Задължително лягане следобяд в детските градини!

• 18 064
  • 397
  •   1
Отговори
# 225
Извинявам се, че не писах по-рано, нямах възможност..Но сега като прочетох дискусията,се хванах за глава Simple Smile Темата доста се е разводнила Simple Smile Искам само да споделя,че говорех с учителките по отделно с всяка една от тях и се разбрахме да оставят дъщеря ми ако не спи, да си лежи, да не я насилват да се обръща към стената и да не мърда...ако случайно започне много да пречи на останалите да я вземат при тях и да си рисува нещо. Ето това исках, да се разберем нещо, което и за двете страни да е добре. Аз не искам детето ми да не спазва общите правила,както са писали из темата. Не искам привилегии за детето ми,а човешко отношение...искам тя да ходи с усмивка в градината си,както до сега е било...и ето че се получи..
Пуснах темата,защото бях много разстроена след родителската среща,в която ми се заяви,да я отпиша щом се травмира и ТАКИВА СА НАРEДБИТЕ!!! Търсех къде ли не тези наредби, за да видя с очите си,че такива са правилата,така трябва да е и малко поне да се успокоя,че действително учителките и директорката са с вързани ръце и нищо не могат да направят щом има нещо такова написано черно на бяло,нооо не открих нищо за това задължително следобено спане и понеже знам,че тук мога да споделя, и някой да ми помогне със съвет, и наистина имаше такива майки, които не ме критикуваха и не ме осъждаха,а просто споделяха техните лични проблеми свързани с темата, дадоха ми добри съвети, за което им благодаря!
Проблемът ми се реши,не със закони и наредби,а с човешко отношение...
Всеки родител иска най-доброто за детето си,нали!?
Благодаря на всички,които се включиха в дискусията!

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 12:21 от fei

# 226
Да какво Shocked.....?Ама ти сериозно ли?Да я вземат при себе си ако не и се спи,лелеее.....Кой го интересува какво искат децата,целта е да ги приучат така че да не им пречат,че кой ще си чеше езика ако е при тях недей така....Освен това-и другите щели да искат та не може!Че това е равнозначно на престъпление как така.За съжаление нямат пари и няма място за капризи,това ще чуете.Каквото за всички това и за ваш Иван както се казва.Ние сме в България,да живей!

# 227
  • София
От България до България има разлика, и отгоспожа до госпожа има разлика. Пожелавам успех на авторката и дано обещаното се изпълни  Peace

# 228
# 229
Давам ви точно седмица, може би две, в които другите деца ще се светнат, че да не се спи е по - весело. Повече няма да коментирам! И съм убедена, че ще има недоволни от това ваше решение родители. Явно тук много обичаме правилата да не се отнасят за нас, а това няма нищо общо с човешкото отношение! Все пак крушката си има и опашка.....

# 230
Давам ви точно седмица, може би две, в които другите деца ще се светнат, че да не се спи е по - весело. Повече няма да коментирам! И съм убедена, че ще има недоволни от това ваше решение родители. Явно тук много обичаме правилата да не се отнасят за нас, а това няма нищо общо с човешкото отношение! Все пак крушката си има и опашка.....

даааааааааа, но нали четохте няколко страници назад -  въпросните недоволни родители трябвало да говорят с децата си и да ги убедят те да си спят, докато другарчетата им се забавляват Laughing

# 231
И какъв е проблема да им обясните?

Или дете, което не спи, да лежи два часа тихо заради вашите?  ooooh!

# 232
  • София - Рим и обратно
Те правилата се променят. Да не говорим, че така или иначе не открихме "правило" за задължително спане следобед. Интересно, ако се промени това ваше измислено правило (а когато е уговорено с учители и родители, явно вече се касае за промяна), дали изведнъж спящите "без проблем" пак няма да се светнат кое е по-весело... Значи все пак зорът е някой да лежи насила, за да спи друг, а не толкова желание за спазване на закони.

# 233
Зорът е да не обяснявам на моето дете защо Вашето дете пресича на червено, понеже да чака зелена светлина не му отивало на импулсивната натура. Няма да обяснявам на детето си защо не трябва да яде чипс и вафли, докато Вашето се е договорило с персонала само това да похапва целодневно в градината, щото детската кухня не му е по вкуса. /Имахме такъв вафлен случай в яслата, няма да се изненадам и свободолюбив фен на чипса да се появи/

Никой не е длъжен да се обяснява докато ВИЕ нарушавате правилата.

Недейте да преиначавате и да си фантазирате, нещата са от ясни по-ясни.

Когато правилата се променят така, че от дадена възраст се премахне следобедния сън в градините, аз няма да изисквам спално помещение за детето си, щото то, видите ли, е поспаливо. Нито ще ви карам да обяснявате на Вашето дете, защо трябва да пази тишина на моето.

Дотогава - вариантите си ги търсете вие. Само не вменявайте своите проблеми и недоволство от системата като чужди задължения. Peace

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 18:50 от Doro

# 234
Зорът е да не обяснявам на моето дете защо Вашето дете пресича на червено, понеже да чака зелена светлина не му отивало на импулсивната натура. Няма да обяснявам на детето си защо не трябва да яде чипс и вафли, докато Вашето се е договорило с персонала само това да похапва целодневно в градината, щото детската кухня не му е по вкуса. /

newsm50

Ех, че проблем, че едно дете няма да се тормози в градината със следобедния сън. Какви вафли, какви светофари...За вафлите и чипсовете в градините има наредби, за светофарите - закони. А за спането следобед дали има нещо с тежест освен правилника на градината?

# 235
Doro, ама ти сега сравни нуждата от сън с пресичането на червено
И хрупане на вафли цял ден. Rolling Eyes

Направо не е истина какви неща прочетох в тази тема....

# 236
Това, че учителките не са могли да се позоват на някакво писано правило, не означава, че такова няма.
След като всички деца спят и трябва да спят следобед детето, което не спи следва да се съобразява с тях, а не те с него.

# 237
  • София - Рим и обратно

и трябва да спят следобед детето, което не спи следва да се съобразява с тях, а не те с него.
И как по-точно се съобразяват с него, когато то ще е в другата стая newsm78

# 238
  • София
Ако има друга стая, на много места няма такава.

# 239
Фей,
хубаво е, че сте постигнали съгласие.
За дървените глави в темата (и извън нея) - бронебойни патрони няма...

Общи условия

Активация на акаунт