Картичка от другия край на света! - тема 3

• 22 309
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
  • София
и да се похваля и тук: една от неправилно попълнените картички все пак стигна до Украина. девойката много я била харесала. веднага изтеглих нов адрес и ще пращам в понеделник, че пощата вече затвори при нас. сега чакам и аз от някъде да дойде изненада. Направо преливам от кеф:)

# 136
Чак пък и постер, чай ??! Странни хора има Laughing
tsvetna84, май са мъж с дълга коса и жена, но все едно в гръб са и мисля че ще му хареса. Много е красива Wink
Утре ще пообиколя да видя какво ще намеря за лудата китайка Laughing Тя и на снимката изглежда доста  Crazy
Да, вероятно наистина е така, но можеш ли да кажеш в днешно време..особено в гръб.. Wink  newsm12
Успех с китайката. Моите всичките китайци/китайки, вкл. за директен обмен, са имали все някакви такива по-особени изисквания. Сега правя директен обмен с една, още не мога да й намеря 5 стотинки, за да й пратя пълен комплект монети. Изрязала съм в картон дупки с формата на монети и ги поставих там с тиксо отгоре, понеже девойката ме предупреди да ги опаковам добре, понеже последния път пощальонът ги бил откраднал. Но бях с опит вече - един индиец с директен обмен с монети ми беше пратил по пощата ФАЙЛ с инструкции как да скрия монетите, така че да не си личи, че пращам монети, с какво да опаковам плика после, колко и къде да сложа тиксо, колко картона да сложа от двете страни, за да не ли личат неравностите, как да надпиша плика, с колко и къде да облепя с тиксо надписания плик, за да има следи, ако бъде отварян...след половин час мъки пликът беше готов и стигна успешно при човека. Grinning Голям майтап беше, но ми даде ценен опит за монетите Wink

# 137
На мен ми хареса идеята с пакетчето чай.  Grinning И аз съм любителка на чай понеже- в къщи имам десетки видове. Прати му на момчето някой български билков. Може би мурсалски? Simple Smile

# 138
Ахаа, заради краденето ли било това с опаковането на монетите!...  Sunglasses

Моята китайка от директната размяна така беше скрила монетата в писмото, че първоначално и аз не я открих!
Добре че пликът беше красив и го запазих, че после, при поредното ровене случайно отрих и монетката, скрита в книжен джоб и опакована с тиксо.

# 139
Аз такива претенциозни не съм имала още, слава богу.
Имах една германка, която ми се стори много симпатична и ѝ изпратих писмо с разни неща в него (но пък с огромно забавяне Blush) Тя беше писала, че харесва ръчно изработени картички, аз картички не съм опитвала да правя от както бях ученичка, но пък ѝ изпратих нещо друго, на което се надявам да се зарадва, въпреки, че не е картичка Rolling Eyes Само се надявам да стигне в нея в достатъчно добър вид, уж е в плик с балончета, ама знае ли човек Thinking
Няма да уточнявам точно какво е нещото, понеже мога да реша да пратя и на някой от темата, ако си разменяме, а искам да е изненада Mr. Green Така де - ако няма против картичката да е в плик.

# 140
Все пак я е снимала картичката германката, то тя ми беше първата дестинация и само нейната картичка не бях снимала аз, та за това ме беше яд . Иначе видях,че е качила още 3 картички , та сигурно чака да й се съберат и тогава влиза да регистрира . А колкото до чая, у нас никой не пие чай ,така че това отпада като опция , ще видим дали няма да издиря някой използван билет за кино , ама се съмнявам . От градския транспорт имам , все забравям да ги изхвърлям . То едно време и аз събирах разни билети ,ама ги хвърлих, иначе можеше да му ги пратя .

# 141
Все пак я е снимала картичката германката, то тя ми беше първата дестинация и само нейната картичка не бях снимала аз, та за това ме беше яд . Иначе видях,че е качила още 3 картички , та сигурно чака да й се съберат и тогава влиза да регистрира . А колкото до чая, у нас никой не пие чай ,така че това отпада като опция , ще видим дали няма да издиря някой използван билет за кино , ама се съмнявам . От градския транспорт имам , все забравям да ги изхвърлям . То едно време и аз събирах разни билети ,ама ги хвърлих, иначе можеше да му ги пратя .

Дори и за гости ли нямаш чай? Shocked
Да лекуваш настинки на децата също ли билков чай не купуваш?
Ето ти повод да купиш. Струва жълти стотинки цяла кутийка. От нея едно пакетче ще пратиш само, останалото ще си ползвате.
Попитай приятели- не може да нямат. За пръв път виждам човек който няма чай у дома.

пс. Вие какво пиете като не пиете чай? newsm78

На кино, театър и концерти не ходите ли?

# 142
tsvetna84 , стана ми интересно това с инструкциите за опаковане на монетите и плика. Може ли да споделиш повече?
Аз с една картичка пратих една монета, ама я пуснах така в плика.... Изобщо не се сетих да я застопоря поне с тиксо  Whistling

# 143
  • КиТ
Аз такива претенциозни не съм имала още, слава богу.
Имах една германка, която ми се стори много симпатична и ѝ изпратих писмо с разни неща в него (но пък с огромно забавяне Blush) Тя беше писала, че харесва ръчно изработени картички, аз картички не съм опитвала да правя от както бях ученичка, но пък ѝ изпратих нещо друго, на което се надявам да се зарадва, въпреки, че не е картичка Rolling Eyes Само се надявам да стигне в нея в достатъчно добър вид, уж е в плик с балончета, ама знае ли човек Thinking
Няма да уточнявам точно какво е нещото, понеже мога да реша да пратя и на някой от темата, ако си разменяме, а искам да е изненада Mr. Green Така де - ако няма против картичката да е в плик.

Аз знам  Whistling  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 144

Дори и за гости ли нямаш чай? Shocked
Да лекуваш настинки на децата също ли билков чай не купуваш?
Ето ти повод да купиш. Струва жълти стотинки цяла кутийка. От нея едно пакетче ще пратиш само, останалото ще си ползвате.
Попитай приятели- не може да нямат. За пръв път виждам човек който няма чай у дома.

пс. Вие какво пиете като не пиете чай? newsm78

На кино, театър и концерти не ходите ли?

Ии, представи си ,че в моята компания не се пие чай ,а кафе . И определено не се събираме по къщите за тази цел . Освен ако не е много студено и не живеем на близо, което е рядкост . Има си хора за всичко ,аз не обичам чай и у нас няма чай . Няма смисъл да си купувам кутия с чай, която ще изхвърля заради едно пакетче . Предпочитам топло мляко .
И да, ходя на кино, на театър и на концерти и след това си изхвърлям билетите както правят повечето хора .

Изобщо какво пък толкова странно има ? Хората са различни и толкова .

# 145
tsvetna84 , стана ми интересно това с инструкциите за опаковане на монетите и плика. Може ли да споделиш повече?
Аз с една картичка пратих една монета, ама я пуснах така в плика.... Изобщо не се сетих да я застопоря поне с тиксо  Whistling
Ето какво ми беше писал индиецът:

Hello Friend!!
These days I am losing the items which are sent to me. So please follow these guide lines while packing for me to avoid any Kind of Loss to it!!
Step 1:
Please pack the Bank notes/stamps in the black cover and seal it.
IN CASE OF COINS:
Take the card board of thickness greater than or equal to the thickness of the coin. Now place the coins on the cardboard and cut it according to its size. Open the hole on the only one side of the card board.
Now place the coin in the hole made and cover it with the cut down layer of the card board.
Now place the plaster on it covering the coin. Wrap it up with a thick sheet of Paper/chart.
Note:
Please sign on the joins of the packing, for the easy identification of the tapering if any.
Step 2:
Place the packed items packet in the Bubble mailer (i.e. a cover with a protective air layer inside of it) which will prevent the identification of the coins in the cover.
Step 3:
Now seal the cover after placing all the contents of it. Also sign at the joint of the letter.
Place the plaster over the cover passing through the signature.
Step 4:
Now place the miniatures/stamps on the letter, with half on the plaster and half of the letter. The letter will be easily detected if any one tries to open it!!
Important Notice:
Please send the images of the letter before you post it for me, so that I can tell if it needs any modifications.
Step 5:
Now send the letter by Insured post, and send the tracking number, to my email or message me in the Face book after posting it.

Какво ще кажеш? Simple Smile

# 146
# 147
Ето какво ми беше писал индиецът:

Hello Friend!!
These days I am losing the items which are sent to me. So please follow these guide lines while packing for me to avoid any Kind of Loss to it!!
Step 1:
Please pack the Bank notes/stamps in the black cover and seal it.
IN CASE OF COINS:
Take the card board of thickness greater than or equal to the thickness of the coin. Now place the coins on the cardboard and cut it according to its size. Open the hole on the only one side of the card board.
Now place the coin in the hole made and cover it with the cut down layer of the card board.
Now place the plaster on it covering the coin. Wrap it up with a thick sheet of Paper/chart.
Note:
Please sign on the joins of the packing, for the easy identification of the tapering if any.
Step 2:
Place the packed items packet in the Bubble mailer (i.e. a cover with a protective air layer inside of it) which will prevent the identification of the coins in the cover.
Step 3:
Now seal the cover after placing all the contents of it. Also sign at the joint of the letter.
Place the plaster over the cover passing through the signature.
Step 4:
Now place the miniatures/stamps on the letter, with half on the plaster and half of the letter. The letter will be easily detected if any one tries to open it!!
Important Notice:
Please send the images of the letter before you post it for me, so that I can tell if it needs any modifications.
Step 5:
Now send the letter by Insured post, and send the tracking number, to my email or message me in the Face book after posting it.

Какво ще кажеш? Simple Smile

То все едно свръхсекретни товари ще разменяте . Малко нахално ми се струва да изисква чак толкова .

# 148
И на мен. Въобще не бих се занимавала да пращам пари, пише си в разпоредбите, че е забранено да се пращат в плик и това е  Crossing Arms

# 149
Плами, не ме издавай, моля Flutter

Банкноти не бих пратила, стурва ми се прекалено. За някакви дребни стотинки по бих се навила, ама като чета, че може и да не ги получат... Thinking ако съм в настроение да си играя да опаковам по странен начин, може и да им пратя.

Общи условия

Активация на акаунт