Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 29

• 80 452
  • 924
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, дами мадами Simple Smile
От бая време не съм писала, но след ХЕ-то гледам да карам напред и да не мисля много за предишните калабалъци;)
Обръщам се към вас с въппрос, сходен с поставен по-горе - можете ли да ми подскажете добър онкогинеколог във Варна? Добра моя позната има нужда от второ мнение, задълже с колпоскоп, и при необходимост да може да направи биопсия.

Блигодаря ви предварително Simple Smile  bouquet

# 346
Момичета, май месец се записах в темата заради раничка, видяна две седмици след предишен гинекологичен преглед. Снощи ходих за трето мнение и се оказа, че раничката си е там. Направих цито, утре или вдругиден ще знам резултата. На колпоскоп нямам изменения, но май не ми направиха пробата с йод, а само с оцетна.

# 347
Не може само с оцетна киселина. Направено е както трябва, не се безпокой, първо шийката се маже с такъв разтвор на оцетна киселина, а после се "обтрива" с йоден такъв. Именно взаимодействието между йода и мравчената киселина дава поглед върху нещата. Тоест киселината е само реактив. Тя сама нищо не прави и нищо не показва  Peace

# 348
Нефертари, не съм идиот.
Само с един тампон ме обтри, видях.
Лошото е, че в листа от прегледа е отбелязана само ектопия и къде е разположена върху шийката. Не е упомената цитонамазката.  newsm78

# 349
Не съм казала, че си идиот newsm78

# 350
Така ми го обясни, че се почувствах като идиот.

# 351
Така ми го обясни, че се почувствах като идиот.
Не съм искала така да се почувстваш  Hug Извини ме за обяснението, но така ми дойде  Mr. Green
/химик съм и затова така се изказах/

# 352
  • Wolwedans
Здравейте, дами мадами Simple Smile
От бая време не съм писала, но след ХЕ-то гледам да карам напред и да не мисля много за предишните калабалъци;)
Обръщам се към вас с въппрос, сходен с поставен по-горе - можете ли да ми подскажете добър онкогинеколог във Варна? Добра моя позната има нужда от второ мнение, задълже с колпоскоп, и при необходимост да може да направи биопсия.

Блигодаря ви предварително Simple Smile  bouquet
Antri, за Варна : доц. Явор Корновски (окръжна болница и Майчин дом)- най-добрия ОПЕРАТОР-хирург, но не бих казала че е отличен диагностик, д-р Узунов (отличен диагностик, не се занимава с оперативна гинекология), д-р Филев и д-р Младенов (онкоболница). Черен списък- проф. Иванов (АГ болница)!

# 353
Antri, за Варна : доц. Явор Корновски (окръжна болница и Майчин дом)- най-добрия ОПЕРАТОР-хирург, но не бих казала че е отличен диагностик, д-р Узунов (отличен диагностик, не се занимава с оперативна гинекология), д-р Филев и д-р Младенов (онкоболница). Черен списък- проф. Иванов (АГ болница)!

Ally_t,  newsm10 !

# 354
Привет,

Както обещах и аз да ви пиша. Ходих на тест за ЧПВ при Ганчева. Сега си поговорихме, обясни ми, че какъвто и да е резултата от теста, ще трябва да правя биопсия и да лекувам раничката. Казах и за моите притеснения, че не съм раждала и т.н. и това с горенето  ooooh!, че съм чувала, че не е препоръчително..питах я и за повторна цитомазака. И тя ми обясни така: Дори и да се направи повторно цито, и дори и да покаже ПАП2 или ПАП1, това не омаловажава резултат - ПАП3 А, и трябва да се вземат мерки. Каза, че трябва да вземе биопсия, за да прецени как да се лекува раничката, имало 3 варианта: горене, лазер или в по-краен случай изрязване на засегнатия участък. Също така ме увери, че бъдещото лечение на раничката няма да ми попречи да забременея и да си имам бебче някой ден  preggo Simple Smile Относно резултатите за папилома вируса ми каза, че ако го имам ще направи лечение с имуностимуланти на мен и на партньора ми и после поне 1 година секс САМО с презерватив.  Close

Общо взето се успокоих сега...погорихме си, обясни ми много подробно и с разбиране нещата. Беше ме обвзела такава паника..за 2-ро, 3-то и 5-то мнение (може би с надеждата, че ми няма нищо  Embarassed ), че не се бях замислила как ще се лекувам.  Confused

# 355
Да, Ганчева е права за биопсията  Peace Аз имах ЛИИП при нея и ми каза 1 година секс с презерватив  Crazy Каза, че 1 година не бива да забременявам, после ако искам второ дете - да, няма проблеми, даже юли месец като ходих на профилактика ми каза, че мога още от сега /разбирай тогава/ да започна да приемам фолиева киселина  Flutter Вече въпроса е как ще се премахне участъка, но това май се определя според резултата от биопсията - тук може и да бъркам!  Hug
Пък ЧПВ-то....не знам, той така или иначе не се премахва, а се "приспива"

# 356
  • София
За съжаление трябва да се впиша в тази тема след днешния преглед, който завърши с мнение за конизация, която уви трябва да се направи след следващия МЦ. Цял ден уви не работя и се ровя в нета и чета какво ли не. Докато чакам да ми дойде сигурно няма и да спра да чета. Защо на 12-я ден след цикъла не може обаче да се направи конизация? За това не намерих инфо. И в каква степен трябва да се пазя от натоварване след тази процедура? Мога ли да се върна на работа и да изпълнявам стандартните домашни задължения?

# 357
За съжаление трябва да се впиша в тази тема след днешния преглед, който завърши с мнение за конизация, която уви трябва да се направи след следващия МЦ. Цял ден уви не работя и се ровя в нета и чета какво ли не. Докато чакам да ми дойде сигурно няма и да спра да чета. Защо на 12-я ден след цикъла не може обаче да се направи конизация? За това не намерих инфо. И в каква степен трябва да се пазя от натоварване след тази процедура? Мога ли да се върна на работа и да изпълнявам стандартните домашни задължения?
Здравей  Simple Smile конизация се прави в първите 2-3-4 чисти дни след МЦ  Peace Каква конизация ще ти се прави? Иначе аз лично се пазех от вдигане на тежко само, ама аз и без това не вдигам тежко  Mr. Green Не говоря за скалпелна коницазия, а за LEEP/LETZ

# 358
  • София
Зависи каква ще е конизацията-скалпелна,електро,лазерна...,но при всеки случай трябва поне 10 дена да си в покой и 1 месец да се пазиш.Лично аз,след моята конизация се върнах на 7 ден на работа,но чувствах тежест и слабост.

# 359
  • София
Не мисля, че е ще е скалпелна. Ходя при доц. Славчев от МД и каза, че ще ми е прави в частния му кабинет.Най-вероятно ще е  лазерна, всъщност това не сме го обсъждали, защото и самата аз не бях запозната с различните методи (а вече съм, да живее Интернета) . Но ако се прави 2-3-4 ден чист след МЦ днес бях подходяща, а защо искаше чак даже след коледните празници, но аз настоях да е възмогно най-бързо Thinking

Общи условия

Активация на акаунт