Бебоците на Варна

• 22 379
  • 318
  •   1
Отговори
# 120
майките, които сте захранили, от къде взимате чисти зеленчуци и плодове?

# 121
ЗДРАВЕЙТЕ!И АЗ СЪМ ЗА СРЕЩТА,ХАЙДЕ СКОРО ДА СЕ ВИДИМ ДА СИ ПОБЪБРИМ.НИЕ ДНЕС СТАВАМЕ НА 5 МЕС. И СМЕ НА КЪРМА И НА ОБЕД НА ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ ,НО И ВЕЧЕР СИ ХАПВАМЕ КЪМ 4.00Ч ВИЕ МАХНАХТЕ ЛИ НОЩНОТО ХРАНЕНЕ?ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА ЯНИ 88 ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО!

# 122
Ами ние скоро ще станем на 8 месеца и още не сме махнали нощното хранене и заради това имаме голям проблем .Като се събуди вечер за това хранене после не иска да спи в кошарата си и спи при нас на спалнята.

# 123
Благодаря ви.При нас се оказа,че проблема със сърцето не е никак малък и сме на медикаменти.Лошото е,че като чета в интернет и пише,че в такива случаи почти винаги се стига до операция,което никак не ми харесва,но се моля да не се налага.Виждам,че има много мами от Владиславово в темата.Искам да ги попитам кой е личния лекар на бебеоците?Аз съм при д-р Дишева в мед.център Младост,но като чели има някой неща,които не ми харесват.Вашите доктори гледат ли краченцата на бебчетата или е както при нас само мерки и теглилки.Аз знам,че се гледат и крачетата а нашата каза да отидем на ортопед на 2-я месец.И също нашето пъпче е с лейкопласт от самото начало,а вече сме на 40 дни и все немога да я изкъпя както трябва от страх да не го намокря.Каза ни,че пъпчето е малко изхвръкнало и трябва да се затвори за да не се образува херния,но то стана много време.

# 124
е от такива доктори като твоята ЯНИ88 аз навремето с баткото обиколих сумати и доктори за това пъпче /херния ли не беше,какво ли не беше/ до 3 мес бяхме с лепенка.Обиколих Варна и околията по доктори ,че и до София стигнах отам ми казаха че пъпа ще си е по навън .... И като се върнах ела та виж какво я правих нашата докторка Балтиева /владиславово/.След това я смених с Апастолова,ето вече и бебка /5мес./ е при нея и съм мн доволна.На всяка консултация преглежда от -до /слушалка,гърло,мери тегло ,см ,гънки,разпъва крака,ръце,фонтанела /

# 125
мога да ти препоръчам д-р Христов в ОБ за пъпчето клиника по детска хирургия МБАЛ "СВ.АННА"

# 126
  • Варна
  Добър вечер! А може би е по-коректно да кажа добро утро!
  Пльосвам се в темата с огромно закъснение. Добре, че беше girlinblue182 да ми каже, че имало отделна тема за родените варненски бебета, че хич и не знаех.
  За успокоение на Слънчице - тука съм, жива съм! И не само това, ами ти и звънях  Simple Smile. Обаче нямаше кой да ми вдигнеее. Да се поправиш  Naughty
  Следя редовно общата отчетна тема, обаче едва наваксвам с четенето, камо ли да пиша. Аз захраних малката на 4 месеца и 20 дни с намачкано картофче с кърма. На първото близване се вцепени, даже дъха си затаи, толкова неочаквано й дойде тая новост. Беше буквално като попарена  Laughing. Два дни по-късно вече сама се навеждаше към лъжичката, много й се услади. Бързо прие новите храни, всичко й харесва, на нищо не се мръщи. Правя й пюренцата вкъщи, само се притеснявам, че вече ми се изчерпаха запасите от камерата, която е с много малка вместимост. Сега ще трябва някои неща да купувам от пазара, а тая мисъл хич не ми харесва. Две седмици след зеленчуковото пюре въведох и пълнозърнеста оризова каша, към която пак добавях кърма. Вече свикнала на пюре, прие кашата съвсем лесно и си хапва с апетит. Даже си позволих от няколко дни да намачквам по малко банан, за да разнообразявам кашата, а също и с домашна сладка ябълка, направена на пюре. Като цяло съм доволна как тръгна захранването й.
   На разходки не пропускам да я изкарвам, защото е свикнала вече със следобедните си излизания и не може да спи вкъщи. Студ, не студ, каляваме се взаимно. Ако се организира излизане с децата, навита съм, вие ще кажете къде и кога. Ще съм тук още седмица, след това ще пътуваме за празниците. Айде спирам с чаршафите и излиянията, ще се включвам пак  Hug

