Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 834
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз не смятам, че в болниците работят някакви случайни доктори, за да мога да попадна на такъв. Разбира се уважавам мнението на всеки и правото му на избор. Просто ме е яд на, че здравеопазването ни е на това дередже донякъде и заради нас. Защото жените се плашат и плащат за екип, а това не е редно.

Относно болките след секс, аз нямам такива. И повръщане не знам какво е. Пожелавам на всички скоро да отмине и да се насладят на бременността си.

# 541
  • До Балкана
Добро утро!
Дидитка, добре дошла, лека бременност ти пожелавам! За болки след секс нищо не мога да кажа, при мен има смао контракции, но като изпия един но-шпа и всичко се оправя. Наблюдаващият те доктор какво казва по въпроса? Ако не си се допитала до него, ще е хубаво да поговорите. Успех! Peace
За детска количка си говорите - харесали сме си вече, но ще изчакаме раждането, както първия път. Магазина е точно до дома ни и лесно ще се сдобием с нея. Simple Smile
Никой не ме пита, но аз да си кажа, че прегледът вчера мина добре, док каза, че бебо е добре, погледна му гръбначния стълб, крачета, ръчички, главичка. За поздрав ми кимна и ми помаха с ръчичка. Heart Eyes Сега чакам с нетърпение ФМ на 12-ти, дано всичко е наред.
Хубав ден на всички с много позитивни емоции!

# 542
  • Nova Zagora
За мен избора на екип е важен,макар че първия път се оставих на случайността,този път няма да го направя,най вече ако отново се наложи да съм секцио. Важен е анестезиолога,защото има такива които слагат само пълна упойка и такива които слагат само спинална. Много изчетох и за двете и съм по скоро за спиналната,защото първия път много трудно се възстанових и го отдавам точно на пълната упойка.
За количката моя мъж е избрал още преди да забременея ето тази http://www.abc-design.de/bg/produkti/kombinirani-detski-kolichki/mamba.html аз обаче смятам,че и комбинирана количка за 300-400лв ще свърши същата работа.
За болките след секс...при мен е същото и по тази причина просто спряхме да го правим.
Аз съм на БМХ на 15,а ФМ ще правя в 20 седмица.
Повръщането намаля, отдавам го на запушения нос,но ще видим като се отпуши какво ще стане.

# 543
Аз ще раждам с избор на екип заради лекаря. Не че другите, които работят в Майчин дом не са добри и с опит, но моят лекар първия път беше навит да чака естествено раждане на бебе със седалищно предлежание от жена, раждаща за първи път на 32 год. Другите лекари ме гледаха лошо, че не искам планово секцио:) Е, накрая пак се наложи секцио, но поне бебо си тръгна да се ражда сам и аз нямах усещането, че друг е взел моите решения.

Сега пак е навит да пробваме естествено раждане и не ми лепва етикет "второ секцио" по подразбиране. За мен това е важно.

И аз нямам болки след секс, само леки контракции, които отшумяват бързо и сами.

Количка и кошарка си имам от първия път, количката беше най-солидната инвестиция в подготовката, но не съм съжалила и за момент - струва си всяка стотинка и след ползване 1,5 години е в перфектно състояние.

# 544
Здравейте и от мен, за болки след секс аз лично нямам, имам болки понякога в началото и по време на самия секс, но аз предполагам, че е от гъбички..такова отвратително нещо са. Днес съм при доки за микробиология, да видим какво ще излезе.
За количките - при първата бременност си взехме на ZOOPER, поне за мен беше неизвестна марка, но останах много очарована, лека, маневрена, към нея си имаше дъждобран и покривало. Единственото, което не ми хареса е, че бебето нямаше опция да гледа към мен, но по-новите модели вече имат.
А някоя от вас да има странен вкус в устата...метален и каквото и да хапна ми е с еднакъв вкус сякаш. Забелязах ,с извинение, че и изпражненията са ми по-тъмни. Случвало ми се е като вземам антибиотици, но сега вземам само хомеопатия и витамините за бременни.

