Започват топлите сезони, октомврийче вятърът ще гони :)

• 79 172
  • 686
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте!
Аз бях замислила спа-Великден на Златни пясъци, но родата ме прикотка в Пловдив Laughing Добре изкарахме!

Памперс, знаете, отдавна не ползваме-нито денем, нито нощем, но детенцето, което гледа нашата бавачка и с което Юлия играе, си е все така с памперс, а след 3 месеца става на 3 години. Като дойдат вкъщи, току замирише на наакано, а на него хич не му пука, ама грам впечатление не му прави. Единият ми племенник, който е на 1 годинка и 2 месеца, като му се пиша, си дърпа памперса отпред-за сравнение Peace А това, почти 3-годишното приятелче на Юлия най-редовно става свидетел как тя използва тоалетна и ми го съобщава сякаш е нещо обичайно, което може би означава, че много му е ясно за какво става въпрос! Като го поканим на гърне или тоалетна, обаче казва, че си има памперс и е видно, че изобщо не идентифицира протичането на физиологичните си нужди в него. Та, мисълта ми е, че и по-зле може да бъде цялата тази работа! Важното е родителите да са спокойни по въпроса-да не се стряскат при всяко напишване, че детето ще се простуди или ще му настине дупето от това, че през 30 минути му свалят гащите за гърне. Юлия отдавна сама се оправя, а аз имам навика, докато съм в тоалетната, да оставям гърнето в коридора, че случайно да не и потрябва. И тя днес така се самообслужи, пък после се затича за играчка и го ливна на пода Crazy
Изуми ме колко много стиска-от Пловдив до Търново спирахме 2 пъти, понеже и се пишаше, но тя настояваше, че ще пиша на тоалетната вкъщи. По едно време заспа, но пак не се изпусна-макар че очаквах обратното. Явно на тази възраст могат добре да стискат-чисто физиологично са узрели за "без памперс'
Леле, май отдавна не бях писала толкова дълго за памперса......или изобщо не бях писала, но това е поредното нещо, което не си слагам на сърцето Whistling

Windy,  в сряда мислех да ви звъним преди обед, но във вторник вечерта Юлия се разсополиви и през нощта вдигна Т. На мен, обаче, май непукизмът ми е станал навик-ММ забеляза че нещо съм спряла да се тръшкам, че децата са болни. Преди съм била панираща се майка, представяш ли си-така рече той Grinning Та, в случая Т изобщо не я свалих, понеже се надявах да изпържи вируса. Децата са ми боледували мноого отдавна, но все пак се оказа, че имаме сироп за имунитет Герисан, Цинабсин за хремата и Хомеожен 9 за гърлото, което беше почнало да се продира. Та започнах с тези неща и детето светна след няма и 12 часа и почна да си дивее и да си танцува все едно нищо му няма. Продължавам все пак с Цинабсина, а днес купих и Еуфорбиум-спрей, че да прочистваме нослето. Четвъртък е и има хрема много рядко. Май, когато паниката я няма, бързо се взимаш в ръце и действаш! Не съм звъняла на ЛЛ и дано не се налага Praynig

Отивам да сервирам вечеря, че милото се появи изведнъж и очаква да захвърля всичко и да му обърна внимание Heart Eyes

П.П. Юлия също е мрънкало голямо понякога, особено ако има публика, но аз я уча да е търпелива и хич не се втуркам! Иначе, ако някой и се скара-аз или баща и-веднага отива при другия родител и почва да му се жалва Simple Smile

И да я похваля, че вече ми е "Защотка", което поражда комични ситуации, но и доказва, че расте и може да се очаква от нея да не ми къса нервичките при всеки удобен случай Mr. Green Та, онзи ден ходихме с нея на фризьор да ми измият и оформят косата. И след това се проведе следния разговор:
-Мамо, много си хубаНа!
-Благодаря!
-Мамо, ти защо си хубана?  Laughing
На моменти проявява неочаквано търпение и толерантност, примерно след 50-тото "Защо?" просто отговарям "Не знам" и тя казва "Добе, мамо"! Можело, значи  Wink

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 21:18 от Enidi

# 541
Здравейте,
малко ми се доспа, затова няма да пиша дълги коментари....

ааах, най- накрая си върнах старата фонетична клавиатурка...

Ние сме испанки от известно време (Марси  Hug). Дечицата и двете изучиха "комо те ямас и ме ямо..." Grinning а всеки, който ги заговори за по-дълго получава отново: "комо те ямас, ме ямо... Grinning" и се усмихват мило... Така правя и аз, защото малко им отбирам като се разбъбрат насреща. Grinning Знаех си, че ми трябва един опреснителен курс преди да замина... ойде. Тук да отворя учебник е някакъв мираж. Денят ми започва с триразово миене на дупета и завършва долу-горе в същия порядък. към 10-11 ч. Simple Smile

Янчо, както му казва Косарче, расте. Двете големи момичета през деня се заиграват много. Къде се карат, къде се сдушават в игрите... първото е у дома и най-вече за играчки, а второ навън, където са такива фурии, че доста често ми секва дъха по техните изпълнения.
Тук детските площадки са върха - една с една няма еднаква и са много и хубави. Аз съм в такъв възторг от въжените им катерушки, че редовно и аз им се катеря.

Честито сухо дупе и на Кали Wink

Косарче от доста отдавна е без памперс, но и сега се случва да има фалове. Хич не си го слагам на сърце. Понякога е толкова вглъбена в игра, че крещи наред с танцувалната стъпка, едва когато нещата са почти извън контрол: "ааааа, мамоооо пиша ми сееее" което със сигурност значи, че дотогава е стискала, съответно е вече с леко влажни гащунки. Grinning Най-голямата драма е когато си намокри любимите гащи с принцеси... Grinning
Косари колкото и хулигански да го раздава се оказа нежна душа. Любвеобилна, грижовна и със слабост към мини маус, принцеси и сие, по чисто момичешки образец. (тук аз нямам никаква роля, защото със Сузи си говорим предимно за динозаври, дракони, пирати и тук таме Франклин)...

Хленчи за много неща, когато не е в настроение. Още й се подкосяват краката от мъка за много неща. Кака й когато я дразни и й взима любимото Коте. Обратното обаче също е в сила - много обича да дразни Сузи, а тя от своя стана, когато не е в настроение също моментално преминава в рев.

Онзи ден заплака с все сила за това, че не минахме по движещата се пътека на връщане, и така се вбеси  от всякакви опити да говорим с нея, че замята глава настрани като да отпъди думите ни от ушите си Grinning Grinning Grinning
Вече рисува своите "главоноги" Grinning и всичко - хора, зайци, вълци, птици - е кръгче с чертички отстрани Grinning
Още е сладунка-медунка. И за разлика от кака си, която излапва на две на три шоколада лакомо и иска още, Косаринка гризка миниатюрни хапчици дълго-дълго с искрена наслада.

Тук няма вече приспиване. Мием зъби, дупета и крачета и по леглата с една целувка за лека нощ. Приказката е разказана докато се мият зъбите и двете големи момичета заспиват и спят на една спалня заедно в отделна стая. Косара по някое време си въобрази, че в стаята има баба Яга та се гушеше при кака си, но отмина Grinning...

лека нощ

# 542
Да се запиша и аз пред работно. Нещо не знам пролетна умора ли, но след почивката около Великден направо съм разкапана, едвам ставам сутрин за работа.
Иначе на Великден бяхме до Трявна, почти всяка пролет ходим там. Много ми харесва градчето, уличките, мостчето, площада с кулите, цветята.
Честито махане на памперса на Кали! Миа още не е успяла, хич не иска да чуе за гърне. Чакам да се постопли още малко и да пробвам, но проблемът ми е в гащите. Случайно някои ако знае къде продават малки гащи, да казва. Ама като ви говоря малки, в момента за лятото й купувам тениски за 9-12 месеца...
С обувките най-после от чужбина успях да намеря да изкараме лятото. На есен ще търся затворени. Много ме е яд, че в България всичко е толкова ограничено и по калъп. Едните обувки, които й донесоха, са Геокс и са страхотни, а тук въобще 18ти номер нямат.
Миа също е голям фен на Мики, Мини Маус, на животните. Пъзели грам не може да реди, освен едни на телефона ми. Нещо не й представляват интерес май. Иначе обича да познава цифри, букви, но все на английски.
Да ви питам какви детски гледат малките и по колко на ден? Какви книжки обичат?