# 127
да се включа и аз със захранването.Бебка нямаше 4 мес като я захраних по препоръка на гастрото,започнах с картоф,морков,тиквичка,пащърнак,броколи,карфиол,След това вкарах и плод,пюрета/ябълка,круша,слива,банан/ но ги давам като десерт,не замествам хранене с плод.пюре.За следобед давам каша.С две думи имаме 2 храненета заместени,а от днес ще давам и жълтък.Вчера бяхме на консултация вървим горе долу добре 8 кг 68,5см /след 5 дни дтаваме на 5 мес/

# 128
  • varna
Пожелавам на всички варненски мами и техните бебоци весели празници!!!

# 129
Весело посрещане на празниците и от мен на всички майки нека новата година донеса само радост в домовете на всички Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman santa2 santa2 santa2

# 130
  • UK
Добър ден и честита Новата 2014 година! Hug

Дойде времето да се запиша и при вас   bouquet

На 22.12 в 16.05 станах мама на две принцески Стефани 2160 кг и Теа 1670 кг Heart Eyes

А иначе, днес ми беше датата за планираното секцио  Crazy

Теичка остана в болницата в кувъозче е, само за хранене и наддаване на кг в кувъозчето, няма вкл кислород или прочие, само поддържат необходимата температура. Нямам търпение да си я вземем, много ми липсва и по цял ден рева щом се сетя за нея ... Rolling Eyes Cry

Новини от моята бебка Теичка от вчера, храним се със сондичка, вече сме 1800 кг, но искам да я изкл от тези апарати и да я пробват с биберон и  снего, така да продължи да качва грамчетата, днес наобяд очаквам хубави новини за нея Praynig

А бебче Стефани(каката Mr. Green) е супер спокойно бебонче, бебенце- мечта, обачееее имаме си зъбче Crazy
Случвало се изключително рядко, на новородено бебенце да му излезе зъбче, всички ми казват, че било на късмет за малката, ама си е стрес за мама Rolling Eyes Днес ще я водим на детски зъболекар, който ще и извади зъбчето, че ако знаете, как ме хапееее  Mr. Green
Ама, мама търпи, какво да прави, нали трябва да яде милото, а и кърмата е безценна !!!

Ох, много съм се притеснила с този зъбар, стискайте палчета Praynig

# 131
Честита Нова Година, момичета! Кокона, честити бебчета! Да са ти живи и здрави и мн да те слушкат Simple Smile за първи път чувам, че може бебче да се роди с зъбче, дано да е на късмет и двета да са много щастливи и да растат здрави и с късмет Simple Smile стискам палци за зъболекаря Wink

# 132
Първо Честита Нова Година на всички мами и бъдещи мами !!!!!!!!
Кокона честито много хубава  двойна новина  newsm06 newsm06 newsm06пожелавам ти скоро да си гушкаш Теа ,а аз за първи път чувам че трябва да се извади зъбчето иначе съм чувала за такива случай и знам че сами падат поне така бях прочела.

# 133
За много години на всички!Честити бебчета!Да бъдат здрави и щастливи за радост на мама и тати! Grinning

# 134
За много години! Бъдете живи и здрави, обичайте се, ценете се и се разбирайте!
Кокона, да са ви живи и здрави момите! Теа бързо да наддава и да си я приберете вкъщи. А Стефани, защо ще й вадите зъбчето? И аз съм чувала, че сами падат. Да не стане така, че до 6 годинки да не й излезе друго, или може втори млечен, на дали. Не знам. Успех, дано всичко мине по ноти.
В крайна сметка кой те изроди? На 22 само ли тръгна раждането или сменихте датата на секциото? Ти как се чувстваш, възстановяваш ли се?

Общи условия

Активация на акаунт