# 545
Здравейте момичета!
Не съм писала отдавна,но не съм спирала да ви следя. Heart Eyes
Вече съм в 13 г.с. и още не мога да осъзная нещата на 100% какво се случва.Само с мен ли е така?!Харесала съм си вече много неща,но се въздържам за сега.Преди 2 седмици доктора направи първо предположение за пола-момче,но аз съм убедена за момиче.Може би защото толкова много искам да е момиче. Laughing
Имам и едно питане.Нормално ли е да ми избиват толкова пъпки по цялото тяло?Чудих се дали е от бременността или от прогестерона,който пия вече 2 месеца? newsm78
Дидитка аз съм с такива спазми от както разбрах,че съм бременна.Секса съответно ми беше забранен 1 месец.Сега ме е страх да опитаме,защото имам и гъбична инфекция.Според лекаря ми имам чувствителна матка.Не било добре да имам болки в този период и съм на Но-Шпа.Но пак имам болки #Cussing out
Според мен е добре да попиташ лекаря ти.Успех! Peace

# 546
ами до колко годишно бебето ще е в тази количка? трябва да си вземем комбинирана за няколко сезона ,нали ? ами кошарка или дървено легло е по -добре да вземем ? и за какви пелени ми говорят моите приятелки ...още ли се повиват бебетата в пелени ???не че им нямам доверие ,но много не искам да ги слушам
на stokke e ужасно скъпо,какво мислите за нещата от пакостник? или най добре да ида в някой магазин и директно от там хем да видя нещата как са.кажете някой голям магазин от който сте пазарували ,аз живея в малък град до Търговище и за всяко нещо ще трябва да се ходи до Търново,Варна или Шумен
 тези подложки за повиване къде се слагат ?

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 11:13 от bobi_e

# 547
bobi_e, аз ползвах количка до почти 2-годишната възраст на сина ми, а после купихме друга, тип чадърче, която ползвахме още няколко месеца.

Количката ми е Bugaboo Cameleon, с кош за новородено и седящ кош за след 6 м. възраст. Не е казано, че количката трябва да се ползва толкова дълго. Просто детето искаше да бъде транспортирано от място на място и показваше/казваше, като иска да слезе, за да се разхожда и да си играе. Проблемът при нас беше по-скоро да го откажем от количката, отколкото да го задържаме там:))) И сега е така, при почти всяка разходка мрънка да се придвижваме с кола до съответното място, хич не обича да ходи. Налага му се обаче:))

За пелените: бебетата са различни. Ние също увивахме сина ни в памучен чаршаф през нощта след 6-месечна възраст, защото спеше много буйно, размахваше ръце насън и се будеше от движението. Това продължи няколко месеца, после започна да го дразни и спряхме, но вече нямаше проблем с буденето.

# 548
  • До Балкана
bobi_e, като Анна и ние купихме комбинирана количка, която ползвахме около 1,5 год., а после взехме една лека и мъничка, колкото за транспортиране, защото малките деца в, общия случай, не могат да вървят дълго на далечни разстояния. Има и изключения, ще се водите по детето!

Пелени не съм ползвала, пак е до дете. Някои мами увиват бебчетата, за да спят по-спокойно - свикнали са в утробата да са на тесничко и чрез увиването в пелена се наподобява теснотията в коремчето на мама. Това е метод за спокоен сън на неспокойно бебче. Не при всички помага - пак ще се водите по бебето!

Кошара или дървено легло? - имаме и двете. Аз съм от друг град, не от Сливен и често пътуваме - от както Бо е станал на 2 месеца и половина. Затова кошарата ни беше много удобна - сгъваме и тръгваме. Но вкъщи винаги си спеше в дървено креватче, което сега сме трансформирали в легло за големи дечица. Този тип http://moebebe.com/upload/image/bebeshki-legla/Bebeshko-leglo-Aleks-3.jpg Някои предпочитат кошара, защото бебето не си блъска главата никъде, лесно се мести от стая в стая, по-евтина е.

Не знам какво имаш предвид под подложка за повиване. Ако имаш предвид това http://shopping.bg/img/products/products_94997_1762651063product_17446.jpg или това http://bebolino.mymall.bg/product_images/g/405/___18441_zoom.jpg Едното се ползва за кошарка - твърдо е и се слага отгоре върху нея, за да се получи устойчиво място за повиване, ако нямаш шкаф-повивалник (повечето кошарки си имат свой повивалник и не се налага да купуваш допълнително), а второто ако имаш дървено легълце с шкафче (като това, което показах), или само шкаф за повиване да го сложиш отгоре върху него, за да е меко на бебето, когато го преобличаш! Peace

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 12:20 от Dallcheto

# 549
bobi_e, както каза Dallcheto наистина много си зависи от детето. Нашето проходи сравнително рано и после не искаше да сяда в количката много много, (не че сега и той не е с претенции да ходим навсякъде с колата), но количката ползвахме1 година и 3, 4 месеца, не повече.
Пелени не сме ползвали, а памперси, като когато започна да сяда, веднага започнахме да се слагаме на гърне, е не че в началото имаше резултат, но с течение на времето и търпение от наша страна се отказахме от памперсите.
Ползвахме кошарка, защото една съседка роди половин година преди мен, бяха си купили дървено легло, което замениха с кошарка, защото разбойникът редовно се удряше в леглото, въпреки обиколника, но предполагам и това зависи от детето, дали е по-спокойно или не.

