Коремчето вече ни издава - Априлче се задава

• 27 761
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
Момичета,усещате ли вече бебо?Аз от седмица имам чувството ,че ме поритва понякога лекииичко,но все пак не съм на 100% сигурна..С първата си бременност усетих бебка към 15-16 седмица,а съм чувала че с втората може да се усети и по-рано,а сега беба си върви със седмица,че и повече напред и може и това да е Simple Smile

# 616
Момичета, докато проучвах разните болници ми хрумна страхотна идея! Измислих как да се демотивират майките да раждат естествено. Може да направят ценоразпис за раждане на час. Ако ти се плаща, си раждаш бавно и както ти душа иска. Ако искаш да ти излезе по-евтино, ти пускат окситоцин. Разбира се, секциото трябва да е най-евтино, понеже трае само половин час. Чудя се как не са го измислили още, ама на, ето, даже мога да патентовам  Laughing
Ооо, и още нещо ми хрумна. Ако искаш примерно да раждаш в удобна за теб поза и съответно лекарят трябва да е застанал по-неудобно, за да следи какво става, плащаш като екстра. Ако обаче лекарят е настанен на диван, удобно облегнат, а ти намериш начин да се позиционираш спрямо неговата позиция - намаление от цената с 10 %  Joy

# 617
  • в 1001-та нощ
Nia_Nia_Nia, предния път правихме разширения пакет - защото действахме  "на сляпо", кръвните изследвания недвусмислено показваха инфекция и търсихме - каква е - затова направихме по-разширен пакет с хламидия; оказа се - бета хемолитичен стрептокок и уреаплазма, затова сега доки се фокусира на тях, едновременно пуснахме и кръв и цервикалните секрети, кръвта излиза веднага и аз очаквах и понеже всичко беше супер - аз очаквах, че инфекции няма, но за всеки случай - предпочетох да видя и ДНК анализа - защото съм с отлепване и предстои серклаж и една инфекция - може да доведе до фатален изход  Peace

Изследванията бяха правени - при постъпване в болница по спешност със скъсена шийка. Инфекциите са честа причина за прогресивно скъсяване, то води до аборт в 5 месец най-често - шийката се скъсява, отваря и .... Скъсяването става неусетно, често и бързо, може да стане за дни .... бъдещата майка не разбира по никакъв начин. При мен проследяващия лекар не обърна внимание, лекарката на ФМ - съпостави размерите на шийката от 2 посещения и ме прати директно при лекар, който би поел риска и би се справил със серклаж при такива условия - извън срока, в който се прави с предполагаемо огнище на инфекции ....

При мен шийката е малко по-къса - поради конизация преди 9 г. т.е. при мен това ртябва да се следи и въпреки, че във вски кабинет влизах с епикризата - за вски лекар - шийката беше "достаттъчна", а никой не следеше за скъсяване, за инфекции пък изобщо.

Иначе съм от щастливките без репродуктивни проблеми - и двете бременности са от 1 опит. Заради конизацията си правя колпоскоп и цитонамазка на всеки 6 месеца и общо взето - лекарят ми - много добре знае какво става там Simple Smile

# 618
Момичета, докато проучвах разните болници ми хрумна страхотна идея! Измислих как да се демотивират майките да раждат естествено. Може да направят ценоразпис за раждане на час. Ако ти се плаща, си раждаш бавно и както ти душа иска. Ако искаш да ти излезе по-евтино, ти пускат окситоцин. Разбира се, секциото трябва да е най-евтино, понеже трае само половин час. Чудя се как не са го измислили още, ама на, ето, даже мога да патентовам  Laughing
Ооо, и още нещо ми хрумна. Ако искаш примерно да раждаш в удобна за теб поза и съответно лекарят трябва да е застанал по-неудобно, за да следи какво става, плащаш като екстра. Ако обаче лекарят е настанен на диван, удобно облегнат, а ти намериш начин да се позиционираш спрямо неговата позиция - намаление от цената с 10 %  Joy

