Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 2

• 85 242
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Себи,  Hug  следващият епизод ще е доста динамичен и вълнуващ. Добре, че се смилиха да ни пуснат фрагмани, та поне да знаем в каква посока ще върви действието.
Много са сладки тези момиченца от снимката.

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 00:16 от Moniiica

# 616
Момичета,страхотни сте,разнищили сте фрагманите от всички страни.
Аз не съм гледала още превода на трети епизод и не смея да коментирам.

Цитат
И на мен ми  се струва ,че лелята и се ядоса на Фериде но не разбрах защо?
Себи,предполагам че може да е заради това,че смята че Фериде се е съгласила да участва в лъжата че с Кямран са гаджета,за да му помогне да скрие връзката си с вдовичката.
А майката не иска това за сина си и е бясна. За това се сещам.

# 617
Аз много се радвах, че Чучулигата не е като обичайните турски драми с болница и затвор, ама май беше дотук!  Laughing Като гледам, чакат ни интриги, злодеи, арест, клевета - обичайните похвати.
Дано, дано, дано да не излязат от релси. Praynig

Да стане интересно без да е твърде заплетено. С повече чувства и не много екшън.  Praynig

Себи, не бой се, най-хубавото предстои.  Hug

# 618
Валя, не, и аз не искам толкова заплетени връзки и изтъркани похвати. Нека да има интрига, но да се придържат към романа все пак. Няма как да няма болница, нали Кямран е лекар?  Grinning  До сега ми харесваше, че няма прекалено много персонажи, както е в другите сериали. Дано и Селим не го превърнат в обикновен злодей, а да преживее катарзис, или нещо от сорта, Дано да не се поддадат на евтини трикове, по които явно комшиите много си падат. Надявам се да запазят това ниво и дори да става още по-добре.

# 619

Ох ooooh! Wink Laughing успокоихте ме , че вълненията ми няма да са до тук.
                        Беше ми изключително приятно да си хорхувам  с вас  Hug Hug Hug

С пазителите  на семейното огнище ви пожелаваме лека нощ!

# 620
  • Средната земя
А как е в книгата, Сайфеттин умира ли?

# 621
В книгата не си спомням да се е споменавало за Сейфетин. Мисля, че няма да умре. Пишеше в анонса, че има любовница.
Скрит текст:
Сейфеттин, 55-60 лет.

Отец Кямрана и Неджмийе. Купец. Занимается коврами и галантереей. Очень добрый и сострадательный герой. Обладает потрясающей мудростью, но страдает от этого. Не терпит лжи, обмана и лицемерия. Делает то, что считает нужным. У него есть свои принципы. Поэтому , сколько людей его уважают, ровно столько же считают своим врагом.

Семья господина Сейфеттина умерла от чумы, когда он был ребенком.

Он хорошо относится к Фериде, которая тоже выросла без мамы и папы. Любит ее , как собственную дочь. В особняке лишь Сейфеттин оправдывает все выходки Фериде. Ему даже нравится ее жизнерадостность. Он очень привязан к своей семье. Ради них готов пожертвовать чем угодно, не задумываясь ни на секунду. Однако, Сейфеттин со временем шокирует всех нас: он найдет в театре свою любовь и у него появится любовница.

Лека нощ!

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 00:45 от Moniiica

# 622
Браво на Моника и Валя! Съгласна съм с вашите разсъждения по фрагмана. Hug Hug
Себи, малките Феридета са слънца! С удоволствие ги гледам на екран.  Hug Flutter
И на мен много ми харесва спокойният и лек сюжет, но тръпна в очакване за заплетения следващ епизод. Мисля си, че точно в тежките моменти любовта на Фериде и Кямран ще си проличи и нашите най-после ще осъзнаят специалната връзка помежду си. Flutter
Лека и спокойна нощ! Hug Hug

# 623
А как е в книгата, Сайфеттин умира ли?

В книгата само веднъж се споменава неговото име, но кога е починал, защо и как - нищо. Просто няма чичо в книгата.
Докато в сериала е важен персонаж. По нищо досега не личи да е женкар. Толкова са ми омръзнали отрицателните герои, че мечтая поне за един положителен. Нормални хора не останаха в реала, че и в сериалите са рядкост. Искрено се радвам на Бесиме и Сейфеттин, с такава любов отглеждат Фериде, няма борби за наследство, няма лъжи, ревност, злоба. Е, само мъничко у Неджмие.  Wink

