А това, почти 3-годишното приятелче на Юлия най-редовно става свидетел как тя използва тоалетна и ми го съобщава сякаш е нещо обичайно, което може би означава, че много му е ясно за какво става въпрос! Като го поканим на гърне или тоалетна, обаче казва, че си има памперс и е видно, че изобщо не идентифицира протичането на физиологичните си нужди в него. Та, мисълта ми е, че и по-зле може да бъде цялата тази работа! Важното е родителите да са спокойни по въпроса-да не се стряскат при всяко напишване, че детето ще се простуди или ще му настине дупето от това, че през 30 минути му свалят гащите за гърне. Юлия отдавна сама се оправя, а аз имам навика, докато съм в тоалетната, да оставям гърнето в коридора, че случайно да не и потрябва. И тя днес така се самообслужи, пък после се затича за играчка и го ливна на пода 

Та, в случая Т изобщо не я свалих, понеже се надявах да изпържи вируса. Децата са ми боледували мноого отдавна, но все пак се оказа, че имаме сироп за имунитет Герисан, Цинабсин за хремата и Хомеожен 9 за гърлото, което беше почнало да се продира. Та започнах с тези неща и детето светна след няма и 12 часа и почна да си дивее и да си танцува все едно нищо му няма. Продължавам все пак с Цинабсина, а днес купих и Еуфорбиум-спрей, че да прочистваме нослето. Четвъртък е и има хрема много рядко. Май, когато паниката я няма, бързо се взимаш в ръце и действаш! Не съм звъняла на ЛЛ и дано не се налага 

). Дечицата и двете изучиха "комо те ямас и ме ямо..."
а всеки, който ги заговори за по-дълго получава отново: "комо те ямас, ме ямо...
" и се усмихват мило... Така правя и аз, защото малко им отбирам като се разбъбрат насреща.
Знаех си, че ми трябва един опреснителен курс преди да замина... ойде. Тук да отворя учебник е някакъв мираж. Денят ми започва с триразово миене на дупета и завършва долу-горе в същия порядък. към 10-11 ч. 

Най-голямата драма е когато си намокри любимите гащи с принцеси... 

и всичко - хора, зайци, вълци, птици - е кръгче с чертички отстрани
...
Ама тя възрастна жената, отдавна не е виждала малки деца. Сложили я на гърне да ака, тя си наумила нещо и скочила и го снесла в гащите права
решили да я мият в легена в хола, тя се измъкнала чистак бърсак гола от легена и почнала да нанася играчкие вътре, явно й е скучно сама в легена
после 1 час я гонили да я облекат тичала из цялата къща само по памперс
Оставили я за 2 минути сама да гледа филмче в хола, тя по терлички се измъкнала до дневната - на масата две кани с вода и чай. Покачила се тя и ги изляла и двете на пода върху килима

Да ни е честит! 
Моите момичета също заспиват сами от едно известно време. Преди все лягах до Елиза, докато заспят. Но сега минават през банята, там тате ги обслужва, като им мие телцата, после аз измивам зъбките и лягат по леглата. Пускам им аудио приказка и излизам от стаята, след като се нацелуваме и си пожелаем "Good night", "Good-bye" (всичките ни поздрави и пожелания са на английски, това ги влече и само ме питат това как е на английски, онова как е). До 15мин. са заспали и двете. После само влизам да изгася нощната лампа и компютъра. Абе, растат си децата и стават все по-самостоятелни, това е. От една страна се радвам, от друга съжалявам че толкова бързо растат и се променят. И аз не знам какво искам...
Голяма е кокона, пък и със самочувствие "Аз съм хубана, аз съм писеса!" 

