Златна есен тук е вече , с глас се смее МАЙското човече

• 28 335
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Нанина ние сме добре
дано Ния бързо се оправи, какво даваш за разтройството, гадна работа е това ей ......

# 91
  • София
Здравейте , да се отчета и аз. Симона е вече добре, вчера беше доста по-спокойна . Почти няма зачервяване на боцканото място. Силве ,а вие защо толкова се забавихте с ваксините , заради алергичната реакция ли. На нас поне ни беше последния прием.
  Другия месец сме 11.10 , за да сложим и хепатитната, но снощи си мислех нали на 6 м. трябва да им се взема кръв и урина , а педито нищо не ме предупреди. И как ще я събираме тази урина направо не знам  newsm78.
  Дано на Сияна и Ния бързичко да им мине.А Ния от къде го хвана този вирус ? Нанинка не се притеснявай и не обръщай много внимание на роднините, големи дразнители са . Просто явно трябва да обясниш , че ако иска да помага за бебка, ще бъде когато ти имаш нужда от помощ, а не непрекъснато да ти насажда някакви комплекси. Аз затова се радвам, че майка ми не е непрекъснато до нас, от много години е в чужбина, и само по скайпа се опитва от време наврем да се налага. Баба ми и дядо ми са толкова възрастни хората, че по скоро аз им се налагам , пък и те не ми пречат,т.к са си в отделен апартамент. Неприятното е ,че за всичко разчитам на ММ , и в определени моменти се чувствам направо вързана за бебето, та ходенето на работа ми е направо разтоварване , а не натоварване  Laughing

# 92
Силве ,а вие защо толкова се забавихте с ваксините , заради алергичната реакция ли.

ами нашата педка прави на месец по една и затова минахме само по един прием от всяка.
Миналата седмица трябваше да бием втори прием от някоя от двете, но нали аз и каката не бяхме здрави и затова го отложихме. После него го заболяха ушите. Тази неделя пък ще правим кръщене и не ми се искаше преди това и за ваксина да се тревожа. Другата седмица пък ММ ще си е тука и викам айде деня преди да го изпратя тогава ще идем, че през другото време ако е хубаво времето да излизаме за малко, че нали след ваксина не се излиза. А Синфлорикса не беше ли 4 приема?  newsm78

Абе зора ми е до юни да минем квото можем от ваксините докато сме тука, а каквото остане вече в Англия ще е. Засега сме се настроили сериозно да отпрашваме натам.

kanye браво, че всичко вече е наред, явно най им е тежко първия и втория ден на децата.

Хайде лек ден на всички и усмихнат! Hug

# 93
И как ще я събираме тази урина направо не знам  newsm78.
По аптеките продават колектори за урина

# 94
  • Бургас
Залепяш колектора и чакаш  Grinning
Може да дадеш вода или мляко в този момент, много бебетата пишкат почти веднага след като започнат да пият. Или пък да пуснеш леко чешмата да тече или да наливаш бавно и звучно вода в чаша - от звука също пишват  Wink

# 95
Ето ме и мен, да се отчета/Ния продължава да е  с разстройство, почвам да полудявам вече, не иска да яде иобщо картофи, само оризова каша похапва по малко/Педито ми каза д акупя някакво млко против разстройство и е Нан та не нам как ще го пие като не и понася.Ше видим довечера.Как ще я захранвам после не знам, някой да сподели как се процедира в такава ситуация>

# 96
  • Бургас
Нанинка и други марки имат хубави млека, питай какво друго може да ти препоръча.

Ето ти и малко инфо за разтройството: http://www.biberonbg.com/info/razstroistvo.htm

Ако много дълго е с разтройство можеш да вземеш електролити на Хумана за кърмачета, дават ги с рецепта обаче.

Остави я само на АМ и кърма докато ѝ мине!!!

# 97
Нанина нямам опит, но знам, че при разстройство трябва да внимаваш да не се обезводни. Трябва да приема повече течности - кърма/АМ. Може би е добре да спреш със захранването за няколко дни, докато оздравее напълно, после ще си е възвърнала апетита. Съжалявам, че не мога да помогна. Много  Hug  Hug Hug за двете ви.
Мон дано Сияна бързо се справи със вируса  Hug. За захранването доктора каза ли, кога да въведеш глутена? Аз плодовете мислех преди месото да ги въведа, но ще ги оставя за по-късно.

