Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 16

• 77 042
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
Най-добре да переш цветните с препарат за цветно, но все пак:
1. Универсалният гел не избелва, но съдържа оптични избелители, които могат да променят някои цветове.
2. Праховете съдържат избелител на кислородна основа (натриев кабронат пероксид, наричан още натриев перкарбонат), който е активен при температури около 60°. По тази причина в праха се слага активатор ТАЕД. Получава се химична реакци между перкарбоната и ТАЕД, при което се образува пероцетна киселина, която е избелващият агент в случая и действа и при ниски температури.

Днес 99% от праховете съдържат активатор, следователно и при ниска температура имаме избелване.

# 361
Мерси   bouquet

Това обяснява много неща  Mr. Green

Преди да попадна на тази тема си мислех, че овехтяването на дрехите ми при пране (и най-вече на тениските) зависи от качеството на материите. Всъщност повечето май съм ги съсипвала с ползването на универсални прахове/гелове (макар че последните 2-3 години пера само с гел)  ooooh!

В този ред на мисли да споделя, че си купих за проба Тайд с Ленор за бяло (от малките пробни пакети за 4 пранета). Страшно силно мирише  ooooh! Ставах през нощта да местя сушилника, че щяхме да се издушим с бебето в стаята. Обикновено съм свикнала праховете/геловете да не миришат (вземам по-често бебешки или сенситив без аромати, за нашите дрехи от време на време слагам омекотител, но много рядко). От силната миризма направо ме заболя главата.

От изпирането също не съм впечатлена. Имам няколко бели тениски, които редовно биват наповръщани, напишквани (и други лоши неща, които могат да им се случат при контакти с бебе  Mr. Green). Не изпира много добре всичко, тениската дето си сивееше продължава да си сивее, а на едната се появи малка дупка  Shocked По другата пък има две малки фиксирани петна от кръв и само леко ги избели. Надписите по блузките обаче избеляха, а някои почервеняха  ooooh! С две думи вече си изглеждат съвсем захабени  Mr. Green

# 362
Гес, гръцки Диксан като този, само че течен, добър ли е?

# 363
Преди бяха добри геловете Диксан, но напоследък им промениха състава и сега дори нашият Персил гел е по-добър. Ако намериш от концентрирания гел, вземи него, много по-добър е.

# 364
Гес, гръцки Диксан като този, само че течен, добър ли е?

Аз не съм доволна от праха кой знае колко - за бяло е. Има някои неща, с които като че не се справя добре, а нашите дрехи обикновено не са замърсени, обличаме и хвърляме за пране, но има ли петно, не винаги се справя. Като го свърша не бих повторила. Скип пак гръцки е много по-добър  Peace

# 365
Благодаря Ви, момичета! Hug Ще го пропусна  Simple Smile

# 366
  • Europe
Уж влязох тук за таблетки за съдомиялна да разуча, а се отвисях повече от час да ви чета. Голяма съм загори тенджера.

Да ви попитам, от къде ги взимате тези таблетки на Ариел.

В момента ползвам такива таблети

или този гел, който трудно откривам

страхотен траен аромат, изпират перфектно дрешките на малкия

Иначе deriel този гел, който трудно го намираш и още един друг, който аз съм си взела, го има в един магазин с директен внос на "млин камък". Но на моя пише 25 пранета, а е 924 мл. испански много концентриран, а на "твоя" - мисля че беше за 20 пранета от 1,5л.

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 13:58 от aleina

# 367
  • Стара Загора
Днес в Аскент видях италиански Диксан за цветно, 28 пранета, 12.89 лв. и омекотител Коколино Сензацион розов ( пак италиански), за 30 пранета, 750 мл., 3.79 лв. Взех ги да ги пробвам, ето ги:
Имаше и други видове Коколино- син, зелен, розов ( италиански ), 2 л., за 20 пранета, 5.55 лв., но не е концентриран и се слага по 90-100 мл., което за мен не е удобно. А иначе от него ми хареса зеления ( нещо " талк " имаше в името )- мноого свеж аромат.

# 368
  • София
Един тъп въпрос - слагате ли омекотител, когато перете с течен препарат?
По принцип течните са доста ароматизирани и прането седи меко след тях, та се чудя.

# 369
Аз слагам. Ако течният е със силен аромат, слагам омекотител без аромат.

# 370
  • Стара Загора
Един тъп въпрос - слагате ли омекотител, когато перете с течен препарат?
По принцип течните са доста ароматизирани и прането седи меко след тях, та се чудя.
Винаги слагам омекотител- и с течен и с прах.

# 371
  • София
Аз пък днес си взех розовият Ленор дето бях питала наскоро дали не е нов. Сега пуснах пералнята и ще видим дали ухае добре след изпиране.
Лошото е, че си харесах жълт Ленор за следващия път....  Crazy

# 372
Аз също ползвам омекотител с течния гел за пране. И заради аромата и заради омекотяването, определено има разлика, ако изпера само с препарат.
Купих си синьото Коколино и съм много доволна. От тазседмичните промоции имам още едно синьо и едно бяло Коколино от Кауфланд за цена 3.19лв./бр.
На повечето перални не е ли фиксиран обема на отделението за омекотител, моето определено не събира 100мл.

# 373
  • в огледалото на живота
Дами,имам проблем с пералнята....
В улея където преминава водата към пералнята/под чекмеджето в дясно/ снощи след като почиствах изкарах ужасна мизерия.... Confused
Пуснах един цикъл с препарат на Бекман-същата отврат излиза.
Тази сутрин рано врътнах и на 90 гр.с прах само-абсолютно идентично...
Помагайте,каква може да е причината? Cry

С четка доколкото стигам изтърквам навътре в тунелчето,но продължават да излизат налепи като каша....
Няма мирис на лошо,пералнята си върши работата,нямам оплаквания и от прането,но е факт,че излизат тези неща....
Идея от какво се получава и как да действам... Praynig

# 374
Дами,имам проблем с пералнята....
В улея където преминава водата към пералнята/под чекмеджето в дясно/ снощи след като почиствах изкарах ужасна мизерия.... Confused
Пуснах един цикъл с препарат на Бекман-същата отврат излиза.
Тази сутрин рано врътнах и на 90 гр.с прах само-абсолютно идентично...
Помагайте,каква може да е причината? Cry

С четка доколкото стигам изтърквам навътре в тунелчето,но продължават да излизат налепи като каша....
Няма мирис на лошо,пералнята си върши работата,нямам оплаквания и от прането,но е факт,че излизат тези неща....
Идея от какво се получава и как да действам... Praynig

Почиствай често. До където можеш, после облей с вода.

Общи условия

Активация на акаунт