СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 483
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Рая на земята
Скъпи мами, една идея от мен за разходка с дечицата ви в хубавото есенно време за утре - 26.10. АК отваря врати за бъдещите си ученици и техните родители. Погледнете тук: http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=3&news_id=436.
Моля да ме извините, ако някой ме е изпреварил. Като минала по вашия път мисля, че едно посещение в АК може да промени плановете, мечтите и амбициите ви. Поне ще сте информирани за една възможност, която не е за изпускане! Ние научихме случайно за Колежа малко преди изпита и затова знам, че не е хубаво в такава ситуация да се разчита само на случайността и късмета. Пък и щяхме да си спестим много от вложените неври и усилия в неравната битка с образователната ни система.

# 481
  • София
А, ще ни промени плановете. Ние с половинката се осигуряваме на целите си заплати и не бихме  имали привилегията да ни намалят таксата от 5900 чужди пари. Не бих го завела на отворените врати, може да му хареса. Обаче може да пусна детето на изпит, ей така , за разнообразие.

Много хубаво училище, с добри намерения, но безумно скъпо за средностатистически софийски жители.

# 482

А " На прощаване " правиха два теста, едния в редовния час по л-ра, другия в ЗИП-а, има ли смисъл не знам, ама това е положението.
Имаш ли представа какъв е бил теста?
Oще нямам хабер, надявах се днес да ги върнат, но не ..
Днес мина контролното по математика, отново било много трудно и не решил всички задачи, не знам вече  Sick.

# 483
  • Карлово

А " На прощаване " правиха два теста, едния в редовния час по л-ра, другия в ЗИП-а, има ли смисъл не знам, ама това е положението.
Имаш ли представа какъв е бил теста?
Oще нямам хабер, надявах се днес да ги върнат, но не ..
Днес мина контролното по математика, отново било много трудно и не решил всички задачи, не знам вече  Sick.
Ами ще трябва почивните дни да жертваме май. ooooh!

Утре имахме намерение да ходим на една 16 км вело обиколка, ама ще я отложим за пролетта може би. Wink

# 484
  • София
Да споделя, задачите с многочлените от пощата ми харесаха, но доста озориха сина ми. Нито на школата (както казахте тук), нито в училище е обяснен методът за разлагане с търсенето на двете числа u, v (дето ganis го обясни в темата със задачите). Едно голямо мерси на ganis, ако чете тук.

Погледнах тетрадката от училище и ми стана лошо. Почвам да съжалявам, че не съм спала пред някое елитно школо на 01/02/2007.

# 485
  • Карлово

Погледнах тетрадката от училище и ми стана лошо. Почвам да съжалявам, че не съм спала пред някое елитно школо на 01/02/2007.
Поне за малките ще се коригираш.

# 486
  • София
То като мина през тях, и котарака ще изкара матурите. Лошото е, че пак ще ги запиша в същото квартално училище или подобно.

# 487
  • София,Младост 3
Пробният по БЕЛ  при нас мина. Тепърва  другата седмица ще го връщат. Мога само да споделя  от разказаното от децата какво е имало -   текст и таблица към него , тоест ПИЗА задача по БЕ за четене с разбиране, дежурните въпроси за грешки, за редактиране на текст и т.н. По литература е имало въпроси върху "На прощаване" и взетите до момента глави от "Немили-недраги". Въпросите са били за верни и неверни твърдения, за свързване  на реплики на герои със съответните имена, за свързване на  конкретен цитат от произведение с троп или фигура и т.н.. Напълно според формата последният въпрос е бил за писане на теза. Преразказът е бил върху откъс от "Сърце" на Едмондо де Амичис. Peace

Русалке Вие в коя школа ходите?

Имам една молба към всички във форума , чиито деца ходят на школа и в школата им ще има пробен изпит да пускат по една информация тук поне седмица - две по-рано за да могат и други желаещи деца, не посещаващи конкретната школа да могат да се запишат

# 488
  • дядовата ръкавичка

Ето за нашата школа:

http://www.uchebencentarmillenium.com/index.php/category/news/

Честно казано, методът на ganis, на първо четене не го разбрах, но ще се постарая ... 

# 489
  • София
Аз си имам мой си, подобен метод, но ще ме бият, ако си го кажа. Темата нали не е за задачи.

Айяла , трябва повече да се упражняваш. Вземи реши задачите от пенка Рангелова и ще захапеш.

# 490
  • Варна
Днес и при нас е минало контролното по математика. Едната задача изобщо не е решавал - била комбинация от два тричлена и изглеждала много трудна. За една друга не е сигурен. А останалите ги бил решил  Party. Ще видим... Simple Smile.

# 491
  • София
dor77, девойките са в Милениум на БЕЛ. Peace И за да не стане объркване , ще обясня. Айяла е написала, че синът й е също там, а пробният му е на 9.11. Има разлика, тъй като явно децата ни са в различни клонове. Тези, които са в Лозенец, почнаха още в началото на септември и съответно пробният им мина. А тези, които са в 104 ОУ стартираха по-късно занятията.   Девойките не ходят на курс по математика в Милениум. Но една отзивчива мама Heart Eyes ме информира докъде са там децата с материала и за момента на пробен по мат няма да ги пусна. Те едва сега приключват с цели изрази, а в школата са взети ъгли,  ъглополовящи и т.н. Резултатите в точки върху неминат материал няма да са обективен показател за наученото дотук. Затова този път ще сме пас и ще чакаме пробния в СМГ по-нататък, а дотогава и натрупването на знания върху малко повече материал. Peace

Контролното на формули за съкратено и разлагане при  нас е във вторник. Вчера ги набарах как са минали  през последните дни по допирателната с писането на домашни  върху комбинирано разлагане, затова им обещах "уикенд парти" Twisted Evil - няколко обобщени теста върху дяла. А това няколко е разтегливо понятие и ще зависи от представянето им..

# 492
  • София
Да споделя, задачите с многочлените от пощата ми харесаха, но доста озориха сина ми. Нито на школата (както казахте тук), нито в училище е обяснен методът за разлагане с търсенето на двете числа u, v (дето ganis го обясни в темата със задачите). Едно голямо мерси на ganis, ако чете тук.

Моля, за нищо:) Лошото е, че почти не се обяснява. Четох онзи ден в учебник по мат за 7 клас:
"Съобразяваме, че еди какво си.." Или както е казала учителката на племенника ми (който също е 7 клас) "Налучквате числата". Как ще ги налучкват? Че, то докато ги налучкат, изпиттът миже да свърши...

# 493
Здравейте,майка съм на седмокласник и мисля,че темата ще ни бъде доста полезна през годината.Относно задачите със съкратено умножение за мен бяха много полезни видео уроците от сайта УЧА СЕ,впоследствие помогнах и на сина ми.Бих искала,ако може да имам достъп до пощата със задачите и материалите по математика,която сте създали.Благодаря и се надявам с общи усилия децата ни да успеят в начинанието си.

# 494
  • Пловдив
Качих в пощата задачите от Малешков.
Моето диване е допуснал смешни изчислителни грешки и сам го е яд на него си. Дано да успеем да се изчистим от този тип грешки.
Отговори се надявам, че ще качат в сайта на ОМГ.

Общи условия

Активация на акаунт