Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 22

• 38 382
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
Аз вчера бях на преглед всичко е наред каза док но то го нямаше това зацапване а в клиниката е малко трудно да ме запишат пак на преглед  чак другата седмица съм пак на преглед.Но ако продължава днес това зацапване ще звънна по телефона.
Ако продължи зацапването, иди на преглед, дори и да е при друг лекар, просто за твое спокойствие.
С вагинален ехограф ли те гледаха вчера?

# 421
  • София !
Аз бих отишла на преглед, макар и на друго място !
Ако при мен примерно ( макар че съм нямала просто давам пример) е безобидно , то не значи че и при теб е така ! Така че мой съвет е да намериш начин да отидеш , дори и при друг лекар ! Дано всичко е наред все пак  Hug !

# 422
Отиди на лекар непременно
.

# 423
Аз също мисля,че трябва да отидеш на преглед колкота е възможно по скоро.

# 424
Аз вчера бях на преглед всичко е наред каза док но то го нямаше това зацапване а в клиниката е малко трудно да ме запишат пак на преглед  чак другата седмица съм пак на преглед.Но ако продължава днес това зацапване ще звънна по телефона.
Ако продължи зацапването, иди на преглед, дори и да е при друг лекар, просто за твое спокойствие.

Да с вагинален

# 425

Да с вагинален
Някои бременни, както и някои гинеколози, отричат вагиналния ехограф именно, заради опасността от прокървяване, заради него.
Мен лично, и при двете бременности до 12-3 г.с ме гледаха с вагинален, плюс вагинален преглед всеки път.
Друг е въпроса, че през първата бременност изкървих много силно след такъв преглед, ама дали това беше причината не знам. Всички гинеколози твърдят, че не е.... знам ли.

# 426
Това са митове. Ако от преглед с ехограф прокървиш, то какво ще стане, ако правиш секс? Имайте малко здрав разум все пак.

# 427
Това са митове. Ако от преглед с ехограф прокървиш, то какво ще стане, ако правиш секс? Имайте малко здрав разум все пак.
Има жени, които и от секс прокървяват.
Плюс това , това не са мои измишльотини/ казах вече, че мен ме гледаха само с вагинален в началото и вагинален преглед от първия до последния преглед/.
 Има цели теми във форума " За и против вагиналния ехограф".

# 428
  • София
Аз в по-късен етап имах зацапване и си изкарах акъла. Веднага при лекаря, прегледа ме, не констатира нищо тревожно, само каза, че може да съм се претоварила и ми изписа магнезий за няколко дни. Задължително отиди на лекар, може да е безобидно, но може и да е сериозно.

# 429
  • гр.София
    202uu
И аз имах зацапване в 8-9г.с.,на прегледа не се видя нищо притеснително и причина не се откри,но за всеки случай АГ ми изписа Утрогестан,за зацапване не съм чула да изписват магнезий,освен за успокояване на матката,ама това няма как да спре самото зацапване..,или може би защото си го получила в голяма седмица и за това  newsm78

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 12:53 от mariq13

# 430
  • София
Не знам и аз защо, но определено на следващия ден нямах нищо. Иначе бях около 15-та седмица тогава.

# 431
Някой знае ли в Бургас добър акушер-гинеколог, който е добър в секциото, с добро име?

# 432

Мисля, че така е правилно да се постъпи.

С втората ми бременност имах съвсем слабо зацапване във втория месец. Не съм ходила на преглед. Гледах да си почивам повече, за два дни изчезна.

На мен доктори и поликлиники само ми докарват излишен стрес, затова гледам възможно най-рядко да ги посещавам Peace

# 433
sonita75, според мен трябва да отидеш на лекар възможно най-скоро, аз имах малко зацапване, но в 4 месец и лежах в болница за задържане. Ако трябва в някоя болница отиди или в спешното.
Мен са ме гледали само с коремен, а след зацапването ми беше забранен секса, така че може да стане според мен и от вагиналния преглед.
Където давате съвети да не ходи веднага на лекар, а да чака, не смятам, че е правилно, защото като бях в болница, видях доста случаи, в които бяха фатални дори няколко часа като не са отишли на време. Не казвам, че случаят е такъв, но е хубаво да се отиде по-рано, ако е отлепване на сак например е от значение времето.

# 434
  • София
Именно, аз като отидох, първите думи на док след обстойно оглеждане с ехографа бяха точно, че няма риск от отлепяне, та се успокоих.

Общи условия

Активация на акаунт