ПП Мони, със закъснение прочетох спойлера, не съм запозната с този анонс. Благодаря ти!
Значи, и този почтен мъж ще си намери любовница, жалко! Както се казва, случва се и в най-добрите семейства.  Sad

# 624
Намерих кратко съдържание на сериите в сайта http://korolek.com
Може би не е излишно да ги имаме и да си ги припомняме. Правя свободен непретенциозен превод от руски език. Simple Smile

КРАТКО СЪДЪРЖАНИЕ  на 2 СЕРИЯ

Фериде научава за връзката на Кямран с вдовицата Нериман и сключва с Кямран договор, като му обещава да запази тайната. Кямран няма избор: или да сключи договора, или всички да разберат за Нериман. Кямран е притиснат. Той се страхува, че Фериде ще проговори. Прави й подаръци. Фериде изглежда много доволна от положението, но душата й е пълна с тъга. Причината за тази болка е известна.
Доктор Селим е близък приятел на Кямран. Неджмие е влюбена в Селим. Но неговите мисли са все за Сурие. Коя ли е тази бледолика красавица? Фериде ще си поговори задушевно с Неджмие. Какво ли ще й разкаже тя? Ще си държи ли Неджмие езика зад зъбите?

Чумата прониква в Истанбул тихо и незабележимо. В болницата, където работи Кямран, един човек умира от чума. Всички са обезпокоени и изплашени. Тишината ще бъде нарушена. Кой е умрелият?
Господин Сейфеттин заминава за платове в Бурса, но го го няма вече няколко дни. Домашните му се тревожат. Животът е кратък. Смъртта е твърде близо.

Ще разкрие ли Кямран сърцето си пред Фериде, загърбвайки гордостта си и ината? Ще му каже ли Фериде "да"?
Някой ще получи букет цветя. Цветята са любов, цветята са страст. Цветя - това е гласът на сърцето.

КРАТКО СЪДЪРЖАНИЕ на 3 СЕРИЯ

Фериде е ядосана и обидена на Кямран. Той я излъга, не спази даденото обещание. Играта свърши. На всичко отгоре, пред свидетели. Кямран разбира, че Фериде е разстроена.
Лошите вести бързо се разпространяват. Приказките за измяната на Кямран стигат френския лицей. Фериде е неспокойна. Как да излезе от ситуацията? Или да признае "това е игра", или да отмъсти.

Сейфеттин Бей все еще не е стигнал в Бурса. Семейството се тревожи. Кямран се стяга за път, в Бурса да търси баща си.
Интересът на Селим към Фериде расте с всеки изминал ден. Селим иска разрешение от Кямран да се среща с Фериде. От това, което чува, Кямран е смутен и развълнуван. Той ревнува Фериде.

Вълнува се и Нериман, забелязвайки, че нещо става между Кямран и Фериде. Тя се страхува да не загуби своя любим.
Очите виждат любов. Сърцето иска да обича. Думите идват на езика.

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 01:35 от ValentinaP

# 625
Moniiica   Hug  bouquet
Благодаря за новите фрагмани и за коментарите относно какво ще се случи в 4ти епизод.  bouquet
Относно писмото също предполагам ,че има информация отнасяща се за болестта на Фериде... Peace
Селим се оказа много добър възпитаник на Левент #Cussing out

# 626
Добро утро  Hug

1 Епизод с български субтитри

http://asi-bg.net/details.php?id=9646

# 627
Момичета, готови сме. Приятно гледане!

ЧУЧУЛИГАТА - ЕПИЗОД 1

http://asi-bg.net/details.php?id=9646

# 628
 HugЗдравейте Hug

ЕТИ  bouquet gphilipova  bouquet прекрасни сте момичета!

Благодаря за бързия превод newsm51

# 629
добро утро моми4ета Hug
приемате ли нови 4у4улиги  сред вас Party
все още ми се дърпа серията и не съм я гледала, но от това което про4етох се о4аква много хубав и завладяващ филм
благодаря за превода на вси4ки трудили се над него  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт