СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 450
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Дива Индия
това ме подсеща - да видя моичкия върнал ли си е теста по БЕЛ, та да ви го покажа. Трабва да го питам.

# 196
  • София
Стихотворението го учи 2-3 дни.И при нас първия пробен е в началото на ноември.

# 197
а в Регалия пробните са през февруари, март, на 27 април по БЕЛ и на 11 май по МАТ... и досега така ми изглеждаше логично - по-голямата част ще е вече изучена и изпитите ще са максимално близо до реалните, какво пробно може да се изпита през ноември - върху едно На Прощаване и съкратени формули за умножение ли?

# 198
....какво пробно може да се изпита през ноември - върху едно На Прощаване и съкратени формули за умножение ли?
Е, все пак и при двата изпита участват знания, придобити в предходните класове. Вярно, че по литература няма да са напреднали много, но пък така децата, които нямат състезателен опит ще могат постепенно да свикнат, както с изпитната обстановка, така и с формата на изпитите.

# 199
  • София
Ми не е съвсем така. Моите девойки в школата вече са на "Немили-недраги".  За още цял месец до пробния ще минат повестта и вероятно ще продължат и  нататък.  По математика навсякъде до ноември ( в училищата при това, а не по школите,  в които вероятността да са и по-напред е по-голяма) ще са взети и формули за съкратено умножение, и различни начини за разлагане на полиноми, а на места и известна  част  от  геометрията (за ъгли, успоредни прави, пресичащи се и т.н.). И това не го казвам наизуст. Пред мен е учебният план -разпределение на материала по математика по учебника на Архимед. Тоест в комбинация и с материал от минали години по БЕ и математика, на пробните има какво да бъде дадено. Peace

# 200
Ето няколко блога на учители по литература. Според мен има интересни нещица, които биха били полезни:
http://classplus.blogspot.com/2012/10/blog-post.html
http://dp-d.hit.bg/index_Botev.html
http://aleko2009.blog.bg/?month=1-11
http://belklasblog.wordpress.com/%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82% … 1%81%d1%82%d0%b8/

# 201
  • София
Ми не е съвсем така. Моите девойки в школата вече са на "Немили-недраги".  За още цял месец до пробния ще минат повестта и вероятно ще продължат и  нататък.  По математика навсякъде до ноември ( в училищата при това, а не по школите,  в които вероятността да са и по-напред е по-голяма) ще са взети и формули за съкратено умножение, и различни начини за разлагане на полиноми, а на места и известна  част  от  геометрията (за ъгли, успоредни прави, пресичащи се и т.н.). И това не го казвам наизуст. Пред мен е учебният план -разпределение на материала по математика по учебника на Архимед. Тоест в комбинация и с материал от минали години по БЕ и математика, на пробните има какво да бъде дадено. Peace

Подкрепям Русалката. Дори и да е взета малка част от материала, винаги има задачи, които да са интересни и засукани. Дори и във формулите за съкратено умножение Wink

# 202
Искам да попитам как бихте постъпили: Днес синът ми е на урок по математика от 13:30 ч., т.к. по програма в училище днес имат шест часа, с господина по математика/частен учител, не от училище/са се разбрали всеки четвъртък от 13:30 ч. да е на урок.Вчера трябваше да имат седми час допълнителен по физическо, но госпожата попитала класа дали не искат да го проведат днес като осми час и повечето деца се съгласили.Казах му да обясни на госпожата/имат първи час физическо/, но тя казала, че не може да го пусне.Не може да преместим часа по математика, защото господина е зает с други ученици, които ходят при него на уроци.Така трябва да пропуснем цяла седмица без да ходи на урок.Направо си мисля да му кажа да не влиза в часа по физическо, така се ядосах.Но пък не е много възпитателно. Thinking

# 203
  • Варна
Благодаря за линковете, ralicass. Има разнообразни материали. А в последния намерих таблици на Power Point с добре подредени правила и примери.

# 204
И аз благодаря на ralicass. Дали ще е добре да направим папка в пощата където да качваме линкове.

# 205
  • София,Младост 3
Искам да попитам как бихте постъпили: Днес синът ми е на урок по математика от 13:30 ч., т.к. по програма в училище днес имат шест часа, с господина по математика/частен учител, не от училище/са се разбрали всеки четвъртък от 13:30 ч. да е на урок.Вчера трябваше да имат седми час допълнителен по физическо, но госпожата попитала класа дали не искат да го проведат днес като осми час и повечето деца се съгласили.Казах му да обясни на госпожата/имат първи час физическо/, но тя казала, че не може да го пусне.Не може да преместим часа по математика, защото господина е зает с други ученици, които ходят при него на уроци.Така трябва да пропуснем цяла седмица без да ходи на урок.Направо си мисля да му кажа да не влиза в часа по физическо, така се ядосах.Но пък не е много възпитателно. Thinking
Може с родителска бележка до класния да извините отсъствието му, но е хубаво първо да се чуете с класния ръководител и да му обясните и да се разберете. Успех!

# 206
Може с родителска бележка до класния да извините отсъствието му, но е хубаво първо да се чуете с класния ръководител и да му обясните и да се разберете. Успех!

Бих постъпила както те съветва дор77 и съм го правила, но за английски език. Тогава още няколко родители бяха взели същото решение. Класната им извини отсъствията без проблем (тя е много свесна).
А дали е възпитателно - зависи от гледната точка. В живота всеки прави избор, в този случай се определя кое е по-важно.  Програмата в училище трябва да се спазва. Затова допълнителните занимания се планират в неучебните часове. При единични промени в програмата - решава се конкретно.
Аз не оставям детето да говори само (учителят не може да е сигурен, че родителите са съгласни) - пращам бележка с мотиви.

# 207
  • Пловдив
G.D, може ли да щракнеш входното по литература, когато го върнат и да го сложиш в пощата, че мен силно ме вълнува.
Май децата са в едно училище /моята е в 6 клас де, та събирам материал за догодина/ и като гледам, ми се струва, че всички учители дават еднакви по сложност входни.

# 208
а на моята девойка почти никога не им връщат входни и контролни, най-много да си ги видят за секунда

# 209
Искам само да ви споделя, че съм в голям потрес от текста  #Crazy, който сме получили от нашата частна учителка за трансформиращ преразказ. Разказа се казва "Вида" и мисля, че е даван 2010 г. за НВО.

Общи условия

Активация на акаунт