Един въпрос. Ти защо се интересуваш как раждат другите? Не е ли целта всеки да има право на избор и да се чувства удовлетворен от него? Защо трябва да се демотивират да раждат естествено? Какво е по-евтино от естественото раждане според теб? 
За естествено раждане лекар не ти трябва, най -много акушерка с опит с естествени раждания. Имам и двете нормално неестествено и напълно естествено. Разликата я зная много добре. Пожелавам на всеки раждането, за което мечтае и не искам да демотивирам никого. Който иска секцио, моля. Информация - колкото искаш. Само някой трябва да чете, но то и това си е въпрос на собствен избор.

# 619
  • София
a.l.e.n.a., радвам се, че нещата при теб са наред и се моля така да бъде и занапред! Благодаря ти за подробната информация. Следващата седмица съм на преглед и ще се консултирам с д-р Колева.

# 620
  • в 1001-та нощ
Мерси Simple Smile да разкажеш как е минало  Blush

# 621
  • София
Ще споделя задължително. Гледам, че повечето сте още на първия скрининг. За мен ще е втори. Резултатите от него са ми много важни, колкото и да са прогнозни, все още съм на кантар за амнио - нямам никакви показания да го правя, освен възрастта ми, на което всички се смеят. Но аз всеки път им задавам въпроса, дали те биха поели 100% отговорност за резултата, ако не направя нищо, и млъкват. Дали мога да си поискам гледане на 3D или 4D? Имам предвид може ли още на този етап да се види нещо обезпокоително или 2D гледането е достатъчно?

# 622
  • в 1001-та нощ
Мен Колева ме пуска и на 3/4 Д - тя има голям опит - преди Токуда е работила във Фемина, но техниката не е, като във Фемина, добра е, но ... за за 2 ФМ ще съм при Врагалева  Peace

Моето мнение е, ако имаш опасения и за да си спокойна - отиди на място, където техниката ще разкрие на лекаря - най-много  Peace

Аз съм на 37г и ще направя 38г. малко преди Коледа - възрастта ми изобщо не ме притеснява  Blush не знам дали всичко не ни е в главите  Blush

# 623
  • USA
За противогрипната ваксина всеки си знае положението. С предната бременност не си сложих, макар че работих с хора. Този път обаче ситуацията е друга, мъжът ми работи в болница, аз съм веднъж-два пъти по цял ден на практика в болница и детето ми е на градина. Рискът при мен да хвана грип е голям.

За повръщането-не мисля, че има нещо общо с пола, статистиките показват малко повече при момичетата, но е незначително, някъде 4% разлика май беше. Най-вероятно хормони, но и това не мога да си обясня, би трябвало всички бременни да изпитват тези неразположения.

maminka85,и аз си мисля, че усещам бебето от време на време, но може да си въобразявам, мисля, че е рано. Предният път я  усетих в 16 седмица.

За полът на детето-предният път работихме за момиче, много искахме да е такова. Сега за мен няма значение, таткото и дъщеря ми предпочитат момиче. Даже сега не исках да знам какво ще е, исках изненада на раждането, но май се отказах, искам да напазаря някакви дрешки.

# 624
  • София
За втората ФМ нямам предпочитания - д-р Колева или д-р Цолова във Фемина. Иначе дори най-големите имена във ФМ са имали пропуски - човешко е. Старая се да не си вкарвам филми - гледам статистики и анализи, чета медицински изследвания, научавам за реални случаи на жени с "всичко беше наред, а стана тя каквото стана..." Ти имаш вече едно детенце, да ти е живо и здраво, имаш основание да си по-спокойна, но на мен това ми е първа бременност.

Инвазивните генетични изследвания са единственият начин да се разбере дали има или няма проблем, категорично. Нито ФМ, нито БХС, нито всякакви други неща могат да дадат точен резултат. ФМ е супер важна за други неща. Забелязали ли сте, че най-отдолу на документа на резултатите с БХС пише, че болницата не носи отговорност за еди-какво-си, което може да доведе до грешка в изследванията? Да не говорим, че резултатите от БХС са статистически. Няма да задълбавам. Теми във форума има много, препатили хора - също. Който се интересува ще прочете.

