Есента дойде за ЯНУАРСКОТО дете (50)

• 66 681
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Влизам да ви пожелая весели празници и една прекрасна нова година. Честито и на всички минали и бъдещи рожденничета. Simple Smile

Какче, лека и безпроблемна бременност ти желая и едно усмихнато разова вързопче на финала Simple Smile

# 631
Какче страхотна новина - лека и безпроблемна бременност с резултат здраво и прекрасно розово вързопче.

Да са живи и здрави на патерици рожденниците дето съм пропуснала - щастливо детство , много да радват всички около тях и много сбъднати мечти. Heart Eyes

# 632
  • София
kakche, честито, много се зарадвах! лека бременност ти желая Hug

Аз малко досаждам тук тая седмица, ама нали съм си вкъщи Laughing

Буби, с приказките сме по същия начин, няма търпение и повече карам по картинките. Тя губи интерес, като почне да се говори за сватби, женихи и разни качества, които не разбира.

Я кажете - как се справяте с ината и неслушането? В смисъл - като повторите нещо няколко пъти и детето нарочно не слуша. Примерно - не пипай телевизора. Мойто не слуша, докато не му кресна. Не разбира от по-леки забележки. По-скоро - не иска. Много ми е тъпо да й се карам така, но няма ли да е по-зле, ако винаги отстъпвам и я оставям да прави каквото си иска, въпреки че е забранено? newsm78
С тръшкането се бях научила - игнорирам я или й отвличам вниманието. Но на неслушането и правенето напук не знам как да реагирам. Имам чувството, че ще ме запомни като някаква вечно караща се майка:(

На Ди й избиват пъпки вече шести ден. Уж леко я карали децата варицелата, но при нас не е съвсем леко. Вдига и температура за всяка нова вълна от пъпки. Днес има и в устата, и на езичето. Дано се приключва вече.

# 633
Какче, честит ви бъдещ щъркел!  Heart Eyes Много хубава новина ни подари предпразнично! Радвам се за вас, сигурна съм, че каквото и да е бебчето много ще му се радвате и обичате, а също и бате Вики!  Hug Бъдете здрави, всичко друго ще е супер!  Wink

Бебеш, весели празници и на теб! Simple Smile Как сте, как са децата?

Мохита, много гадно звучи това с пъпчиците в устата, сигурно я боли милата...  Sad Дано минават по-бързо!  Praynig За неслушането - и аз повишавам тон понякога, макар и рядко, но после ми става криво, защото аз мразя да се вика и като цяло съм много спокойна натура, обаче факт, че често децата не чуват спокойните забележки.  Confused Но според мен не бива да се превръща в навик, защото предполагам, че и на това биха спрели да обръщат внимание, ако е ежедневие. Зорница като цяло е послушна и ме чува в по-голямата част от случаите, но гледам като й кажа да не прави нещо, да се обоснова, за да може да ме разбере. Например "не пипай еди какво си, защото..." Повечето пъти, като че ли се получава.  Rolling Eyes

А накрая да споделя полезен опит - попаднах на препарат за петна, който успя да изчисти яркочервен лак за нокти от бежова дамаска на диван. Как попадна лакът върху дамаската оставям да се досетите сами, има много общо с разсъжденията ми по-горе...  Laughing

# 634
  • София
Момичета, много ви благодаря за хубавите думи и за това, че се радвате заедно с мен! Hug Heart Eyes
Иначе полът още не се знае. Ходих на първата ФМ преди две седмици, но още не се виждаше. Първо ни казаха, ами... прилича на момиче, след малко, ами... сега пък на момче! Mr. Green
Баткото го уведомихме още в самото начало. На бебето непрекъснато му се казва, че е лошо, като последното което изтърси Вики е, че иска да оставиме бебето на баба му, а той да си остане при нас!  ooooh! Рядко изпада в умиление и ми целува корема, но повечето пъти е настроен отрицателно към него. Явно го е шубе милото, какво ще се случи, когато бебето се появи, но поне се надявам драмите да отминат бързо!

Мохита, милата Ди! Confused Още малко остана!!!  Hug По принцип четох, че най-неприятно било до 5-тия ден, но явно при вас минава тежичко... Иначе за къпането и аз четох и за двете теории и на двете школи, но взех решение да не го къпя една седмица, то и без това не го къпя много често, та не ми беше трудно да го реша!  Mr. Green

Буби,  Mr. Green! Сподели марката, че подозирам, че може и да ми се наложи да го ползвам!  Mr. Green
А пък аз имам опит с махането от мастило от печат от стените! Joy Отлично се маха със Саво! Peace

Книжки четем много, най-много се харесват едни, които ги взимам от Джъмбо. Текста е ужасен, пряк превод в ефир е, но пък от към картинки го докарват, а и са супер евтини!

Последна редакция: чт, 19 дек 2013, 16:50 от kakche

# 635
  • София
Какче, много се радвам за вас и се включвам към пожеланията за лека бременност и здраво и пухкаво  вързопче накрая! Аз си мисля, че няма голям смисъл да обясняваш на бъдещия батко много за бебето - той няма начин да си представи какво го чака Simple Smile Само се притеснява милият. Аз поне на нашата кака нищо не говорех и нямах проблем после. Тя и без това не го броеше за човек, докато не  пролази.
Боян го държа вкъщи, да не пипне някой вирус предколедно и да се провалят разните обеди и вечери със сестра ми и бебето. Каката е на градина, кефи се.