# 543
Смуси виж в Джъмбо за гащи.
Яна я закарахме с баба й на село.  Няколко дена много послушна и вече се е изслушала, направо ги е побъркала - баба ми викала на майка ми, че такова чудо не била виждала  hahaha Ама тя възрастна жената, отдавна не е виждала малки деца. Сложили я на гърне да ака, тя си наумила нещо и скочила и го снесла в гащите права ooooh! решили да я мият в легена в хола, тя се измъкнала чистак бърсак гола от легена и почнала да нанася играчкие вътре, явно й е скучно сама в легена  Joy после 1 час я гонили да я облекат тичала из цялата къща само по памперс  Joy Оставили я за 2 минути сама да гледа филмче в хола, тя по терлички се измъкнала до дневната - на масата две кани с вода и чай. Покачила се тя и ги изляла и двете на пода върху килима  ooooh!
Хич не слуша това малкото  Crazy
О купили й колело, толкова го харесала чак го нацелувала  hahaha
За Гергьов ден ще си я приберем, дано са оцелели след погрома  Laughing

# 544
  • Sofia
Здравейте, момичета!
И аз отдавна не съм писала, но ей сега намерих време и д... да ви е яко, докато ме изчетете.  Laughing
Първо - станах леля отново на малък сладък Борис!  Grinning Да ни е честит!  Praynig
Великденските празници изкарахме спокойно в Кюстендил, козунаци не съм правила, но месих питка за здравето на Борис и ми стана прекрасна. Марси, пак твоята рецепта за Слънчева пита правих, както за прощъпулника на Елиза и отново ми се получи. Рецептата е много добра. Трите с децата боядисвахме яйцата и падна голяма веселба.
Добре сме. Лизи имаше тържество в яслата в четвъртък и трябваше да казва две стихчета. Много сладко ги казва миличката, с доста хъс, но трябва с преводач да върви, че много много не й се разбира. Говори и съскащо, като испанка.
Ние също й купихме истинско колело с помощни гуми, защото проявяваше голям интерес, към колелото на кака си и все ревеше, че тя няма. Е, купихме, сега пък не може да схване какво трябва да прави. Ние казваме "Върти, Лизи, педалите напред!", Лизи ги върти назад с пълна сила и отговаря гордо "Калям, мамо!". Караш, мамо, ама нищо не караш, ако не е баща ти, да те дърпа и подбутва. Та така, сега ще я изчакаме след месец-два пак да я пробваме, дали ще се сети какво и как се прави.

Марси или Анбибиян, спомням си че една от вас беше взимала за детето от румънските сандали, но не се сещам коя точно. Какво ще кажете? Стават ли? Дайте отзиви. Разглеждам сандали за Софи и се чудя.

Тони, браво за памперса! Ще махнете скоро и нощния. Напълно възможно е да ти връщат детето от ясла за щяло и нещяло, щом те знаят, че си си вкъщи. Та нали ще им е по-добре с по-малко деца.

Уинди, Мира,  за бебешкия пубертет говорите. И при Елиза го има това тръшкане и реване за какво ли не, понякога за абсолютно незначителни неща. Много пъти даже не я разбирам за какво се сърди и реве. По принцип се опитвам да не обръщам внимание, но когато съм напрегната, това ме изнервя допълнително и по-бързо излизам от релси. Тогава изпращам Елиза в другата стая да се наплаче и й казвам, като спре, самичка да си дойде при нас. Е, тя почти веднага или много скоро след това спира и всичко минава..., до след малко. И така... Но ще мине и този период, Софи беше същата на нейната възраст, че даже и много по-зле.

Смуси, Елиза обича да гледа "Маша и Мечока" и "Ну погоди". От кака си се е научила да гледа "Кой е по по-най?" и "София първа". Гледа по един епизод на ден, даже "София първа" й идва дълга, гледа малко и се отказва.

Нурииии, колко време ще останете в Испания? Мисля че бързо ще свикнат дечицата с езика. Ти сама ли се оправяш с трите девойки? Сигурно си постоянно на 5-та скорост.  hahaha Моите момичета също заспиват сами от едно известно време. Преди все лягах до Елиза, докато заспят. Но сега минават през банята, там тате ги обслужва, като им мие телцата, после аз измивам зъбките и лягат по леглата. Пускам им аудио приказка и излизам от стаята, след като се нацелуваме и си пожелаем "Good night", "Good-bye" (всичките ни поздрави и пожелания са на английски, това ги влече и само ме питат това как е на английски, онова как е). До 15мин. са заспали и двете. После само влизам да изгася нощната лампа и компютъра. Абе, растат си децата и стават все по-самостоятелни, това е. От една страна се радвам, от друга съжалявам че толкова бързо растат и се променят. И аз не знам какво искам...

Утре ще водя Софи на балет. Ще гледаме "Зле опазеното момиче", сигурна съм че ще й хареса. Мюзикълите до сега, на които съм я водила, много й харесваха. Лизи още не съм я водила, но тя не издържа толкова време, губи интерес, затова не рискувам. Ще я изчакам още една година и тя тръгва с нас.

Аз след една седмица започвам работа. Дойде и моето време да се завърна, има-няма след 5 години и малко отгоре, като сложим и отпуската. Та сега се пренастройвам работно и съм се захванала с опресняване на английския ми, че доста е позабравен, а ми трябва. Завърших френски и испански, а цял живот в работата използвам английски, ей това ми е орисията.

Това е от нас. Бъдете здрави!

Последна редакция: сб, 26 апр 2014, 17:01 от Hariela

# 545
Hariela аз бях взела от румънките и отначало бях много доволна - здрави са, естевена кожа, много евтини 20лв ако помня добре, гъвкава подметка, изглеждаха много добри, но Яна не искаше да ги носи. Мислех, че са капризи, оказа се че й правят пришки. Това беше миналото лято. След тях и купих гумени на Радйдър и изкара цялото лято с тях, тя беше доволна - аз също. Не бих купила пак същите.

# 546
Приет, слънчеви мами! Hug
Започнах вече да ровя в торбите с летни дрешки да видим какво имаме и се оказа, че Юлия има 15-тина чифта къси панталонки и клинчета, които ще и стават, благодарение на махнатия памперс Laughing Има и 10 блузки с къс ръкав, които останаха, като разчистих скъсаните и лекьосаните. Рокли също има, друг е въпросът дали ще иска да ги носи. Поръчах и от Али експрес 2 рокли-с Мини Маус и Пепа Пиг-и снощи спа с последната Laughing От Спорт Директ викнахме една рокля с Дора и сега ще я чакаме с нетърпение. Другите рокли, ако нямат някакви картинки и цветенца, може да се наложи да ги подарявам на някого, понеже няма да ги иска.  ooooh! Голяма е кокона, пък и със самочувствие "Аз съм хубана, аз съм писеса!" Heart Eyes
Аналогичен е случая с Лили, само дето тя рокли не носи, а дупето и не расте, та и тя се оказа с поне 10 броя къси гащи. Но и на нея поръчахме нещо новичко все пак Wink

Nuriii , изглежда добре се адаптирате на новото място! А ти как се справяш с 3 малки девойки, толкова далеч от баби за помагане? Мислиш ли да им търсиш някакви забавачки на по-големите? Ще е интересно как се отнасят с децата по детските градини в Испания, така че чакам да разкажеш Peace

Смуси, в сайта на H&M гледах едни много сладурски сандалки от плат, жълти на бели цветчета, за 17,90лв. Имаше малки размерчета Peace Аз мисля да взема едни за Юлия. Също като Анбибиан гласувам за Rider-оказа се, че имаме едни гумени от Лили, тип балеринки, но с кройката на сандалче. Точно това лято ще станат на Юлия. Много бях доволна, защото ги измивах след всяка сутрешна разходка и до следобед изсъхваха, и пак бяха готови за обуване Peace

Мира, и аз използвам "ще те заболи коремчето", както и "ще те заболят очичките, ако гледаш много филмчета" Wink От позицията на времето установявам, че с Лили върши работа и тя се научи сама да се регулира "Боли ме корема, защото ядох много чипс", както и сама преценява кога да си спре телевизора, без да е прекалила с гледането. Виждам, че и Юлия започна да си спира "яп-топа", когато реши, че са и уморени очите Wink

Юлия още се хремави малко, ама и аз го лепнах този вирус след нея ooooh! Ей така е всеки път, когато ходим в Пловдив-много роднини и все някой нещо пренася Confused Какво да се прави! Важното е, че не е нищо сериозно и вярвам, че ще се оправим за наближаващите празници Praynig

Hariela, успешна адаптация на работното място! Честит да ви е Борис! заформили сте хубава тайфичка за игра и лудории! Само да са живи и здрави децата Hug