# 625

Един въпрос. Ти защо се интересуваш как раждат другите? Не е ли целта всеки да има право на избор и да се чувства удовлетворен от него? Защо трябва да се демотивират да раждат естествено? Какво е по-евтино от естественото раждане според теб? 
За естествено раждане лекар не ти трябва, най -много акушерка с опит с естествени раждания. Имам и двете нормално неестествено и напълно естествено. Разликата я зная много добре. Пожелавам на всеки раждането, за което мечтае и не искам да демотивирам никого. Който иска секцио, моля. Информация - колкото искаш. Само някой трябва да чете, но то и това си е въпрос на собствен избор.

Али, ако изоставиш сериозния тон и прочетеш поста на Шоколадчето още веднъж, ще си отговориш сама на въпроса.  Mademoiselle Chocolate има чудесно чувство за хумор  thumbsup Аз също се интересувам как раждат другите не от нездраво любопитство, а за да знам какви изненади могат да ни бъдат сервирани. С интерес ви следя, и ние очакваме априлско бебче.

# 626
  • USA

Дао, моят лекар ми обясни, че БХС дава 80-85% точност, тук има един нов генетичен тест(кръвен), който дава 99%, но е доста скъп и не се покрива, и амнио 100%. Но той пък смята, че комбинацията ФМ+БХС е добра. Аз също съм притеснена, може би заради възрастта ми.

# 627
Сигурно и аз ще правя втори БХС, вероятно защото не съм първа младост (33).. Наскоро тъкмо да се притесня заради годинките и като прочетох, че Холи Бери е родила здраво детенце на 47 веднага се успокоих  Sunglasses Blush Peace

# 628
  • София
Различни източници посочват различни проценти точност. Аз разчитам на тези, посочени от Националната Генетична Лаборатория - долу съм дала линкове с информация. Около Коледа ставам на 36. Феталната морфология е много важна за обследване на органите и засичането на много проблеми. Никой не я отрича. Но за генетични заболявания си трябват генетични тестове.

Знам този кръвен тест, за който говориш, и съм писала в предишни страници за него. Казва се ПренаТест и в България струва 2500 лв. Той покрива изследване само на трете вида тризомии. Пълният тест при амниоцентезата покрива не само трите вида тризомии, но и още редица други по-масово срещани генетични проблеми + 100% сигурност за пола не бебето (на който му е важен). Този ПренаТест освен, че ми е много скъп, не ми е и много сигурен, защото кръвните проби се пращат в Германия, как стигат до там, достатъчно добър ли е материалът, ако успее да стигне невредим (все пак минава време, не вярвам да ползват хеликоптери), това са все въпроси, които остават без отговор. Ако изследването се провеждаше в Бг щях повече да се замисля за него, иначе към момента тотално го отхвърлям като вариант.

Добро интервю на проф. Кременски - шефът на Националната генетична лаборатория:

http://media.framar.bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B2%D1%8 … D0%B0%D0%BD%D0%B5

ето информация от самата НГЛ за БХС в първия триместър:
http://lmpbg.org/new/home/index_new.htm

тук си пише: "ОЦЕНКАТА НА РИСКА НЕ Е ДИАГНОСТИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ!"

ето и за интегрирания БХС:
http://lmpbg.org/new/home/index_new.htm

Поради по-големият процент точност, казвам, че второто изследване ми е много важно.

# 629
  • USA
Dao, определено докторът ми може да даде най-точната информация относно точността на тестовете. Този тест, за който говоря e този http://laboratories.sequenom.com/maternit21plus/maternit21-plus- … ut-your-pregnancy Тук не се носят кръвните проби толкова далеч.

Амнио бих направила, но се притеснявам от рисковете. Има време, другата седмица съм на БХС и ще видим какво ще излезе. Ще го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт