Детски градини Варна - тема 2

• 63 337
  • 797
  •   1
Отговори
# 240
Хм, странно. То това е вече от 2-3 години и не би трябвало да ти искат. Документите се подават само от единия родител .

# 241
Кметът с намерение да отпадне таксата за издаване на служебна бележка за липса на задължения към Общината. Ако се случи и достатъчно скоро ще е чудесно Simple Smile
http://live.varna.bg/bg/news/kmetyt_maha_obshtinskata_taksa_dobyr_den.html

Като се замисля как миналата година си платих 10 лв. за експресна поръчка, щото не ми се разкарваше втори път. Дано тази година да си ги спестим.

# 242
  • Варна
Е ние вече поръчахме бележката, така че пак минавка. Много рано се е сетил.

# 243
A защо бързате с подаването на документи? Laughing По спомени условието да се изискват служебни бележки, удостоверения за недължими данъци и адресни регистрации от двамата родители отпадна в периода на подаване на документи през 2011. Някъде в края на април на извънредна сесия го махнаха. Много хора се минаха, много се зарадваха... Иначе това удостоверение и съответната му такса са едно от нещата, които ме вбесяват.

# 244
  • Варна
Ами да сме подготвени.  Grinning
Аз също имам смътен спомен за махане на такива изисквания за документи, но за съжаление в официалните условия за кандидатстване на страницата на общината още си стои списъка.

# 245
  • Варна
Здравейте,
Аз не разбрах защо трябва да се подава ново заявление всяка седмица, докато детето се приеме някога в някоя градина  ooooh! или докато родителите се откажат.
Нали вече веднъж е подадено и те имат в системата си всичко или греша ?

# 246
Заявлението се подава за промяна в желанията.
Като кандидатстваше дъщеря ми около година не обявиха места за най-удобните за мен градини, почти всяка седмица подавах ново заявление за други градини.

# 247
  • Варна
Ако е за промяна на желанията съм съгласна да подавам, но ако нямам промяна на желанията пак ли трябва да подавам всяка седмица ?

# 248
Здравейте! Предстой ни тази година да кандидатстваме за ДГ, но както при повечето родители стоят въпросите свързани с подреждането на желанията. От район Одесос съм и искам да попитам за някакви мнения и отзиви за Звездичка, Светулка и Христо Ботев? Не само като материална база, но и отношението на персонала към децата.

# 249
Минах около Малкият принц-кофти гледка,питах пазача знае ли нещо за ремонта,каза,че много са се юрнали октомври да действат и изведнъж всичко замряло...въпрос на интереси.

# 250
Мнения за детските градини в район Одесос? Нещо за горепосочените и за Слънчо? И в крайна сметка не разбрах проблем ли е, ако родителя който ще подава документите е на трудовата борса? Не видях да пише нещо по този въпрос в правилника  newsm78

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 16:17 от _kiflichka_

# 251
Мнения за детските градини в район Одесос? Нещо за горепосочените и за Слънчо? И в крайна сметка не разбрах проблем ли е, ако родителя който ще подава документите е на трудовата борса? Не видях да пише нещо по този въпрос в правилника  newsm78
Пише. В раздел "Задължителен набор от документи", т.2.1, подточка е, цитирам
"е/актуален документ за  регистрация  от Бюрото по труда –Варна, ако родителят е   безработен",
но ако не е здравноосигурен, документите са непълни, според т.2.2.

# 252
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Къде се обявяват бройките за полудневно отглеждане?Мисля,че не видях такова във сайта със обявените бройки за целодневно.Благодаря предварително.

# 253
  • Варна
Здравейте, включваме се и ние в темата. С дъщеричката ми тази година ще кандидатстваме за детските градини в район Одесос. Ще се радвам и аз на отзиви за Светулка, Щастливо детство и Христо Ботев. Благодаря ви!  bouquet

# 254
Момичета, разбрах всичко относно класиранията, както сте го описали, обаче едно не ми е ясно. Нали първа група стартират от септември. И местата вече са обявени. От къде се появяват например тия свободни места в началото на септември. Миналата година имаше класиране на 5.09. Нали децата вече са класирани и местата заети. Така излиза например, че ако моето дете е прието по 4-то желание в НЕжелана градина и съответно вече записано там. Изведнъж изникват 5 места свободни в най-желаната за нас градина по първо желание. Ама ние можем ли да кандидатстваме отново за нея, без да си губим мястото в тая, в която сме приети?

Общи условия

Активация на акаунт