регулярни. Около 4-5 по-силни през 5 минути и после час-два-три няма нищо. Изобщо не знам ако няма падане на тапа или изтичане на води по какво ще разбера, че трябва да тръгна към болницата. А имам и някакво изтръпване на корема горе в дясно. Иначе бебето си мърда, рита си... не знам вече. Изчетох хиляда стари теми днес и пак нищо не разбрах.

Ако имаш възможност, вземи си вана, родилните контракции се усилват, а "фалшивите" утихват. Аз така процедирах при второто си раждане, след като ме върнаха у дома след 24-часа престой в болницата с регулярни контракции на 5-6 минути и разкритие, което не мръдна от 4см. 5 часа след като бях легнала и се събудих, усетих пак контракции, взех си вана и събудих ММ. След ваната контракциите се усилиха, станаха по-болезнени и бях сигурна, че е настъпил момента. Така се и оказа, 3 часа по-късно гушках сина си Heart Eyes

Кураж и успех Hug

# 391
Много ви благодаря за съветите  Hug

# 392
  • София
Момичета, четох доста по въпроса, но искам да попитам за изпитани от вас "трикове" за предизвикване на раждане. Моята бебка е доста голяма и развита и док каза да се постарая за я измътя до две седмици, иначе ще се наложи секцио.

# 393
  • в огледалото на живота
Момичета, четох доста по въпроса, но искам да попитам за изпитани от вас "трикове" за предизвикване на раждане. Моята бебка е доста голяма и развита и док каза да се постарая за я измътя до две седмици, иначе ще се наложи секцио.
По медицински причини ли ти предлагат секцио?
Ако няма проблем с детето и твоето физиологично състояние не ти препоръчвам това.

''Трик'' за бързо раждане не знам,но едно научих с второто раждане:максимално изчакване на поносими контракции и чак тогава в болницата.С баткото беше голяма мъка;малко разкритие,слаби контракции;системи с окситоцин и ужасно дълго раждане...с болезнена епизиотомия от н'айсе шева... Tired
С дъщерята вече бях минала по този път и си обещах да не повтарям грешки.
Цялото раждане беше точно за 1 час/от в къщи до залата/;постъпих с пълно родово разкритие от 10см;без вливки;без шевове с два напъна...

Разходки максимално ти препоръчвам от тук нататък;доколкото ти стигат силите.Движение;чист въздух.И най-важното никаква паника и страх при върховния момент...дишай често и бавно/запомни го/.
Пожелавам ти съвсем скоро да се радваш на новия живот  Hug

# 394
Какво раждане ще си предизвикваш в 35 г.с.?! Че тя едва след 2 седмици ще се води доносена, лекарят ти те кара да раждаш??? Дори наистина да е по-голямо бебето, това не значи, че е готово да се ражда, или че трябва да се прави секцио. Извинявам се за тона, но когато прочета лекар да говори такива врели-некипели, само и само раждането да стане, когато му е удобно, всичко ми се обръща!

# 395
Плюс това не е гаранция, че ехографа показва точни мерки. Моят син също го показваше почти 4 кг, а се роди 3100. Така, че не си навличай сама проблеми.

# 396
  • София
Момичета, не съм тръгнала да си предизвиквам раждане днес или утре, не сте ме разбрали  Hug
Говоря за помощни средства от сорта на чай от малинови листа, дълги разходки и т.н., за които трябва време, за да подействат и исках да знам дали някоя от вас е опитвала въпросните или други подобни методи и какво можете да кажете за тях. Алексче, не съм в 35-та, не знам защо тази линийка ми показва така. Имам завършена 36-та, а по гестограма съм в 37-ма вече. А и моя лекар на ЖК няма да ме изражда, за да си гласи нещата както му е удобно на него.
devi4ca, благодаря ти за пожеланията! Дано не се панирам като дойде момента. Кажи ми, моля те, как ти помогнаха разходките?

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 14:10 от absolutpartystar

# 397
  • София
Бих ти препоръчала много ходене.На мен ми изтече водата един ден в който два пъти ми се наложи да изкача един баир. Hug

# 398
Здравейте момичета малко съм настинала,нямам температура гърлото ме боли и носа ми малко тече какви лекарства може да се взимат,а и на бебето тази настинка може ли да навреди

# 399
  • София
Чай с лимон. Бих написала и мед, но мнозина го смятат за алерген. Физиологичен р-р за носа.
Посъветвайте се с лекаря си за хомеопатия.

# 400
  • Шумен
Аз пробвах с Осцилококцинум, четох че и на доста момичета е помогнало, но уви на мен не ми помогна. Помогна ми Цинабсин таблетки и спрей за нос Назик.  Peace Все пак ти си питай твоя лекар  Simple Smile

# 401
  • в огледалото на живота
devi4ca, благодаря ти за пожеланията! Дано не се панирам като дойде момента. Кажи ми, моля те, как ти помогнаха разходките?
Движението е полезно не само когато една жена е бременна  Simple Smile
Дори в началните фази на контракции в родилното карат жените да извършват кратки разходки по коридора.
Аз имах доста динамична такава,не съм се спирала до последно.Не съм спортувала, но много се разхождах и постянно вършех нещо, изобщо не съм се залежавала.Често практикувах и упражненията на Кегел.

Принципно казват,че повечето движение  спомага за разширяване на таза от тежестта на плода-от там и по-лесното раждане/ или поне така казват докторите  Simple Smile/Чистия въздух насища с кислород и теб и бебето;чустваш се определено в тонус,стига да не се прекалява.
Намери най-удачния метод за теб  Hug

# 402
  • София
devi4ca, то ясно, че е полезно и когато не сме бременни, но аз от един месец съм се заковала на леглото/дивана и не мога да мръдна от болки в кръста. Сега единствените ми разходки са с кучетата за 10-15 минути и дори те ме изморяват супер много. Иначе преди се разхождах доста. Днес ще ходя да се запозная с лекарката, която искам да ме изражда и ще разпитам и нея.

# 403
  • София
Моята лекарка казваше секс, катерене на стълби, много разходки.

# 404
В крайна сметка може ли да се яде мед всеки ден?

Общи условия

Активация на акаунт