Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Търся съвет от майките и бременните в Германия

 • 1 328
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 182
Здравейте, казвам се Калина и с бременна в 14 г.с. Съпруга ми ще заминава за Германия на работа през януари 2005г. Искам да отида с него, но незнам дали ще имам право като бременна.
Ако можете да ме посъветвате колко струва раждането в Германия, как стои въпросът с осигуровките там. Тука се самоосигурявам. Не знам немски и незнам дали ще се оправя там. Моля всички, които имат желание да ми помогнат с някой съвет.

# 1
 • сред цветята
 • Мнения: 3 031
Здравей Калина,
мъжът ти с каква виzа ще zамине? Питали ли сте в посолството, дали ти имаш право да zаминеш с него?
Иначе ако той работи там, той ще си плаща от zаплатата zдравните и др. осигоровки и ти ще бъдеш осигурена към него. Или zаминавате само zа кратко?
За еzика не се притеснявай много. Много хора говорят английски и се радват, когато могат да поупражнят еzика.  Wink  Пък и рано или късно може да zапочнеш и ти да говориш на немски, когато живееш в дадена държава много лесно се научава еzика.

# 2
 • Мнения: 182
Все още не знам с каква виза ще замине и за колко време, но работи към строителството и от тук чрез фирма ще го изпратят в Германия. Ти родила ли си в Германия или още чакаш.

# 3
 • Monaco di Baviera
 • Мнения: 545
Здравей,
Както ти е написала Роза, това дали можеш да заминеш зависи от визата/правото на престой който дадът на мъжа ти.

Ако ти дадат и на теб виза, с която можеш да се присъединиш към съпруга си  би трябвало да можеш да се застраховаш с него, т. е. семейна застраховка както по късно ще се застрахова и детето. Тоест за теб и детето няма да се плаща нищо допълнително. Иначе раждането  струва между 1500 и 3000 евро, а може и нагоре, зависи престой, дали е нормално или секцио. Това че се осигоряваш в България няма никакво значение.
За езика наистина не се притеснявай, имаш ли желание ще го научиш бързо. С английски можеш да се оправяш перфектно.
Поздрави и лека бременност:lol:

# 4
 • Мнения: 2 567
Здрасти Кала,
видях, че си ми пратила лично съобщение, аз нямам какво да добавя по въпроса, отговорите на Боби и Роза както винаги са изчерпателни   Hands Clap
Ако се сетиш нещо друго, питай на воля.  Grinning

# 5
 • Мнения: 4 399
Вярно е Че горните отговори са изЧерпателни, но най-важното е кой,  къде  и за какви слуЧаи ще осигурява мъжа ти. В слуЧай Че той си полуЧава заплатата от немския си работодател, ще е осигуряван там изцяло и ти ще си автоматиЧно осигурена. Но след като го изпраща фирма от БГ е възможно слуЧая да е по-разлиЧен и да има не тоЧно осигуровка а по-скоро здравна застраховка, която да покрива само определени застрахователни събития и да не вклюЧва Членове на семейството. При всиЧки слуЧаи най-добре ще ти отговори посолството.

# 6
 • сред цветята
 • Мнения: 3 031
Цитат на: Кала
Все още не знам с каква виза ще замине и за колко време, но работи към строителството и от тук чрез фирма ще го изпратят в Германия. Ти родила ли си в Германия или още чакаш.

Аz чакам, ама не директно, ако мога така да се иzраzя. В смисъл планираме. Wink

А щом ще иzпратят мъжът ти от БГ, нещата наистина може да стоят по-раzлично, както е каzала Vjara.
Питахте ли вече в посолството? Той zа дълго ли ще zамине? Защото ако плануваш да родиш детето в Германия и то да получи гражданство, това също не става лесно, zащото е необходимо да сте живяли определен брой години и чак тогава то има право на това.
Така или иначе ти пожелавам успех. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт