Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! ! Тема 29

• 78 708
  • 924
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте отново, момичета. Продължават да ме човъркат разни въпроси...Конизацията по здравна каса ли е или си плащахте? Ако на биопсията резултатът е цин 3, от конизацията може ли да излезе например цин 2 или рак на място? И аз подобно на Милинка се хвърлям в различни разсъждения и не мога да заспя до късно през нощта...По принцип моят доктор ми каза да не се притеснявам, но аз като си се знам каква съм, не мога да не мисля...
Аз малко странично от това, което те вълнува ще напиша. Виж, послушай доктора си, няма нищо по-тежко от това да се срине психиката ти от самонавиване. Прекалено лично /и срамно според мен/ ще е да напиша моят конкретен пример. Физическите проблеми се оправят.
Иначе, платих си конизацията 400 лв в болница Сердика с направление 7 постъпих.
Хистологията може да е всякаква, недей да гадаеш. Стреса отключва нерви.... Hug

# 841
  • София
По здравна каса е , ако си в болница,която работи със здравната каса.Аз в Онкологията съм платила само 2 дена престой.Колкото до това какво ще покаже хистологията след конизацията ,не го мисли!В повечето случаи няма изненади.Успех и не се притеснявай ! Hug

# 842
Kikidiki, не се притеснявай предварително.
До колкото знам, конизацията минава по здравна каса, но само в клиниките с тази пътека.
Аз бях в частна, и вместо да заплатя  730 лв./ по спомен/, платих с около 120-130 лв. по-малко, защото имах направление.Но това е в Щерев, за останалите не знам.

Иначе всичко може, както си обяснила.
При мен цитономазката показа лека към тежка дисплазия, при биопсията мнението на биологът беше за лека дисплазия, но моят лекар каза, че с колпоскопа е видял тежка, вероятно не е успял да вземе материал точно от тежката.
След конизацията се оказа, че наистина е имало тежка, но в канала, а не на шийката.

И най-важното, наистина не трябва да се филмираме предварително, приеми го като лека настинка, преди да имаш някакви резултати.

# 843
  • София
Момичета,ако някоя от вас може да пусне нова тема ,нека да го направи.Ще бъдем благодарни!  bouquet

# 844
kikidiki,  наистина си е притеснително преди самата конизация. Аз също бях изтрещяла, но ще мине така или иначе, наистина всички сме видели, че тревогата не ни помага. След биопсията ги има и двата варианта да са от хистологията и по-добрия и по-лошия. При мен лично бе ЦИН 2-3 и от конуса за щастие ЦИН 2.
Успех ти пожелавам и добри реултати:hug:

# 845
Здравейте отново, момичета. Продължават да ме човъркат разни въпроси...Конизацията по здравна каса ли е или си плащахте? Ако на биопсията резултатът е цин 3, от конизацията може ли да излезе например цин 2 или рак на място? И аз подобно на Милинка се хвърлям в различни разсъждения и не мога да заспя до късно през нощта...По принцип моят доктор ми каза да не се притеснявам, но аз като си се знам каква съм, не мога да не мисля...

Здравей!
Не, че съм много разбираща....както вече си пролича Wink но все пак ще опитам да ти отговоря, гледайки от моята камбанария...
Принципно конизацията може да бъде и по здравна каса, но зависи от това, къде си избрала да я направиш. Моята например беше изцяло платена процедура. Преглед, изследвания, самата конизация....всичко.
При мен резултатите дори от цитонамазките ми, правени в един месец на различни места нямаха абсолютно нищо общо, но това е друга тема. Възможно е да има разлика разбира се. Биопсията все пак се взема от едно място /което лекарят преценя кое да е/, а самите изменения ако са както при мен навлизащи навътре в канала, там няма как да се види и разбере какво става докато не се направи конизацията. Поне аз така го разбрах, когато задавах подобни въпроси преди процедурата.
А за притесненията....това си е характер май. Аз не спирам да го правя, дори когато няма кой знае какво основание Simple Smile
Успех и само добри резултати ти пожелавам!

# 846
Благодаря за подкрепата,момичета! По принцип не се предавам или поддавам на разни лоши и отрицателни мисли и емоции, но понякога им позволявам да се намърдват в съзнанието им. Аз просто съм учудена,честно казано, че в рамките на 1 година(от едната до другата биопсия) се получи такъв резултат...Раничка имам поне от 20-тина години(лекувала съм я периодично) и не е имало проблеми, а сега изведнъж стана на цин 3...Може би това ме шокира най-много...
Благодаря за пожеланията,Милинка. Надявам се всичко и при теб да се окаже безпроблемно. Мисля,че и моята ще е безплатна,но това лекарят ще каже. Исках само да разбера при вас как е било и да съм подготвена евентуално.

Последна редакция: ср, 08 яну 2014, 16:30 от kikidiki

# 847
Здравейте Hug
Днес се обадих за резултатите от първата цитонамазка след лазервапоризацията...идеален,два пъти 1 група ми каза сестрата  newsm44...утре или в петък ще отида да си го взема Peace
Трябваше да се обадя на 6.01, ама понеже "много" го мисля, съм забравила Laughing
Спокойствие и без лоши мисли...само така си помагаме Peace
Успех на всички Hug

# 848
# 849
  • Wolwedans
Mомичета, на някоя от вас предписван ли е този спрей преди и след полов акт за намаляване на вероятността за реинфекция след успешно излекувана ЧПВ инфекция?  
Не мога да си обясня как и къде се пръска Embarassed
Ел Вел, супер си! Браво! Чудесна новина! Hug

# 850
Днес се обадих за резултатите от първата цитонамазка след лазервапоризацията...идеален...

Поздравления за резултата.
Дай Боже всекиму Simple Smile

# 851
Алли, пише, че се пръска само външно. Може би има ефект ако се ползва и презерватив, за да се предпази кожата и отвън...знам ли. иначе в листовката го даватза лечение по-скоро, но пак външно

# 852
  • Wolwedans
Голям съм абориген с компютрите, сега стана ли? Embarassed

# 853
Ххаха, Али, за пръв път го чувам, но преди да прочета предния пост, се чудих и аз как точно се пръска и къде. Оправи ми деня направо Laughing

# 854
Алли, аз ползвам Гинексид пяната, тя е външно. Предполагам и тоя спрей ще е така....

Общи условия

Активация на акаунт