# 547
  • Нейде из лудите гори...
Привет. Темата я подбутнахте, само ви пропрочитах и никакво време не ми оставаше да пиша. Да си призная и след няколко случки, когато се запозная с някоя мама и тя ми каже "Да , задочно те познавам от темата" направо ми пада пердето и предпочитам хич да не пиша - ама липсвате ми и това е.
Добре сме ние, по Великден си бяхме у дома със свеки - не че нещо, ама мисля, че за последен път я поканих у дома - малката не я иска, ние с мъжо обтягаме отношенията - по-добре да си спестим подобни ситуации. Миналия уикенд ходихме на един семинар в Златни пясъци - много ми хареса да ходя по такива семинари и да се глезунча в многозвездни хотели - напълно безплатно  Mr. Green Малката дивачка и тя остана много доволна, вечерта имаше купон, ние с мъжо седнахме на вечеря в 8, хапка - пийка и раздумка, а дребосъчка не се спря до 1и30  Shocked Едвам я прибрахме да спи  Shocked То игри ли не бяха, едно хоро друсна, под маси се криха - абе голяма забава. Днес пък ми се събуди в 5и30 да пикае и да ака, а после и се разсъни , та така до обяд  Tired Не знам какво чудо беше това, сега вече от час и нещо спи... Научила се е да казва "Боли ме коремчето, искам бонбон" и "Кашлям, искам сок-сироп"  Mr. Green Голяма ми е скица , не спира да пита "Как?, Защо?, Какво?", редовния номер е "Тати, ко праиш?", следва някакъв отговор и тя продължава "Що?"  Mr. Green Има си и тя киселите моменти, в които предпочитам да потъна в дън земя , ама явно няма как без тях. Както казва мъжо "Търпение и силна храна" - това била формулата на успеха  hahaha Та такива неща покрай нас - добре сме. През тези почивни ще посрещаме гости и пак ще сме у дома, но гости далеч по-приятни от свеки  Blush

Хариелка, аз не съм взимала румънски сандали, миналото лято бяхме с едни Nike-ове, тази година съм взела от същия модел, даже си ги подноси у дома  Mr. Green Много съм доволна, ако си намеря 36-37 номер, ще си купя и за мен  Peace "Моята" питка съм я правила само на прощапулника, то после не ми се е налагало да правя питка де, но се радвам, че при теб се получава и я свързваш по някакъв начин с мен  Heart Eyes Успех с адаптацията на работа  Hug

Анбибиан, голяма почивка от Яна, приятно изкарване на Тасос!  Wink  EFP

Hola, Nuri, me alegro de que usted escribió Simple Smile Все хубави неща пишеш, браво и на каките, как самостоятелни са станали Simple Smile Пиши, когато имаш време, разказвай ни за слънчева Испания, много я обичам  Mr. Green

Тони, браво на Иви, как хубаво расте, ние на година едва бяхме 7 кила  Blush Браво и на Кали за памперса, Ая от миналия юни е без, но за спането все още караме с пелена... пикае и това е , но не си го слагам при сърце, когато е готова ще й го махна, ни пари давам за пелени, ни нищо, така че... нека са живи и здрави - ще се отучат  Mr. Green

Колело имаме от есента. Към този момент го кара само по баир надолу и когато някой леко я побутва. Иначе само стой на него и се набира, понякога дори от статично положение пада , но за сметка на това всеки ден се пазари да излизаме с колелото на разходка, но няма шанс. "Кара" само с баща си, пред къщата  Mr. Green

Детски гледа от дъжд на вятър, най-често сутрин, докато й направя закуската, тя не проявява желание, но понякога сутрин ми е много криво , докато отворя добре очите си и предпочитам да я инсталирам пред TVто за малко, за да свърша това-онова и да изпия половин кафе  Mr. Green Книжки обича всякакви. Днес получих една игра "Как си , Мечо" на издателство "Рибка", поръчах я за подарък, но ще поръчам и за нас, когато излезе втори тираж, защото първи свърши за 3 дни  Crazy

Май бая пописах! Пожелавам ви хубави почивни дни! Бъдете здрави!