Днес излязохме на кратка разходка - температурата беше 7 градуса, предимно облачно и без вятър. Облякох Деси с "космонавта", сложих и шапка, завих я с памучна + поларена пелена, сложих покривалото на количката и отгоре дъждобрана.Свекърва ми се разтревожи, че ще простудя детето, една напълно непозната ме уведоми, че "Толкова малки бебета не се извеждат в такова време...", няколко познати ми казаха "Ми, не му ли е студено?..", "То в Норвегия децата ги извеждат добре облечени всеки ден..", "Не може все в къщи да седи, да диша малко въздух трябва..", "Нека се калява, на зима какво ще прави.." и др. подобни. В крайна сметка се зачудих лоша майка ли съм или просто откачена? Все си мисля, че не трябва да я отглеждам, като "парниково цвете", но дали не прекалявам?  newsm78

# 98
  • Бургас
smile smile, глутена - около 8 мес, след месото и плодовете. Ще започна сигурно с овесена каша, после ръж, ечемик и накрая пшеница.

От педиатъра на сина ми /невероятен човек и професионалист, светла ѝ памет/ знам, че детето трябва да е навън дори и хрема като има, стига да няма Т. Ако температурата е над минус 5 градуса, ако няма силен вятър, дъжд или мъгла - навън.

Сияна обаче аз сега не я извеждам, че ми е лошо и не ми се иска да се влача 2 часа по улиците в това състояние. А и тя си е спокойна вкъщи, не е от децата, които не издържат да стоят без разходка. Ще изчакам да спре хремичката и тогава.

# 99
Мон, ами като чета нашето е леко 3-4 акания а 24 часа, частнто педи каза специало това на Нан да взема.Ох дано и минава вече и се притеснявма после как ще яде пак пюрета.Четох една таблица на хипп има с пюретата и пише ке за колко месеца става и как действа.Ми то повечет са рахлабващи особено плодовете.Частното педи ми каза, че като се оправи мога да и давам млечни каши ,защото са  с АМ, а пък елда, след 6 месец.На едн апозната пук частното педи и казало,че елдата е безглутенова.Аз съм решила да си слушам моето педи та дано е прав.Утре сме и при ЛК и ще отложа ваксините,че не искам сега да и ги слагат , а и според мен не е правилно
Мон, вие как сте, по-добр ели сте?
Смайли, гледам да и давам повече вода и яде само картоф и оризова каша, плюс Ам както каза лекаря.И аз изведох Ния днес с анцунг,чорапки, буйки,потник,н
боди с дълъг ръка и поларено якенце,шапка,завита с пеленка в столчето за кола и беше вряла направо като с еприбрахме.Няма да ги държим само вкъщи я и чак на пролет да ги изкраме

# 100
  • Бургас
Нанинче, БЕЗ глутен се водят: ориз, просо, царевица, елда и капладжа.

С глутен са:овес, ръж, ечемик, пшеница.

Ето, прочети: http://zahranvane.wordpress.com/

# 101
Мон , и аз така знам и съм чела и затоа много се зачудих като ми го каза педиатърът.Абе вече не знам какво да кажа хиляда лекари хиляда мнения, писна ми.Аз на кого да доверя детето си и да съм спокойна и да знам,че получвам адекватното лечение и грижи.Аман, съжалявам,че така реагирам ама вече мн се ядосах.Като имам някакви въпроси или притеснения личнт само ме слуша и нищ не отговария,частният си взима парите и па остават някакви въпроси.Или аз съм тъпа или не знам

# 102
Момичета записвам се в темата, а ще ви чета по-късно... Моя малчуган май ще бъде най-мъничкият тук на 31 май се роди : ))

# 103
Нанина кое ви е частното педи?Дано бързо и минава на Ния. Hug

# 104
smile аз знам, че ако е над 0 градуса и няма вятър се изкарват децата, иначе вкъщи само се изнежват. Проблема при мен е, че Макси си поплаква яко все още понякога и е малко неприятно. То и аз слагам дъждобрана да му пази от вятър ама все пак като почне да се дере и е студено и покрай мен минават такива "умни" лелки с "умни" забележки.

Общи условия

Активация на акаунт