Третокласници - 2

• 50 590
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Алекс1 същото преживях и аз с Никол. Точно преди учебната година. Първата докторка каза ,че е за очила, втората не. Аз от дълго време пракиткувам при поставяне на диагноза от един лекар да търся второ мнение. Tired

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 21:24 от vela

# 211
  • София
диоптрите за съжаление, са определени от двама лекари и два компютъра.... и два пъти разширяване на зениците

# 212
диоптрите за съжаление, са определени от двама лекари и два компютъра.... и два пъти разширяване на зениците
Ааа, при нас първия път не разширяваха зениците и аз затова подложих на съмнение диагнозата.

Момичета ,дали "Вълшебникът от Оз" е подходяща за третокласници? Мисля утре да я взема от библиотеката.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 21:24 от vela

# 213
Момичета ,дали "Вълшебникът от Оз" е подходяща за третокласници? Мисля утре да я взема от библиотеката.

Имахме я в препоръчителния летен списък - ето http://chitanka.info/text/11122/2#textstart
Ходихме на постановката "Магьосникът от Оз", в която участват много деца - хареса ни много и я препоръчвам.

# 214
На дребната й беше част от задължителната литература, чете я с интерес, каза, че много й е харесала. Всъщност единствената книга, която не хареса от списъка, беше Пет приказки на Валери Петров, не знам защо, но се измъчи с нея.

Дзвер, неприятна работа, но е хубаво, че сте го разбрали навреме  Hug

# 215
  • София
Дзвер, не го мисли толкова това с диоптрите. В крайна сметка е нещо, по което нищо не може да се направи сега. Освен това не зависи от теб, не е нещо, което е можело да се предотврати. Не се обвинявай.
Аз съм от 4-ти клас с очила, с -2.5 започнах, което означава, че доста преди това не съм виждала нормално. Но просто седях на първия чин и не съм забелязала. Аз се харесвам много с очила и дори лещи не ми се носят.  Laughing

# 216
Книжката е интересна, но нямам спомен кога съм я чела. Дано на моетно нечетящо диване да му хареса.

# 217
  • В светлината на слънцето
vela, Теди остана възхитена от "Магьосникът от Оз" като я чете, предполагам че ще се хареса. Peace В тази връзка - на книгите, да спомена, че девойката си има нов любим автор - Роалд Дал. И чака с нетърпение да пуснат нещо, което вече не е чела.  Grinning

# 218
  • Deutschland/HE
vela, Теди остана възхитена от "Магьосникът от Оз" като я чете, предполагам че ще се хареса. Peace В тази връзка - на книгите, да спомена, че девойката си има нов любим автор - Роалд Дал. И чака с нетърпение да пуснат нещо, което вече не е чела.  Grinning

Катерина прочете "Магьосникът от Оз" още пролетта, след като гледа филма по кината и беше очарована и дълго време говори за книгата.

П.С. Относно Роалд Дал, който ни е фаворит и най-вече Матилда - има много хубав филм по книгата с Дани де Вито, гледала го е 4-5пъти вече.

# 219
Обявени са датите на "любимите" състезания в училище - http://sbnu.org/tests.php   Grinning

# 220
  • Пловдив
Моля ви, помогнете ми за тази задача:

Следващото число от редицата 1, 3, 7, 13, 21, ____ е:

Възможни отговори: 27, 29 или 31  ooooh!

# 221
Моля ви, помогнете ми за тази задача:

Следващото число от редицата 1, 3, 7, 13, 21, ____ е:

Възможни отговори: 27, 29 или 31  ooooh!

Следващото е предходното 21 + 10 = 31

Увеличават се с 2,4,6,8,10 и т.н.

# 222
  • Пловдив
lorenca, благодаря ти! Hug
Аз нещо се затрудних да хвана логиката на нарастването. Whistling

# 223
Матилда и на Косьо му хареса.

Обявени са датите на "любимите" състезания в училище - http://sbnu.org/tests.php   Grinning

Чудя се дали да не ги пропусне тази година състезанията. Мисля на СМТ, евентуално Салабашев. Но само ако е сериозен и решава преди това задачи , а не за 3-4 дни да се подготвя и да се явява.

Днес съм много доволна от детето. Донесе само 6-ци в бележника и една петица по рисуване.
И най-важното : нито една правописна грешка няма за цял ден писане в клас.  Whistling От началото на годината това ни е първия ден без  глупави правописни грешки, нямаше драскано и поправяно.
Дано вече е влезнал в час.

Днес му обещах ,че след като прочете "Вълшебникът от Оз", ще почива цял месец.Ще решаваме задачи. Забелязвам от два дни голям напредък в четенето. Вече почти като голям чете, много рядко се запъва на някоя дума.Все по рядко си прави свободни съчинения, от сорта: прочита първите три букви  и нататък си съчинява.
Днес за пръв път го чух да казва на баща си че ще  преговарят урока  по ЧП ,докато аз и сестра му сме на пеене.
Пу, пу....дано така да продължи. Да има инициатива от негова страна ,а не вечно аз да го бутам.

# 224
vela, браво на детето! Така да продължава  Peace
За състезанията - дразни ме липсата на критерии, но пък са вариант за преговори.
За математическите и аз ще видя - ако успее да се упражни ...
Салабашев ... си трябва логика Wink

Общи условия

Активация на акаунт