# 636
Айде и аз пак тук  Mr. Green 

Ние на Калоян започнахме почти от 4-тия месец да му говорим за бебето. Питахме го дали иска бебе и т.н. Наши приятели се сдобиха с бебета, та ходехме на гости и той беше много впечатлен от тях. И аз му казвах, че и нашето бебе ще е такова. Говорех му как без негова помощ няма да се справя да го гледам сама и разни ей такива. Може би си е и до дете, но досега все още не проявява ревност към Деница. Напротив. Целува я без да му казвам. Държи да ми носи чист памперс, да хвърли използвания и такива подобни неща. В такива случаи му благодаря или го целувам т.е. опитвам се да го насърча да продължи в този дух и да се чувства полезен.

За непослушанието - Калоян е много своенравен и голям беладжия. Все нещо да бръкне, да пипне, та  вкъщи все се чува: Калояне, не тук, Калояне, не пипай там и подобни. Калоян в нас не дава да се гледа ТВ. Първата му работа като го види вкл, е да отиде да го изкл от копчето (даже вече централно изкл от разклонителя  Crazy ) В такива случаи му казвам, че ако не го пусне, когато той иска да му пусна детско, няма да го направя. В повечето случаи този номер минава.
Когато много ме нервира и не слуша стигаме и до по-крайни мерки  Mr. Green и го гоня от стаята, докато не размисли. Това цялото нещо доста ме натоварва, защото е съпроводено с мноооого рев от негова страна и опит за търпение от моя.

Еми ,  Калоян от един месец е на хляб с лютеница. Не знам кога ще му омръзне, имайки предвид, че без кашкавал не сядаше да яде около година  Crazy Най-неприятното ми е, когато ми казва какво иска да направя за ядене, правим го заедно и после отказва дори да го опита.

# 637
Какче, честито  Simple Smile Лека и безпроблемна бременност!
Аз не говорех нищо на Дария, но то беше точно преди една година, сега са доста по-големи. Въпреки всичко все се намираше някой да и говори някакви неща, предполагам разни баби, съседки и т.н. и според мен само се плашеше от това, което предстои.
Засега приема бебето като интерактивна играчка. Много й е кеф как започва да плаче като му изкрещи. Не знам как ще е като започне да й пипа играчките. Тогава сигурно нещата ще загрубеят.

Бебеш, весели празници и на вас.

Мохита, бързо да оздравява Ди. Четох, че пъпките излизат до шестия ден, така че други вълни не се очакват. При нас мина сравнително леко, въпреки че доки ме наплаши, че бебетата я карат тежко като възрастните.
На Дария първите пъпки излязоха отдолу около малките устни. Аз нали не знаех, че е шарка и я мих няколко пъти, като след това я плакнах със смрадлика (бях решила, че свеки нещо я е замърсила). Ами това се оказа абсолютен ад. Една нощ не спа и пищя, че я боли, чак се чудя как не припадна от изтощение. По тялото изобщо не усети пъпките. Нито я сърбяха, нито ги чеса. На бебето пък му избиваше зъбче и го мъчеше много повече от пъпките. Но и него не съм го къпала.

# 638
Е,Какче,изкара новина!Поздравления!Много ти се радвам...Прекрасна бременност!
Дара също хич не е по яденето.

# 639
  • sofia
Какчеее  Flutter
Дано е момиченцееее!

Лия не спря да яде от 6.20 до 10ч и накрая повърна  ooooh! 
Много е лакома

# 640
О,Любе,завидях ти в бяло за ядящото дете...
Дара също изключва Тв с репликата:"Няма да ми гледате по цяла нощ новини".Много е чепата,милата..Гледам да парирам нещата "со благо и со кротце",но не винаги ми се получава номерът.

# 641
Буби,  Hug ЧЕСТИТ 1-ви РОЖДЕН ДЕН на порасналото ви момченце!
Пожелавам му да е здрав, весел и усмихнат, все такова слънчево и щастливо дете!

Нека някой който може да сложи на първа страничка, при мамите които се радват отново на детенце и Деничка на амнезия... Hug

И Сами най-обича като му кажем да не прави нещо, да започне напук да го прави отново, и отново...И той спира телевизора от копчето. Налага се да подвикнем по-строго понякога.

# 642
  • Пазарджик
Привет и от мен  Hug
От няколко дена не мога да отворя бг-мама в къщи,а на работата нямам време за много писане
Но не мога да пропусна
Буби да ви е жив и здрав малкото Митаче,весело и безгрижно детство  Hug

Какче прекрасна новина  Hug  Heart Eyes

# 643
  • София
Буби, да ви е живо и здраво Митето! Да има много късмет в живота и много да ви радва! Heart Eyes

# 644
  • sofia
Буби, много здраве за децата и усмивки за семейството!
Весели празници.

Общи условия

Активация на акаунт