Януарското човече 2014, расте ли расте, а мама дебелее- тема 11

• 30 794
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
tonniny,
аз съм съгласна със Зелено човече, че когато не си достатъчно подготвен, не си знаеш правата и въобще си в тази ситуация, в която е една родилка в държавна болница в България, особено пък ако има и проблем с бебето, може наистина много лесно да бъдеш манипулиран, а реакциите ти да са не много близо до логичните. Поне аз затова разбрах, че я пусна тук, за да може всеки да се подготви, да проучи, да има едно на ум. За габровката и аз реших да си го спестя ...

На някой пък може и да му се струват преувеличаваници и глезеници тия въпроси. Например аз и моя много добра приятелка сме раждали в една и съща болница. Аз едно, тя 3 деца. Аз с платена ЖК там, избор на екип, вип ..., присъствие на бащата, тя нито едно от изброените; аз смятам че почти всички свързани по някакъв начин там с раждането ми са престъпници, тя смята че е попаднала на най-милите хора и специалисти и всичко е цветя и рози.

Лично аз съжалявам, че по някои въпроси не се бях доинформирала  Peace Надявам се да не ти прозвучах като конско  Crazy Hug
Коприва сигурно се намира сушена, аз си правя, почти всеки ден салата от червено цвекло, май сега му е сезона.

Мандаринка, според мен този процес отдавна започна, но колко време ще е нужно... Последните години се появиха Родилница, Алианс на българските акушерки, възможността за раждане с дула, въобще аз поне съм с усещането, че много хора (да се разбира Жени) се борят да променят нещата.

Все се сещам сега докато пиша за една стара тема в клюкарника "Давате ли на лекаря?" и отговорите там и се питам до каква степен сами си го направихме.

# 601
Vebo, благодаря за съветите. Сега съм в чуденка къде има суха коприва  Thinking Иначе сънищата ми са точно като твоите - всякакви приказни герои, чудовища, извънземни. Това го забелязах от 2 седмици насам. Имах и един сън, в който си говорих с бебо, вече роден - не си спомням какво обаче.

nikoleta_21, Joy голям смях наистина!

Шанта, няма проблеми. Аз за правата си се информирам колкото мога, просто гледам конкретните случаи да си ги спестявам. Цвеклото ще трябва да го отпочна - хич не обичам да рупам целулоза, ама...

Утре аз пък съм на ОВ във Вита, та ще разказвам подробно.

За срещата през уикенда - виждам, че има по равно гласове на болни и здрави, но то май оттук нататък ще бъде все така цяла зима, особено и като почнат снеговете. Затова по-добре срещите да се организират, пък дори с риск да дойдат малко хора. Само трябва да се измисли място, което както винаги е най-кошмарната част.

# 602
  • София
allian, за токуда ли имаш предвид, че ще има ОВ? Ако ходиш, може ли да ги попиташ как седи въпроса с това да идеш да раждаш, без никога да си ходил там преди това да се срещаш с някой? т.е. без да ти знаят историята.
Никито, за Токуда са ОВ - по спешност ли искаш да попитам, или просто ако тръгнеш да раждаш и решиш там да отидеш. Мисля си, че ако отидеш и раждаш няма как да те върнат. Иначе като ти издадат обменната карта след 32 г.с. (ако не се лъжа) можеш да отидеш и да си избереш в която болница искаш лекар. Навсякъде ще ти искат Обменна карта и направление 7 за раждане.
Ето линк за Токуда: http://www.tokudabolnica.bg/bg/obstetrics-and-gynecology/womens- … ting-and-delivery
Ще питам и ще кажа после Simple Smile

# 603
За Токуда и на мен ще ми е интересно да разбера. Интересува ме, заради моя приятелка.

Аз пък сънувах, че се подлагам на някакви нови методи и технологии, за да може вместо едно бебе да излязат две, куку-руку.

# 604
За да си спестим изцяло ненужното напрежение покрай организацията на среща, предлагам директно събота 16.00 централния вход на Южния парк. Времето се очаква да е супер, ще хванем топло сънчице, който иска си води и дечица.  Simple Smile Ако пък времето е лошо, има кафета наоколо. Който иска, да заповяда.  Hug

И аз игнорирам новини за починали/увредени/страдали родилики, бебета и т.н. Прекалено заобиколени сме с такива истории, а аз ги преживявам изключително тежко. Затова принципно предпочитам да не се споделят тук, но осъзнавам, че все пак е форум и всеки изпитва нужда да споделя определени неща...

Babyface, Desita Bonita, хубаво, че и Яни е започнала да пише във ФБ, но тук определено се пита често за нея и за това дадох инфо.  Peace Иначе ви благодаря за поредната покана, но наистина няма нужда.  Grinning Аргументирала съм се многократно.

Възкресителнице, радвам се, че и двете сме по-добре!  Hug

Seawave, много съжалявам. Лежи, почивай и всичко ще бъде наред!  Hug

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 22:19 от ♥Пандичка♥

# 605
Vebo, благодаря за съветите. Сега съм в чуденка къде има суха коприва  Thinking Иначе сънищата ми са точно като твоите - всякакви приказни герои, чудовища, извънземни. Това го забелязах от 2 седмици насам. Имах и един сън, в който си говорих с бебо, вече роден - не си спомням какво обаче.

Суха коприва има в аптеките. В био магазините /аз от Зоя пазарувам някакви неща/ има дори екстракти - мисля, че бяха със здравец или нещо подобно. Аз освен за готвене съм я ползвала и като чай , запарвам гълтам и готово - това когато ми писне от копривени каши, ориз и подобни  Simple Smile

# 606
Аз докато ви изчета, щях да пиша разни неща и накрая забравих.

За ехографиите на вътрешни органи - редно е да се видят бъбреци и черен дроб в началото на третия триместър - от една страна заради възможна хидронефроза при майката и оттам проблеми с бъбречната функция, от друга страна поради нещо, което се нарича холестаза на бременността и представлява стаза (задържане) на жлъчка в жлъчните пътища и е риск за мъртво раждане. Ако се диагностицира холестаза (изследват се жлъчни киселини в кръвта), раждането се индуцира или се прави секцио в 37-а седмица. Един от симптомите на холестазата е силен сърбеж по дланите и ходилата, но и по цялото тяло.

За случаите с родилки и бебета мога много да коментирам, но няма да го правя тук, тъй като не е уместно, изглежда.

# 607
Панди, централният вход на Южния парк е този откъм Спартак, нали?
Вебо, отново благодаря за разясненията за копривата.
Алиан, май само ти и аз изявихме засега желание за лекцията в петък, а вероятно и Бейбифейс. Ако се отказвате, казвайте, за да си знам.

А иначе аз не съм против каквито и да било коментари и обсъждания, вкл. и за трагични случаи или медицински грешки. Аз разглеждам този форум като свободен за всякакви коментари. Според мен никой не е длъжен да се съобразява, че например на мен не ми е приятна дадена тема. Аз просто я подминавам. Свобода на словото за всички  Hug

# 608
Панди, централният вход на Южния парк е този откъм Спартак, нали?

Да. Още по-точно в самото начало на бул. Витоша.

Днес съм на ЖК. Много ми е свито след всичко преживяно. А вчера забравих да кажа какво стана в болницата, но то вече ми мина. Накратко - не мина без разправия, но ако не друго, то поне получих вътрешно спокойствие след признанието на главния лекар, че грешка е била допусната...

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 08:50 от ♥Пандичка♥

# 609
Добро утро  Hug
А иначе аз не съм против каквито и да било коментари и обсъждания, вкл. и за трагични случаи или медицински грешки. Аз разглеждам този форум като свободен за всякакви коментари. Според мен никой не е длъжен да се съобразява, че например на мен не ми е приятна дадена тема. Аз просто я подминавам. Свобода на словото за всички  Hug

И аз така - даже понякога се откриват полезни неща.
Да споделиш днес след ОВ на Вита - на мен не ми е в списъка, че цената е от 2300 лв е просто убийство, но повече информация не вреди.

Seawave - ще се наредят нещата, но...Това с почивката знам, че няма как да стане, ако няма кой да удари едно рамо.  Tired Дано да ти е здраво детенцето и да нямаш проблеми покрай нея, че да си една идея по-спокойна.  Hug Ние тук те подкрепяме.  Peace

За срещата да кажа пак - не ме чакайте  Hug Една идея по-добре съм, но това означава, че ще пътувам Crazy За последно на такъв дълъг път за такова кратко време преди раждането. Стиснете палци да няма проблеми, чее тези нашите пътища и магистрали са... #Crazy

# 610
Здравейте!
Съжалявам,че споделих информацията  за родилката от Габрово.Не знаех,че ще ви повлияе по този начин!
Лек ден на всички!

П.П. Котке,благодаря за разяснението за ехографиите на коремни органи. Hug Hug Hug

# 611
Кайлис лек път зареди се с вода ако тр и ношпа си носи в теб да имаш всичко под ръка.Правете си ош почивки по пътя,за по малко свеж въздух Simple Smile. Днес съм в по-добро настроение снощи яко бях се шашнала,отнесох и малко конско от ММ  Embarassed ,но той си е прав аз не се спирам все нещо върша.Трябва да правя някаква лека гимнастика освен в легнало положение,зашото това разширяване на таза  много ме мъчи.Ще търся клипчета,а да и да ви попитам за преносимите кошарки по малкили са матрачетата от стандартните дървени кошари?Успех Пандичка на прегледа. Hug
Хубав и спокоен ден на всички Simple Smile   bouquet

# 612
Здравейте!
Съжалявам,че споделих информацията  за родилката от Габрово.Не знаех,че ще ви повлияе по този начин!
Лек ден на всички!

Malcho това го даваха по-много ТВ и ще го дават, освен това, който не иска - да не чете и да подминава. Съгласна съм с Тонини :

# 613
Кайлис, цената във Вита не е 2300!! На мен лекарката ми каза 1700 за секцио. Аз заради това и смених първоначалния си избор, който беше Токуда. Там излиза над 2 бона със сигурност. Все пак днес ще питам и за цените.

# 614
Кайлис, цената във Вита не е 2300!! На мен лекарката ми каза 1700 за секцио. Аз заради това и смених първоначалния си избор, който беше Токуда. Там излиза над 2 бона със сигурност. Все пак днес ще питам и за цените.

Аз гледах сайта - нормално -1800, цезарово сечение - 2300 Simple Smile
http://www.vita.bg/ceni_klinika.php?k=1
Аз все още не съм говорила с моята лекарка нормано или секцио, но най-вероятно ще е пак секцио.

Общи условия

Активация на акаунт