# 548
Здравейте, момичета!
Марсида, Ивето ми върви по-едричък от Кали, определено, да ми жив и здрав! Педиатърката ме пита сестра му така ли е била, защото ние сме при нея с дветедеца от февруари миналата година. Wink
И Кали постоянно пита как и защо, да има кой да и отговаря, това най-често съм аз Simple Smile Сега иска да я мажа с кремчетата на Ивето, неговото мялко да пие, да му разглежда дрешките, всичко и е интересно свързано с него. Къпя я с неговия шампоан , много ми е сладка. Много се е засилил бебешкият пубертет напоследък, ще ме побърка. Кофти е обаче, че много често търпението не ми стига, пък ММ не ми помага за децата, ослушва се и това мног очесто води до напрежение и конфликти между нас, защото на мен ми писва и не му мълча изобщо.
Хариелка-пожелавам ти успешно завръщане на работа. Ти на същото място ли се връщаш, или си на нова работа? Ккато и да е, чака те ново ежедневие, пожелавам ти по-малко боледуващи деца. Изи и Софи боледуват ли ти сега много? По колко време Изи изкрва на ясла без да боледува? То е важно и от какво боледува, де, защото бистри сополи са едно, пък сериозна кащлица е съвсем друго.
Ениди - гледах снимки във Фейса. Браво, мног охбуаво сте решили. Малко спокойствие....
Анбибиан- и аз чакам да се пошвалиш с две чертички Hug Вкой хител сте на Тасос? Аз не знам дал иви казах, че уж мислим да ходим септември на море в Гърция. Оглеждаме се за ол инклузив хотел, така че ако някой има впечатления, ще съм ви благодарна да споделите.Аз гледам из нета и цените никак не михаресват Mr. Green, но отдруга страна искаме да отидем и да се починем, а не аз да хукна да готвя и да се чудя какво да е, ММ може да си почине така, но за мен няма да е почивка, така че приемам всякакви идеи за почивка там.
Нурииии- как се справяш направо ти се чудя Shocked Shocked ShockedМного са ти самостоятелни големите госпожици, браво на тях, според мен Каката влияе на по-малката кака и това помага. Аз съм влюбена в Испания просто, най-късно догодина ми се иска моите деца да ги заведа там Hug
Смуси- Кали е голяма фенка на Дора. Скоро и купих една блузка за яслата с Дора, мноого и серадва, евам я изпрах. И тя обича да гледа Кой е по-по-най.Аз от едно време  съм му фенка и все я питам иска ли да отиде там и тя да пее, или да каже стихче ,тя ми се чуди и вика-не, .Ако иска, не я насилвам, попитах я веднъж, защото ми стана интересно как ще реагира.Ако няйой ден реши, че иска, ще я заведа. Също така обича да гледа филмчета за Чебурашка, които баща и и пуска на лаптопа. Кали много обича всякакви пъзели, има два дървени, любими са и, с поглед ги реди вече.  Много обича и всякакви играчки за сблобяване и конструктори, страхотни неща прави вече. Днес преброи до 5 , много сладко. От филмчетата за Дора се е научила да брои до 5 на испански, аз съм решила да ги уча и двамата на френски и испански, така че поощрявам я Grinning
Това е за сега.Пожелавам ви хубави почивни дни.И пишетеееееее, че все надничам тук и ми липсвате Hug Hug Hug

# 549
  • Варна
Здравейте, момичета!
И аз отдавна не съм писала, но периодично ви попрочитам. Нещо напоследък не мога да се организирам както трябва и времето все не ми стига. Възхищавам се на тези от вас, които са с повече от едно дете как се справяте. Понякога ми се струва, че изоставаме с някои от нещата, но аз и не я насилвам и чакам тя сама да се раздели с бебешките си навици. Така че. все още спи с биба, но вече сама си я изважда от устата, когато се събуди. Не се е нааквала от месеци, но се напикава и това въобще не и прави впечатление, така че на разходка и в леглото е с памперс. От около месец и половина на обяд и давам не пасирана храна, но храненето и продължава между час и час и половина и за това имам търпение и нерви по веднъж на ден. Да се храни самостоятелно и дума не може да става. И на разходка все още ходим с количка (даже си купихме нова), защото не мога да я нося, а моята принцеса е мързеланка и все нещо и пречи да върви....ту вятъра, ту колите или пък я болят гърба, краката или корема.
Моето момиче също задава много въпроси и аз се старая да не отговарям с "не знам", обича да пее песнички и може да разказва няколко приказки. Вчера преди да заспи ми каза "мамо, ти лягай! Аз ще ти чета." и ми разказа приказката по картинките. Пъзели може  и обича да реди. Играе също и с конструктори, мозайки, кубчета, пластелин...Обича да рисува, да реже и да лепи с лепило.Играе си и с играчките, а от известно време и с въображаеми приятели. От всичко, обаче, най-много обича да играе на двора: ходи на лов за голи охлюви, пренася мравките от едно място на друго, бере трева, а когато вали дъжд и обличам дъждобран-гащеризон и я пускам да шляпа с гумените ботуши в локвите(това май и е любимото).
Филмчета гледа само докато се храни: Дора, Диего, Мики Маус, Мечо Пух, Мусти, Тротро, Умизуми, Осо, Кръстовище в джунглата, Кай Лан и други.
И аз разглеждам за сандали. Харесала съм и тези https://www.richtershoes.bg/bg/products/category16/product113.html , но се колебая заради цвета. Иска ми се да са бели или бежови. 
Лека нощ, момичета, че много ми се доспа!

# 550
  • Варна
Честит празник на всички и най-вече на тези. които имат именници вкъщи!

# 551
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ОТ НАС С КАЛИ И ИВИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!!!

# 552
Здравейте и честит празник на всички!

Може да е празничен ден, но е краят на почивните дни, та затова лекичко нагарча  Confused

Както сте разбрали от ФБ, с ММ бяхме в Румъния за 2 дни БЕЗ деца. Много хубаво си изкарахме, макар че трафикът в Карпатите беше ужасен. Посетихме Плоещ за шопинг ( преоткрих Декатлон, след като мои близки ми го бяха препоръчали като любим за тях магазин в чужбина), след това посетихме Брашов, където спахме. Там малко повече се отдадохме на разходка и заведения, та разните му Бяла кула и Черна кула ги оставихме за друг път  Wink На следващият ден посетихме Бран, опитахме се да видим и крепостта в Рашнов, но беше пълно с туристи, така че дори не успяхме да паркираме в близост до нея. След това отидохме в Синая, който въобще не ни хареса като курорт, а явно и Синая не ни хареса, понеже ни посрещна и изпрати с градушка и гръмотевици, но пък много се впечатлихме от крепостта Пелеш и двореца Пелешор; в Пелеш не ни и мина през ума да чакаме под дъжда на огромната опашка, за да влезнем, но се подслонихме  в Пелешор, където имахме доста по-малко туристи и човек има по-голяма възможност да усети атмосферата на дворцовия живот, а както бяхме подгизнали до кости, работещото парно вътре направо ни стопли и изсуши.
Букурещ го минахме по околовръстното с идеята, че ще го разгледаме с децата.
спахме една нощ в Русе и отново само двамата се прибрахме в Търново, където аз бях абитуриентка-маникюр, фризьор, тоалет, купен специално за повода, грим и Среща с колегите по повод 10 години от завършване на университета, която протече в следния ред; ресторант, дискотека, заведение за кафе и в 5 часа сутринта криво-ляво се прибрах вкъщи. Хубавото изкарване бе помрачено само от това, че все още бях болна (след като ми се разболяха децата, техните вируси се кръстосаха при мен), задименият въздух в дискотеката ми докара ужасна хрема, а и цялата вечер говорех с глас като на оператор на секс-телефон  ooooh!
Пак заминахме в Русе, където установихме, че Юлия направо е залиняла от раздялата с мен-не се хранила, спала неспокойно, била плачлива  Cry Много мъчно ми стана. Вярно е,че оставихме децата болнавички на баба  и дядо, но те са им давали назначените лекарства и Юлия ги е приемала безропотно, но отказът да се храни определено не е бил свързан с боледуването. Бяхме планирали един Дубровник през септември, но едва ли ще стане да оставя децата 5 дни с баба и дядо. самите баба и дядо са се изморили доста от това, че са ги гледали 2-3 дни с 2 пренощувания без нас, никак не се справят с извеждането на децата, понеже все нещо ги боли, а и ги е страх дори да ги заведат на някоя детска площадка, понеже можели да паднат, да се ударят, да се нацапат Crazy
Както и да е, вече сме вкъщи, Юлия се храни, а болестите вече ни напускат Praynig

За гледането на филми забравих да ви кажа-Юлия гледа Маша и мечока, Тротро, Дора, Умизуми, Домашни любимци-герои и филми по  NatGeo Wild.  Редуваме филмчетата, като съм я забелязала, че залита по тях, когато и стане скучно. интересното е, че тя много се вживява в това, което гледа-смее се, плаче, коментира, разказва ми какво се е случило. Снощи гледахме  Too cute по  NG Wild - даваха за едни малки котенца и все едно бяха вкъщи тези животинки : тя им съчувства като мяукат и казва, че искали мама; ядосва се и плаче като направят някоя беля, радва се като си играят. Беше много сладка. Много обича и филми с деца - коментира ги като запалянко на футболен мач  Laughing

Оли, може да са ви бебешки навиците, но в интелектуално отношение хич не сте изостанали-не се тревожи Hug

Тони, много се надявах, че ТМ ще си промени навиците, свързани с помощта вкъщи, особено пък като има момче, но явно статуквото трудно се разчупва. Говори с него как се чувстваш ти от цялата работа, понеже все пак и за теб е нужно да се грижи някой. В смисъл, не да му правиш скандали, ами чисто по човешки да обсъдите как ще процедирате като двойка-ще си разделяте ли отговорностите или ще бъдете екип, кога и как ще си осигурявате време само за вас и т.н.  Peace не искам да звуча назидателно, но съм се нагледала на двойки, които мислят, че такъв е животът, докато децата са малки, това е период и всяко нещо е с времето си. Колкото и да работи той, няма да го жалиш  Naughty

Марси, до колкото разбрах, ти става неприятно, когато някой те припознае от форума ли?  newsm78

Оставям ви, че малко по малко трябва да се подготвяме за новата седмица и да се настроим на вълна "ежедневие". Пожелавам слънце на всички!  Hug

# 553
Здравейте  Hug
На Тасос беше много хубаво, ама няма да има  EFP щото ми дойде  Sad Но пък си изкарахме много добре. После си прибрахме Яна от село и вече е на градина. Първия ден си поплака, втория се посърди малко, на третия ден сама си влезе и се съблече. Учителката каза, че била много дива, катерела се навред и след сън имала навика да се съблича гола  hahaha

Тони ние бяхме в хотел Ралица в Лименария, но бяхме организирано на екскурзия с Атлас - С, не на почивка. Ако ходим пак ще е с кола и с Яна. Ние вече пишаме и акаме в гърне, ама не си обаждаме, ако я хванем навреме ок, ако не - няма никакви проблеми и в гащите да я свърши тая работа. Нощно време почти не се напикава, но ако се събуди да пие мляко през нощта със сигурност ще се напишка и затова й слагаме памперс нощно време. Сама решава кога да се къпе, съблича се гола и хуква към банята  Joy Храни се сама, не е фен на супите и лъжиците, мъчи се там, ама обикновено бързо се отказва и награбва вилицата и почва с нея, затова гледам храната да е на хапки, включително хляба.

Приети сме на градина  newsm44 Най-накрая да извадим късмет на томболата  Party

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 13:17 от anbibian

# 554
Anbibian- Честито приемане на Яна на градина! Пожелавам и да боледува по-малко! И Кали е приета на градина , но при нас това стана лесно, защото сега е в общинска ясла и това и дава цяла точка предимство с която влезе директно без да участва на жребий.
Видях хотела в който сте  били, но ние търсим нещо на ол инклузив. Аз категорично отказвма да готвя докъто съм на почивка, защото за мен това няма да е почивка, пък с две деца, едното от които бебе не ми се търси всек иден заведение и после да чакам да ми донесат храната, пък детето да капризничи, че му се спи....
Оли-Кали може да яде сама всичко- и супи и манджи, много добре си цели устата, но като я хване глезотията равна на себе си няма, яде само ако я храни някой от нас и то често си избира кой.Давам си сметка, че заради Ивчо е така, гледам да съм кокото се може по-толерантна с нея. На разходка ходим без количка за нея, за Ивето я ползваме, сега обича из квартала да я возим на триколката, пък тя да върти педалите.Вчера ги изведохме двамата-аз возих Ивчо в количката, пък нея татко и я вози на триколката- е няма такова удоволстиве, хубаво се измори от въртенето на педалите, нахрани се добре на обяд и спа хубаво после, определено разходките се отразяват чудесно.
Приятен ден на всички и пишетееее Hug

Общи условия

Активация на акаунт