Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 890
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
  • в 1001-та нощ
Аз не  Peace

# 331
Ти си слабичка, не ти е и толкова належащо  Grinning

# 332
Работи по каса...Аз така или иначе си открих моята лекарка на която имам доверие и си ходя при нея на частно,но ми е далеч-в Стара Загора и я посещавам на месец и половина-два.Искаше ми се поне лекаря ми по каса да си ми спуска безплатните изследвания,да разчита резултатите и да ми води правилна документация,да ми мери кръвното и тези елементарни неща....

# 333
  • в 1001-та нощ
Ти си слабичка, не ти е и толкова належащо  Grinning

когато не съм бременна - спортувам всеки ден - силово, затова сега се пазя, за мене излишен риск  Blush (в моя случай)

maminka85 - мери си кръвното у дома, можеш да си водиш и дневник, другото, което ще ти мерят са килограми и обиколки - поне килограмите може и сама. И остават 3 пъти за бременността - изследвания - можеш да ги правиш при лекаря по каса .... Най добре - обсъди с лекарката в СЗ - кое е важно за нея  Peace и обмислете как да действаш  Peace

# 334
Аз не мисля да правя,че нали в началото имах зацапвания и спрях утрогестана преди няколко дни,а и с моята малка госпожица не ми липсват физически натоварвания и леки кросчета по площадките...Но се чудех,дали мога да си правя антицелулитни масажчета по краката,че след първата бременност и кърмене 1 година си отгледах доста целулт,това лято тъкмо се пооправих и хоп пак си бременея и целулита цъфна за 1 месец...

# 335
Аз днес бях при Минчев, абсолютно по случайност, но преди съм проучвала лекарите от Девата и той беше в тесния ми избор за раждане. От следващата седмица трябва да се запиша на ЖК и се чудя дали да сменя лекаря. Доволна съм от моя, но апаратурата му е лоша, а в Св. София е на светлинни години.

Алена, да, после си спомних за твоя проблем и реших, че сигурно за това се пазиш. Аз също гледам да се пазя, заради опита ми с предишната бременност. Поради тази причина днес и не посмях да се поуморя малко повече.

Маминка, как се правят тези масажи?

# 336
  • в 1001-та нощ
....Но се чудех,дали мога да си правя антицелулитни масажчета по краката,че след първата бременност и кърмене 1 година си отгледах доста целулт,това лято тъкмо се пооправих и хоп пак си бременея и целулита цъфна за 1 месец...

в никакъв случай - би трябвало и масажистът да ти откаже - може да има кръвонасядания в областта на малкия таз - нещо, което ти не виждаш  Peace

единственото, което правя е масаж с вендузи на бедра и дупе, но аз съм тренирана и нямам болки, при човек без опит - може да има контракции .....така, че по-добре не  Peace

Остава сухото четкане - за подобряване на лимфотока и кръвообращението, ексфолиране .....

Сериозният труд по тялото ще е след кърменето - при мен  Blush

# 337
Значи - да не се притеснявам.  Blush Дотук пробвах 3-ма. Липсва доверие!

И аз не правя упражнения. Много ми липсват разходките, а и занапред ще става още по-студено.

# 338
  • в 1001-та нощ
така е  Blush има една химия между лекар и пациент ....  Blush

# 339
Аз си правя масаж за гръб и рамене. Нали не е противопоказно?
Алена, какво е това сухо четкане?!  Blush

Честно да си призная, още не мога да се престраша за колата маска, заради болката. Въпреки рутината - правя я от години, не съм сигурна дали няма да стане беля....

# 340
Ами аз тези неща така или иначе си ги правя вкъщи,с предната дори си самоназначавах изследвания и т.н. както и резултати съм свикнала да си разчитам сама..Но ме е яд така на лекарите,когато са толкова самозабравени и ги мързи едно кръвно да измерят (апарат нямам вкъщи и проблеми с кръвното нямам,слява богу)В крайна сметка,това му влиза в задължнието и на него му се плаща за това.Как ще ми води бремеността,като дори не си е записал коя ми е по ред...Ще му дам "последен шанс" Simple Smile на другата консултация и ако не ме спечели ще си го сменя...
За протокола: Аз съм зодия Дева и просто държа някй неща да са както трябва Wink + това съм бременна и явно в момента съм "яхнала метлата" хахаха
 Аз не ходя на масажи ,а мислех вкъщи да си правя с антицелулитен крем,но вярно че са много болезнени и май ще пропусна.Не съм правила от както съм бременна

# 341
Тази химия е особено важна... Дано скоро намеря моят лекар.

# 342
До скоро не искаха да ме регистрират за ЖК. И все още не са, всъщност. Нито веднъж кръвно не ми е премерено, обиколка, тегло... На БХС притичвах по коридорите да се меря, за да попълня документите. Де факто, все още не ми се води ЖК. Само прегледи, при това рискови и ненужни! И аз съм войнствена последните дни. И за съжаление се оказва, че нещата стават, ама със скандал. Като приземиш разни люде.

Не знам за вас, но имам нужда всяка седмица да ходя на преглед, за да съм спокойна....

# 343
  • в 1001-та нощ
Какво очакваш от своя лекар?  Rolling Eyes

Има тема за сухото четкане - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=732130.0 - в първия пост са основните обяснения  Peace

За масаж на гръб, крайници ...с поред мен няма проблем, особено ако за крайниците е релаксиращ, дрениращ и т.н.

# 344
Очаквамтова, което вероятно и ти. Отговорност, заинтересованост, загриженост. Човек, на когото, ако имам нужда - Недай Боже, да звънна и да попитам. Да буди доверие! Не да е оттегчен от поредната пациентка и да бърза да претупа. И не да ми важничи и да се дърпа, когато имаш въпроси. Лекарите са станали едни търговци, това е страшното. Да си прибере парите за прегледа, колкото може по-бързо да те претупа. Да те прати за изследвания за пълниш касичката на негов приятел. Иначе други не приемат.  Или да си вземеш лекарства на определена фирма, понеже взима процент. Толкова грозно!

Общи условия

Активация на акаунт