От Франция до България - превоз на покупките ни (19)

• 50 165
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Хексе, вероятно е някаква грешка, с предишния курс получих масата за игра, която тежи около 4 кг, знае се, с цена на доставката малко под 20 лв., т.е. според обявената тарифа. А масичката не е никак дребна. Обаи им се да си изясниш как стоят нещата. Ако вдигнат де, че вчера като звъних...по-нагоре съм писала.

# 571
  • Варна
Бих искала да попитам, мога ли някъде да потърся правата по този казус?  Tired

Сега измерих кашона, размерите му са под тези, които изискват обемно тегло, освен това допълнително е доста смачкан, та съвсем се е смалил. Предполагам от офиса на Еконт ще свидетелстват в моя полза, защото и те бяха изненадани, че сумата е толкова висока и че пратката е била таксувана по този начин.

Много съм ядосана.. #Cussing out

Ей, го прословутия кашон от килограм и половина за 50 лв. ooooh!
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 11:14 от Хексе

# 572
  • Варна
Звъннах им по телефона, защото явно нямаше да ми прочетат мейла. Питах за разминаването в измерванията на кашона, а те ми отговориха, че Еконт били измерили по-малко ( с има -няма 10-15 лв), защото кашона бил смачкан.

Първо кашонът не беше смачкан по ръбовете където се мери, а и аджеба нали затова го плащаме това обемно тегло - да не ги мачкат. Thinking
Общо взето ме пратиха на майната ми със съвет да не съм ги учела как се мерят кашони и с едни 35 лв вътре (щото ФРтуБГ, щяха да ми вземат по реално тегло (1,5 кг)
Отчитам като моя грешката , че се надявах на по-чести курсове, което не е така и, че изобщо взех пратката от Еконт, трябваше да им я харижа, защото стойността и беше под стойността на транспорта. Tired

Поднових си подписа и се надявам повече хора да узнаят, колко нагли са от тази фирма. Peace

# 573
Хексе,май е време да се появи нов посредник за Франция.Аз пък отсвирих ФрансетоБГ,защото масово се крадяха пратки с маркови стоки и никакво съдействие от тяхна страна.

# 574
  • Варна
Хексе,май е време да се появи нов посредник за Франция.Аз пък отсвирих ФрансетоБГ,защото масово се крадяха пратки с маркови стоки и никакво съдействие от тяхна страна.

Taка е. И  от двете фирми, комуникация никаква.  Rolling Eyes

# 575
Звъннах им по телефона, защото явно нямаше да ми прочетат мейла. Питах за разминаването в измерванията на кашона, а те ми отговориха, че Еконт били измерили по-малко ( с има -няма 10-15 лв), защото кашона бил смачкан.

Първо кашонът не беше смачкан по ръбовете където се мери, а и аджеба нали затова го плащаме това обемно тегло - да не ги мачкат. Thinking
Общо взето ме пратиха на майната ми със съвет да не съм ги учела как се мерят кашони и с едни 35 лв вътре (щото ФРтуБГ, щяха да ми вземат по реално тегло (1,5 кг)
Отчитам като моя грешката , че се надявах на по-чести курсове, което не е така и, че изобщо взех пратката от Еконт, трябваше да им я харижа, защото стойността и беше под стойността на транспорта. Tired

Поднових си подписа и се надявам повече хора да узнаят, колко нагли са от тази фирма. Peace

И аз да си кажа мъката тук. Не че ФРтоБГ са китка, но от ФД получих няколко пратки и всички са отваряни и след това отново запечатвани, и са без опаковките на Ларедут. С ФРтоБГ никога не съм имала отваряна пратка Crossing Arms

# 576
  • софия
 Shocked Shocked Shocked
Знаех си аз никакви доставки от Франция.

Моля за помощ. Пратила съм нещата към ФД. При проследяване ми излиза следното съобщение:
Цитат
En transit : en retard
Une tentative de livraison de votre colis a été effectuée. Veuillez contacter le transporteur transporteur pour les étapes suivantes (Mis à jour il y a 17 heure(s) )
Date de livraison estimée à l'origine : mardi 17 décembre 2013

Какво означава практически това: че са опитали да доставят и не е имало на кой или? Какво трябва да направя?

# 577
  • Варна
И моето кашонче беше отваряно, то си личи и на снимките. От едната страна с белите въжета на МуToys,  а от другата с тиксо. Mr. Green
 Но понеже нищо не липсва не го правих на въпрос.

# 578
И моето кашонче беше отваряно, то си личи и на снимките. От едната страна с белите въжета на МуToys,  а от другата с тиксо. Mr. Green
 Но понеже нищо не липсва не го правих на въпрос.
Няма значение че нищо не липсва, не смятам че е нормално да се преглеждат нещата ни. Кашона беше с играчка, и вчера съм преглеждала дали не липсва някоя част. Много изнервящо е това....

# 579
Малко глупав въпрос. След като пратката е "livre", това означава, че е приета на адреса на превозвача, нали?

# 580
  • София
Егати нещастниците. Хексе, направи си подписа като линк към мнението в темата, в което описваш простотията.
Не трябваше да взимаш кашона от Еконт. Peace

# 581
  • Sofia
Хексе, аз нищо не разбрах. Кашонът си има размери все пак, няма как да се измислят такива. Защо не направиш една снимка с посочени размери, защото по телефона и да се обясняваш няма как да се види.
Като го замериш реално сметни точно колко трябва да струва според тарифите на сайта им, приложи го като мейл със снимката и предупреди, че ще сезираш КЗП ако не те таксуват точно както е в сайта им. По телефона не виждам смисъл да обясняваш за смачкване и прочее, размерите са си размери в крайна сметка.

# 582
  • Варна
Хексе, аз нищо не разбрах. Кашонът си има размери все пак, няма как да се измислят такива. Защо не направиш една снимка с посочени размери, защото по телефона и да се обясняваш няма как да се види.
Като го замериш реално сметни точно колко трябва да струва според тарифите на сайта им, приложи го като мейл със снимката и предупреди, че ще сезираш КЗП ако не те таксуват точно както е в сайта им. По телефона не виждам смисъл да обясняваш за смачкване и прочее, размерите са си размери в крайна сметка.

По телефона си спомниха моя случай, то си е за спомняне как за пратка от 1,5 кг се плащат 50 лв.  ooooh!
Тук ще призная, че принципно са в правото си да ме таксуват по обемно тегло, тъй като едната страна на кашона е 74 см. А по обемно тегло таксуват , когато има страна, която е повече от 60 см (признавам, че това го видях в последствие, мислех че става въпрос за кашони над 80 см.)
Има разминаване в измерванията на Еконт и ФД. Казват, че разминаването в размерите било защото кашона бил смачкан. ooooh!
 6 см е разминаването, което си е 15-тина лв.
И се чудя защо, след като си плащам като поп за нищо и никаква пратка заради обема и, поне не са се опитали да запазят този обем, ами са го спихнали доста. (Да не коментирам, че е отварян и лепен.)
Така де за 5 звездно плащане, защо не получавам 5 звездна услуга?

# 583
  • Sofia
А Еконт не могат ли да докажат каква пратка са  получили? След като на тях е предаден смачкан кашон с по-малки размери значи при тях могат да се докажат по-малките размери на кашона. Не знам дали се изразих правилно, идеята ми беше, че Еконт могат да докажат какво в крайна сметка е предадено на тях, т.е, че кашонът си е бил с по-малки размери и смачкан.

Много смотана ситуация Confused Ларедутци защо изобщо са ти пратили кашон с въздух и какво да му се невиди превозват с него, че има такива обеми? Rolling Eyes
Кажи си, че да знаем какво да НЕ поръчваме от ларедут  Laughing Hug

# 584
  • Варна
Поръчката е от МуToys.fr, играчки, които бяха изгодни. Бяха. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт