АВГУСТинки? Ко?! Не!

• 26 904
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Ужас. В нашия квартал по съседните улици масово, ама масово има дървета с изсъхнали клони, някои дори са наполовина сухи, само ги гледам как са надвиснали по улиците и се чудя трябва да убият някого ли, за да се сетят от общината да дойдат и да ги изрежат? Чудя се къде да сигнализирам вече, с тези ветрове напоследък ме е страх да изляза на улицата.

# 151
# 152
Добър ден Hug
Ей,много болни пак,направо лошо ми става като си помисля,че това ни чака в близките 4-5 месеца Confused
Блонди,според мен това с кърменето е леко преувеличено,може да създава някакъв имунитет кърмата,но всичко си е до дете.Аз съм казвала,ама пак да кажа Laughing-Марти я кърмих двадесетина дни и в сравнение с много кърмени бебета около мен се оказа изключително здрава(пу-пу),за първи път пи антибиотик на 3 години,след като тръгна на градина.Така че всичко си е индивидуално за мен.
Бютка,успех на листовките,ще стискаме палци Hug
За ваксината срещу варицела-безсмислена ми се струва,щом дава временен имунитет.Аз карах варицела заедно с Марти,голям ужас беше,тя имаше няколко пъпки,а аз бях много зле-с висока температура,със стотици пъпки,направо щях да пукна тогава.Затова определено предпочитам или да я изкара като малка,ако трябва и нарочно да я заразя.
Велито се пооправи вече,има малко сополи още,ама нищо друго й няма.На своя глава не дадох антибиотик и само с Виброцил и Изопринозин се размина.За всеки случай взех антибиотика и понеже аз бях доста зле,викам-айде,аз ще го пия,така и така съм го купила.На вкус добре-напарфюмиран,ароматизиран,става за пиене.Обаче половин час след като го пих,като ме хванаха едни болки в корема,една горчилка в устата-ужас.За капак на следващия ден и се обринах и спрях да го пия.И се чудя кой знае каква отрова е това и с какъв акъл го изписват на съвсем малки бебета.
Поръчах яке на Велито от нета,уж 86 размер,с панталон,днес дойде-ми то огромно,направо милото,като някоя мечка стана,не може да се мръдне.Вие кой размер якета купувате?
П.П.Забравих-Месечинке,за влагоуловителите следи промоциите в Метро,миналата година много често ги пускаха почти на половин цена,нашия го взехме за 250 лв и съм страшно доволна-имало е дни,в които съм изхвърляла по 2 литра вода.

# 153
месечинке, да, последните са от островчето в езерото Simple Smile

# 154
Минавам само набързо, че очаквам всеки момент Яворчето да се събуди.

Месечинке, на консултацията на 1-та годинка попитах док. дали да давам още вит. Д, тя опипа фонтанелата и каза - не, затворена е вече. На една приятелка детето е на почти 2 и още дава пак по съвет на док. Така че е индивидуално, но вит. Д въобще не е безвредно  Hug
Ивка, и ние сме с р-р 86 зимно яке и ни е огромно. 80 пък му беше тясно  Rolling Eyes
Коралче, сега се мятам да разглеждам  Hug

# 155
  • Обетованата земя
Ех, това кърмене, колко теми са изписани за него, няма смисъл да го нищим вече, кой кърмил-кърмил. Дали предпазва или не, как и в какви случаи, сигурно никой не знае със сигурност, правят се някакви изследвания и статистики, но никой не може да каже категорично. За мен това, което е измислила природата никой не може да го направи изкуствено. Но все пак добре че ги има адаптираните млека, по-добре отколкото да се дава кисело мляко. Дано всички дечица са ни здрави, или поне да изкарват лесно болестите, няма нищо лошо в един сопол, стига да не води последствия след себе си.
Ивка, ами то никоя ваксина не предпазва доживот, доживотен имунитет има само ако си изкарал болестта. И в тази област човекът все още не е достигнал природата, нейните механизми са изключителни.  Wink
Месечинка, нашия град нали е градът на липите, а липите явно много лесно се чупят. Постоянно ги подрязват, но пак падат клони, след буря, силен дъжд или вятър. Срещу нас падна даже цяла липа при една такава буря преди 2 години. Явно са кухи ли и аз не знам.

# 156
  • До морето
Аз пък за пръв път чувам за усложнения след варицела Shocked В смисъл знам, че е възможно, но не съм попадала на такива случаи сред познатите ми, че пък и две деца, че и по едно и също време...

Че и ги познавам и двете...... може би трябва да им приложа медицинските картони за по- голяма достоверност  Rolling Eyes
Не знам, тука няма само една истина. Аз пък съм чела, че най- добре е да не се боледува въобще и това зорлем разболяване е вредно, защото този херпес зостер ли беше  newsm78 си остава в организма ти (дето изгражда имунитета) и понякога нещо го отключва и засяга първо гръбначния стълб и предизвиква парализи.
За тези изследвания дето може да провериш дали си я боледувал, изследванията се правят само в София и отнема м/у 10 и 14 дни да излязат резултатите. То дотогава и без изследвания ще стане ясно карал ли си я, не си ли. Аз като бях бременна имах контакт с болно дете и хукнах да ги правя тези изследвания и така ми казаха, после си намерих детския картон и стана ясно, че съм боледувала.

Тука' е голям студ, от 3 дни не сме изключвали климатика  Crossing Arms Якето на Сами е 92см- идеално му е  Laughing Даже не знам дали ще изкараме цялата зима с него!

Витамин Д давам, нашата фонтанела още не е затворена.

А да попитам има ли някой, който още не е сложил ваксините и за 12я, и за 13я месец?

Днес на провадийската кухня имаше таратор, егати  Shocked

Блонди, какво стана с виното?

Отивам да зяпам сайта на Коралчето

# 157
  • Варна
Че и ги познавам и двете...... може би трябва да им приложа медицинските картони за по- голяма достоверност  Rolling Eyes
Изобщо нямах предвид това Tired Както и да е.

# 158
За ваксината срещу варицела-безсмислена ми се струва,щом дава временен имунитет.

Никъде не съм чела имунитът да е временен, не го пише и в листовката, не го казват и педиатрите. Не мисля, че е временен, какъв е смисълът от ваксината тогава, много ясно, че никой няма да я слага, ако беше така  Simple Smile

Тефита, Камелия отдавна не са намръдва в 80  Crazy

Диди, така е за кърменето, ен казвам, че е безсмислено, напротив. Просто за пореден път ми се доказва теорията, че силните и категорични изказвания на крайните кърмачки как крмените деца са по-здрави, умни и т.н. изобщо нямат нищо общо с истината. Иначе, разбира се, че кърмата за детето е най-доброто  Simple Smile

Сами, Месечинката се изненадваше на усложненията от варицелата по принцип, а не на споделеното от теб  Hug

Разтоварихме го успешно  Whistling

Би би, ние вкарваме вината на Булгара (Румелия)  Simple Smile

# 159
Привет,
Бях решила да не пиша неподготвена(аз като на изпит хаха), ама то ще си мине темата ...
Много хубави сватбени и бебешки снимки видях Simple Smile, повоайорствах си Wink!
Аз витамин Д не помня от кога не давам, допълнителни ваксини не мисля да слагам, а тази за 13 месец явно ще отиде към края на ноември, че преди това живот и здраве ще ходим на гости на брат ми в Лондон  Blush Heart Eyes
Щурчо имаше малко хрема и покашляше, ама май го оправихме със стеримар само  Praynig дано де, че от миналата зима насам не му е текъл носа ни веднъж  Peace Само за справка - продължавам да го кърмя и май засега няма да мисля за отбиване Wink!
Инаааче ходи, катери се, танцува ... Говори само на неговия си език и явно се изнервя на моменти, че ние не го разбираме, ама какво да се прави  Mr. Green голяма е лудетина е и тия дни като сме затворени у дома (че и ремонт тече) леееекичко издивявам, но като цяло поддържам репутация на много спокойно мамче хахаха щом и майка ми ми го каза ще взема да си повярвам  Flutter
На Алекс пък грейката (онова с качулката) му е за 2 години, но нарочно я взех такава , само му е дългичка, пък то лошо няма! Оня ден гледах хубави ботушки на доста добра цена, ама беше жега и си викам - рано е, пък то ... Какъв е тоя студ?!  #Crazy

Хайде толкова, че то бива, бива егоистичен пост  Embarassed

# 160
Ехейй, вие сте изписали света ...
И аз не съм карала никакви шарки, ама и на градина не съм ходила. Баба ни гледаше на село четири броя женски с майки и бащи студенти. Много рядко боледувахме. ММ е ходил на градина и я е карал. Та като бях бременна и аз се ужасявах от всеки болен (независимо от какво), който припареше до мене. Веднъж бяхме излизали с кумовете и следващата седмица малкият им син се разболя от варицела. После синът на приятелката ми също се разболя и зарази и нея ... Ей, вярвайте ми щях да се побъркам!  #Crazy Не, че и сега не го мисля, но не искам да се ваксинирам!  Rolling Eyes
Но и аз няма да слагам незадължителни ваксини!  Peace Витамин Д сега не давам, давах му миналият месец с Рибчо-то по препоръка на педи. По-нататък най-вероятно няма да му давам, въпреки че фонтанелата му още не е затворена!  Peace
Вал, що така с тези антибиотици, налагаше ли се?  newsm78 Дано минава бързо!
Койч, дано и Бобо се размине леко!  Hug
Диди, дано бързо оздравявате всички у вас!  Hug
Блонди, ми не знам, ама Несториан не е боледувал до сега, като изключим сополките за два дни преди месец! Сигурно каляването оказва някакво влияние ...  newsm78 А с кърменето просто може да мине по-бързо и по-леко, ама чак пък да предпазва ...  ooooh!
Коралче, малко ти остава да обиколиш целия свят!  Peace Дано се случи!  Hug

# 161
Месечинке, педката каза да започвам вигантола, защото фонтанелата на Джули била доста голяма. По принцип трябвало да се затвори до 18м.
Сами, и аз така знам за  варицелата Peace
Каката я изкара последната група в градината, Джулия беше на 7м., и не се разболя.
Ивка, на дребната взимам размер 74 Laughing, 86 направо ще е огромно hahaha,  

# 162
Васе, ти сигурно си споделяла, но от книга ли четеш за каляването? То сигурно е вече късно за Ина, аз все гледам да не я обличам много, но понякога я обличам така както аз съм облечена, а на мен вечно ми е студено. И някак ми е съвестно, ако аз съм с 2-3 блузи, пък тя по боди... като знам колко ми е хубаво като се стопля  Flutter

И на Ина фонтанелата не е затворена.

# 163
  • Варна
На Борислав фонтанелата е затворена, това може би значи, че не трябва да се дава витамин Д вече? Аз ще питам де, но чак след 2 седмици е консултацията.
На Бобо му купувам дрехи 86, зимното му яке е 86-92, доста голямко изглежда, но до февруари-март и той ще порасне, та по-добре голямо, отколкото да му омалее. Иначе в момента си носи и дрешки 80-ти размер.

# 164
Просто за пореден път ми се доказва теорията, че силните и категорични изказвания на крайните кърмачки как крмените деца са по-здрави, умни и т.н. изобщо нямат нищо общо с истината. Иначе, разбира се, че кърмата за детето е най-доброто  Simple Smile

Блонди, аз това спомняш ли си кога ти го писах Rolling Eyes

Бибке, стискам палци леко да мине операцийката Hug

Вигантол от пролетта не давам Peace Педката каза да не го почвам пак, защото е над годинка Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт