Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 886
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
Да, добре звучи. Трябва да се разровя за някакви леки натоварвания по време на бременност. Вече ще бъде и по - енергични, трябва да изразходваме Simple Smile 

# 346
  • в 1001-та нощ
ами  Blush търсиш моя лекар  Mr. Green , но аз за нея съм срещала - всякакви мнения  Rolling Eyes и за всеки лекар, творец и т.н. няма еднозначно мнение  Blush

например един ден се обадих, че имам Т - какво да правя - кза, ако е до 37,5 - може да е хормонално, ако стане повече - да й звънна ....качи се до 38.1 - обаждам се  след няколко часа - тя е на почивка извън София - каза да отида на интернист - какво мога и не мога да пия .... на др. ден се обади да ме попита как съм, уточнихме какви изследвания да пусна и да отида да ме види

с първата бременност - не се е налагало да й звъня - освен за раждането, сега вече два пъти - за този случай и за кървенето ... обаче знам, че и да отида до болницата - без да съм й звъннала - всеки дежурен лекар там в отделението е добър, почти всеки, аз и тях познавам достатъчно и лично - от престоя там и т.н. и съм спокойна  Blush

# 347
Късметлийка си. Ето за това говоря. Да разчиташ на лекаря. Аз дори в кабинате нямам телефон, камо ли неин мобилен. А знае, че искам тя да ми следи бременността. Едно надменно отношение.... Обидно чак! Вече не съм сигурна, че е и чак такъв специалист, след прегледа. Събирам мнения за лекари сега. Време е да се спра на някого. Предпомитам, освен проследяването и да раждам при него.

# 348
За съжаление и аз мисля като Nia_Nia_Nia малко са добрите лекари,особенно в провинцията...
Момичета,аз си лягам и вероятно тази нощ ще сънувам лекари Laughing и кой знае може и да ми се яви и лекаря на бял кон,за който и аз си мечтая хахаха  Grinning лека нощ от мен  Hug

# 349
  • в 1001-та нощ
Лека нощ и дано сънуваш - как намираш правилния лекар  Blush

Nia_Nia_Nia  Blush разказът ти ми напомня на първата лекарка, при която попаднах - голямо светило, голяма работа - не гледа мен, а някъде във висините на тавана и заключението й от прегледа за установяване на бременността - в присъствието на таткото беше, че е много вероятно да умра при раждането, дано детето оцелее, при което той се свлече  ooooh!

И следващите бяха все светила с препоръки - да не разказвам истории, че звучат невероятно  Crazy

# 350

Ужас....

Последната не  е светило, но явно се смята за такава. Тя възкликна и ми посочи, че бебето е с параметри, за които после научих, че не е нормално да бъде. Попитах я на място - нормално ли е ,  но отговор не получих. мълчеше. Откъде накъде ще отговаря тя. После ми обясни назидателно как излишно съм се притеснявала !! Защото питам, ! Е, наистина се притесних, когато се добрах до интернет и прочетох - във всички статии- международни, че не енормално. Реших, че не е измерила правилно (  за 13+2 беше претеглила 77 гр.!! и разни други чудесии ) и не потърсих друго мнение, защото прегледите - рисковите, щяха да ми дойдат в повече. 

# 351
Спокойна нощ  Simple Smile

# 352
Да се разпиша и аз.
Бяхме преди два дена на преглед.
Бебчето е 5.8 см  Grinning рита си, маха с ръчички.
Смениха ми термина от 17 за 11 април.
Мама, тати и каката останаха възхитени, бяхме тримата в кабинета  Mr. Green

Следващия път съм чак края на октомври на преглед, но тогава няма ултрашал.

Момичета колко килограма напълняхте до сега?
Аз съм плюс 3 и мисля да поотслабна.

# 353
Аз отново да си повторя старата мантра - упражнения преди 12-13г.с. по-добре не правете. Като влезем във втори триместър постепенно може, не че не сме почти влезнали някои от нас. Аз съм вече 12-та, но ще изчакам още 2-3 седмици. Имам книжки с гимнастика за бременни, то е по-скоро нещо като раздвижване, като упражненията са съобразени да не напрягат коремните мускули и да не доведад до проблеми. Добре е да се правят дълги разходки, докато времето още го позволява и който има време. Аз покрай малкия имам скачане, тичане, носене на 14кг, но засега не ми е пречило.

И пак да попитам, че въпросът ми мина малко между капките - този преглед при генетик нещо рутинно ли е, или никой от вас няма да ходи. д-р Врагалева ме записа, с първата бременност не съм ходила, дори не знаех за такова нещо  newsm78

# 354
  • в 1001-та нощ
Аз с първата бременност - ходих в МД, от там получих онлайн достъп и си видях резултатите онлайн, то ставаше ясно - с малко повече гледане. Сега ще правя БХС - където се следя и лекарят ще ме консултира - предполагам, ако има нужда ще се консултирам и другаде - но ако лекарят прецени  Peace

В  твоя случай, ако имаш време - допитай се до Лазарова - за това - ако имаш час междувременно, мисля, че е много рационален човек и без излишни маневри. Тези консултации с генетик ми се струват излишни, ако всичко е наред и ако пак дават готов резултат.

Няма да се учудя, ако за още пари са спрели да дават оценка на риска и го прави генетик, дано греша, да сподели - някой, който е ходил?

# 355
Саншайн, току що четох една статия (не е българска), в която се казваше следното:

- Преди започване на някакъв спорт е добре да се говори с доктора дали имаш някакви конкретни противопоказания.

- Спорт може да се стартира принципно от самото начало.

- Добре е да се спре с коремните преси след 16та седмица.

- Добре е да се използват подходящи упражнения - плуване, йога или гимнастика специално за бременни.

- При напрягане и преумора да се почива.

Което си звучи добре  Grinning Освен ако някой няма специални притеснения, раздвижването не само няма да навреди, но и ще помогне - за по-добро снабдяване с кислород на бебето, за правилното му наместване, за здравето на майката (движение означава повече имуноглобулини) и по-добро физическо състояние за раждането.  Grinning

Аз смятам да започна да се раздвижвам и с всеки ден сигурно ще стигам все по-далеч в програмата и ще ми е все по-лесно.

# 356
  • Sofia
Аз отново да си повторя старата мантра - упражнения преди 12-13г.с. по-добре не правете. Като влезем във втори триместър постепенно може, не че не сме почти влезнали някои от нас. Аз съм вече 12-та, но ще изчакам още 2-3 седмици. Имам книжки с гимнастика за бременни, то е по-скоро нещо като раздвижване, като упражненията са съобразени да не напрягат коремните мускули и да не доведад до проблеми. Добре е да се правят дълги разходки, докато времето още го позволява и който има време. Аз покрай малкия имам скачане, тичане, носене на 14кг, но засега не ми е пречило.

И пак да попитам, че въпросът ми мина малко между капките - този преглед при генетик нещо рутинно ли е, или никой от вас няма да ходи. д-р Врагалева ме записа, с първата бременност не съм ходила, дори не знаех за такова нещо  newsm78

Sun~shine, Аз във вторник бях при д-р Врагалева за ФМ и БХС, взеха ми кръв и ми казаха да направя консултация с генетик, който да разчете резултатите и да коментира. За пациентките на МЦ Фемина е безплатно, аз съм в събота в 15 часа, а генетикът е д-р Въжарова от МД. Моето разбиране е, че няма да е преглед, а само консултация и разчитане на резултатите. Притеснявам се само, че към момента на сайта на на НГЛ няма готови резултати за мен, пък събота е близо. Ако и утре няма, ще звъня да питам какво става.
Хубав ден на всички  Hug

# 357
  • До Балкана
Добро утро!
Точно на тема физическа активност съм. Ходя до работа всяка сутрин пеша, което си е 30 минути доста бърз интензивен вървеж. Бях прекъснала за известно време и днес като яхнах вълната. Леле, щях да колабирам - кръвното ли ми падна, не знам, но чак ми причерня. Но мен това може само да ме амбицира. Цял ден съм в офис и ако не си поддържам поне ходенето пеша сутрин и вечер и ще стана самосвал. На йога не съм ходила от 7-ма седмица, когато ми стана зле, но мисля след 1-2 седмици да възобновя пък ще видим до къде ще я докарам.
Успех с намирането на Лекар, момичета. С моя се получи любов от пръв преглед. Blush Когато съм около него и се чувствам сигурна, една зодия сме и обожаваме хубавото българско и южноафриканско вино  Grinning . Как да не му се довери човек! Heart Eyes

# 358
Да се включа и аз по темата за спортуването:)

През първата си бременност спортувах от края на 12-та седмица до раждането. Тъй като преди да забременея тренирах със свободни тежести, треньорът ми направи програма - част за раздвижване, за цялото тяло със собствено тегло и цялото тяло с тежести. Аз си вкарах и някои йогистки пози:) Първите 3 месеца по препоръка ходех по поне 5 км. на ден - целта е организмът да се адаптира към новата ситуация и да няма задъхване последните месеци. Чувствах се страхотно, възстанових се от секциото много бързо и въобще нямах физическа нужда от помощ от ден 1.

Сега не ми се получи с разходките, защото ми ставаше лошо като ходя до 11-та седмица:) Но вече ходя по около 2.5 км. всеки ден (1.5 доста бърз ход, щото иначе ще закъснея за работа, хихихи) и сутрин 3 пъти в седмицата правя упражненията, все още без частта с тежести, защото не мога да се организирам добре и все не ми остава време. Живот и здраве и това ще стане, и ще го добутам до 5 дни в седмицата. Важното е да няма преумора, да се правят почивки от поне 1 мин. между упражненията и да се пие много вода. Само да добавя, че аз също имах зацапване в началото и бях на утрогестан до 12-та седмица, но според лекаря ми вече съм ок, няма нужда да ограничавам движението и т.н.

И аз да пожелая успех с намирането на лекар - моят не е от най-словоохотливите, не е склонен да се обяснява непрекъснато, но когато има нужда или усети притеснение, е най-търпеливият човек на света:) Освен това чува и се съобразява с желанията ми, до границата, където е безопасно за мен. Имам му пълно доверие, което е най-важното и се чувствам страхотно след всеки преглед:) Също беше любов от пръв поглед:))

# 359
  • в 1001-та нощ
...

- Добре е да се използват подходящи упражнения - плуване, йога или гимнастика специално за бременни.

.....

водата в басейните - носи риск от инфекции, от тази гл.т - не бих  Peace

Отделно, че се уморявам и задъхвам доста - сега  Crazy Аз по-скоро бих заложила на на нещо плавно и спокойно тип стречинг ....  Blush

Общи условия

Активация на акаунт