# 550
добре ,изясних си нещата .мисля да си купя и легло и кошарка ,а за повиването ще помисля къде ще ни е най -удобно .количка ще си търся комбинирана а след това ще видим какво Simple Smile  
имам още много въпроси хах ,но един по един .... козметика,къпане , пелени за сменяне(каква марка) .ще пиша пак ,благодаря ви и хубав ден ! днес съм в настроение за готвене и в момента в кухнята приготвям три гозби!!! хах Simple Smile чаоо

# 551
  • Sofia
И аз ви благодаря момичета, много сте изчерпателни и полезни със съветите към нас, по-неопитните. И аз бях в някакви чуденки легло или кошарка, каква точно количка и кое е най-важно при избора й ( че цените на някои стигат колкото кола на старо ), отделно гледах по разни сайтове разни неща, които като слушам вас са доста ненужни.... Рано е още за покупки, но мисля да почвам малко по малко да набелязвам по списъка какво, откъде, колко...
 Hug

# 552
  • До Балкана
Monadirs, на количката й гледам да е маневрена (като хванеш и бутнеш ще разбереш), да е лека, да отговаря на височината ми, така, че коша да не е много ниско, за да се навеждам. Гледам рамката да е стабилна - имаше един модел на Hauk (Малибу ли беше, какво беше) -  мои познати 5 жени си бяха купили такива, на всичките им се счупи рамката и връщаха. За себе си съм решила, че количка с двойни гуми няма да купя (имах неуспешен опит с една такава, която купих и после върнах, защото колелцата й постоянно се вадеха). http://moedete.com/userfiles/editor/image/Cam-Combi%20Elite-ART8 … %20mechanisms.jpg пример такива (моя приятелка пък беше много доволна от такива гуми). Харесвам гумите да са големи, но не и прекалено, защото ми е грубо. Голямо внимание обръщам на материята, все пак бебчето ще лежи в нея и макар да се подлага меко одеалце или някаква пелена, има материи, които спарват и детето се поти много. Не на последно място гледам коша за багаж да е достатъчно големичък, защото в началото носех повечко неща "за всеки случай", после пък пълнех с топка, играчки и т.н., а и помага при покупки. Peace
Боби, те въпросите за козметиката, марката пелени са също относителни да ти кажа. Бях взела козметика на Чико - получи обрив, после на Джонсан - получи обрив, накрая пробвах от приятелка обикновен Бочко и с него се почувства много добре, но за всяко дете е различно. С Mustela също бях доволна. Първите пелени ни бяха Huggies, после минахме на Памперс. Но за всяка възраст, като че ли пробвах и всякакви други. Едните пропускат, защото не прилягат добре, от другите пък получаваше обриви. Пуфис не са лоши и те, но пак зависи от бебчето. Първия път купуваш каквото ти хареса, а после вече преценяваш според фактите.  Peace

Днес съм много приказлива и подробна, ще ме извините. Blush

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 13:10 от Dallcheto

# 553
аз за козметиката твърдо съм решила да започна с био органична ,тъй като аз имах мн проблемна кожа и само това ми я успокои.козметиката се произвежда в Бг и моя приятелка мн близка от детството в момента се занимава с това .от брането на билките до продажбата на шишенцата.става въпрос за масла и имат специална серия за бебчета.продуктите с роза от тази фирма са номер едно козметичен органичен продукт в япония,продава се в целия свят.може да проверите фейсбука и МагдаленаРоза.може и да са малко по-скъпички,но това все пак е бебче,няма да използвам количества каквито използвам за себе си например Simple Smile продуктите са толкова чисти че можеш спокойно да изпиеш едно шишенце  Laughing дано му понесат добре и на него Simple Smile

# 554
  • London
Здравейте и аз съм на линия вече. В малките часове се завърнахме от Тенерифе. Направо не ми се прибираше. Сега в петък ми е първата среща с акушерката, а в понеделник ми е първия скан. Направих страхотен тен, поплувах доволно(четох, че е много добре за бебо), дори се впуснах в екстремни спускания в Сиам Парк, което май не беше добра идея, но пък не съжалявам. Joy Вече малко личи корема, а иначе в хотела ни беше пълно с бременни.

Ето и една снимчица от мен с полъх на Тенерифе....

Общи условия

Активация на акаунт