Операция на перианална фистула

• 214 204
  • 1 121
  •   1
Отговори
# 1 110
Здравейте, пускам въпроса си и тук, тъй като темите не са много активни и не зная къде ще получа отговор.

В края на февруари преминах през операция на дълбок и голям перианален абсцес.
Минаха точно 6 месеца и всичко с разреза към момента е ок.
Но от 2-3 дни изпитвам лек дискомфорт в аналната област, не където е разрезът, а от другата страна.
Минах през хирург, прегледа ме, направи ми туширане и смята, че към момента няма оформила се кухина с гной, но възпаление е на лице, тъй като има повърхностно удебеление.
Това само по себе си е предпоставка за образуване на нов абсцес… към момента съм на лечение с антибиотик, с надеждата, че ще спрем възпалението и ще предотвратим появата на абсцес.
Имам въпрос към тези, преминали през цепене на абсцес (моето си беше голяма операция, дренове, 7-8 дни в болница).
Съществува ли вариант, ако абсцесът се хване навреме, да не се стига до операция, а амбулаторно цепене?
Някой преминал ли е през подобно възпаление като при мен, без образуване на абсцес?
Всичко по темата ще ми е полезно!
Благодаря!
здравейте  не мога да ви пиша на лично, входящата кутия ви е пъла

# 1 111
Тъй като от хирурзи срещнах противоречиви мнения - моля преминалите през това да споделят опита си.
Фистулата винаги ли има видима външна изява?
Хирургът, който ми прави операция на абсцеса преди година се молеше раната да зарастне добре и да съм от пациентите с късмет - без фистула. Да, но този месец в Бургас д-р Петко Димов ми каза нещо съвсем различно - “моли се по-скоро да образуваш фистула, защото без нея има шанс да правиш често абсцеси”. По това, което успях да разбера от него - не само, че фистула винаги избива, но и е хубаво да се случи.
Та сега съм още по-объркана.
Аз уж към момента нямам абсцес, но съм с болки и подутина по разреза… възможно ли е това да е фистула, която още не е избила?
Здравейте не мога да се свържа с Вас на лично ,тъй като входящата Ви кутия е пълна

# 1 112
Ами сега да попитам ,някой да си е плащал конците за лигатура или нещо друго в държавна болница?

# 1 113
  • София
Ами сега да попитам ,някой да си е плащал конците за лигатура или нещо друго в държавна болница?
Вие как сте след операцията?
Ще разкажете ли за Цанков?

# 1 114
Здравейте добре съм през повечето време,сега във вторник трябваше да ходя за трето стягане ,но доцента беше болен.В понеделник се надявам да се видим.През повече време имам само дискомфорт,на моменти някаква прерязваща болка .най вероятно от това ,че когато се движа се стягат конците.Тече с ужасна миризма жълто кафяв секрет и на два пъти някакви черно неща падаха ,може би съсиреци или нз.Май е нормално ,щом се чисти фистулата.Каза да пазя белезите от абсцеса ,че са рязали на широко и нещо там да не се подуе.Като ццяло първите седем дена са по ужасни след операцията ,но се забравя ,не е приятно всичко това ,киснене и така нататък ,търпение и постоянство .Доволна съм за сега от доцента.

# 1 115
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 1 116
Здравейте, 5 дни след първото затягане съм и болката все още е нетърпима. Кога започва да отшумява, при всяко затягане ли боли толкова дълго време?

# 1 117
Здравейте, 5 дни след първото затягане съм и болката все още е нетърпима. Кога започва да отшумява, при всяко затягане ли боли толкова дълго време?
Здравейте ,около 20 дни си има болки кога по силни кога по слаби ,зависи от прага на болката ви.След второто стягане може би ще е по добре.Кой ви оперира?

# 1 118
При мен започна преди година, оперираха ме по спешност в Пирогов, абсцес с флегмон 24см, след това рецидив и накрая не се затваряше много време и се установи по-дълбока перианална фистула.Д-р Милев ми извърши всички операции, изключително доволна съм, но болката едва я издържам.

# 1 119
При мен започна преди година, оперираха ме по спешност в Пирогов, абсцес с флегмон 24см, след това рецидив и накрая не се затваряше много време и се установи по-дълбока перианална фистула.Д-р Милев ми извърши всички операции, изключително доволна съм, но болката едва я издържам.
Затягането с упойка ли ви прави,пийте обезболяващи или му кажете за силната болка.В гнойно септична ли сте? Аз при него оперирах абсцес ноември,но той пък  не ми видя фистулата от която.правех абсцеси.

# 1 120
Затягането с упойка ли ви прави,пийте обезболяващи или му кажете за силната болка.В гнойно септична ли сте? Аз при него оперирах абсцес ноември,но той пък  не ми видя фистулата от която.правех абсцеси.

Да, там бях. С упойка го прави-да. Пия обезболяващи, но на моменти не се издържа и започвам да се замислям кое е допустимо и кое не. В сряда съм на второ затягане

# 1 121
Позволих си да направя нова тема,за да продължим да споделяме опита си
https://www.bg-mamma.com/?topic=1742501.new#new

Общи условия

Активация на акаунт