Аз мисля да взема едни за Юлия. Също като Анбибиан гласувам за Rider-оказа се, че имаме едни гумени от Лили, тип балеринки, но с кройката на сандалче. Точно това лято ще станат на Юлия. Много бях доволна, защото ги измивах след всяка сутрешна разходка и до следобед изсъхваха, и пак бяха готови за обуване 
От позицията на времето установявам, че с Лили върши работа и тя се научи сама да се регулира "Боли ме корема, защото ядох много чипс", както и сама преценява кога да си спре телевизора, без да е прекалила с гледането. Виждам, че и Юлия започна да си спира "яп-топа", когато реши, че са и уморени очите 
Ей така е всеки път, когато ходим в Пловдив-много роднини и все някой нещо пренася 
Не знам какво чудо беше това, сега вече от час и нещо спи... Научила се е да казва "Боли ме коремчето, искам бонбон" и "Кашлям, искам сок-сироп"
Та такива неща покрай нас - добре сме. През тези почивни ще посрещаме гости и пак ще сме у дома, но гости далеч по-приятни от свеки 
"Моята" питка съм я правила само на прощапулника, то после не ми се е налагало да правя питка де, но се радвам, че при теб се получава и я свързваш по някакъв начин с мен
Успех с адаптацията на работа 

Все хубави неща пишеш, браво и на каките, как самостоятелни са станали
Пиши, когато имаш време, разказвай ни за слънчева Испания, много я обичам
Браво и на Кали за памперса, Ая от миналия юни е без, но за спането все още караме с пелена... пикае и това е , но не си го слагам при сърце, когато е готова ще й го махна, ни пари давам за пелени, ни нищо, така че... нека са живи и здрави - ще се отучат 

Сега иска да я мажа с кремчетата на Ивето, неговото мялко да пие, да му разглежда дрешките, всичко и е интересно свързано с него. Къпя я с неговия шампоан , много ми е сладка. Много се е засилил бебешкият пубертет напоследък, ще ме побърка. Кофти е обаче, че много често търпението не ми стига, пък ММ не ми помага за децата, ослушва се и това мног очесто води до напрежение и конфликти между нас, защото на мен ми писва и не му мълча изобщо.
Вкой хител сте на Тасос? Аз не знам дал иви казах, че уж мислим да ходим септември на море в Гърция. Оглеждаме се за ол инклузив хотел, така че ако някой има впечатления, ще съм ви благодарна да споделите.Аз гледам из нета и цените никак не михаресват 

На следващият ден посетихме Бран, опитахме се да видим и крепостта в Рашнов, но беше пълно с туристи, така че дори не успяхме да паркираме в близост до нея. След това отидохме в Синая, който въобще не ни хареса като курорт, а явно и Синая не ни хареса, понеже ни посрещна и изпрати с градушка и гръмотевици, но пък много се впечатлихме от крепостта Пелеш и двореца Пелешор; в Пелеш не ни и мина през ума да чакаме под дъжда на огромната опашка, за да влезнем, но се подслонихме в Пелешор, където имахме доста по-малко туристи и човек има по-голяма възможност да усети атмосферата на дворцовия живот, а както бяхме подгизнали до кости, работещото парно вътре направо ни стопли и изсуши.
Много мъчно ми стана. Вярно е,че оставихме децата болнавички на баба и дядо, но те са им давали назначените лекарства и Юлия ги е приемала безропотно, но отказът да се храни определено не е бил свързан с боледуването. Бяхме планирали един Дубровник през септември, но едва ли ще стане да оставя децата 5 дни с баба и дядо. самите баба и дядо са се изморили доста от това, че са ги гледали 2-3 дни с 2 пренощувания без нас, никак не се справят с извеждането на децата, понеже все нещо ги боли, а и ги е страх дори да ги заведат на някоя детска площадка, понеже можели да паднат, да се ударят, да се нацапат 

не искам да звуча назидателно, но съм се нагледала на двойки, които мислят, че такъв е животът, докато децата са малки, това е период и всяко нещо е с времето си. Колкото и да работи той, няма да го жалиш 

щото ми дойде
Но пък си изкарахме много добре. После си прибрахме Яна от село и вече е на градина. Първия ден си поплака, втория се посърди малко, на третия ден сама си влезе и се съблече. Учителката каза, че била много дива, катерела се навред и след сън имала навика да се съблича гола
Храни се сама, не е фен на супите и лъжиците, мъчи се там, ама обикновено бързо се отказва и награбва вилицата и почва с нея, затова гледам храната да е на хапки, включително хляба.
Най-накрая да извадим късмет на томболата