СЕДМИ КЛАС ... апосиопеза - тема № 38

• 46 216
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Звънях в ОМГ да питам дали организират състезание на 9.11.2013 СМТ. Жената отрече, каза, че техните ученици ще пътуват за София.
Не организираха и ЧХ.  Confused
Ние имаме желание да ходим на максимален брой състезания. Това е опит. На моето дете БЕЛ ще му е доста по - слабия предмет. Там не сме максималисти, реалисти сме. Но в математиката го натискам за максимален резултат, дано изчисти глупавите си грешки. Не може при проверка да се отърси от грешката, повтаря си я 65+56 било 131, няма защо да го смятаме пак.  ooooh!

По повод на пробните изпити в пощата без отговори:
Считам, че решаването на тестове ей така за спорта не е много идейно, ако после не се проверяват. Самото дете в повечето случаи не може да прецени къде греши, къде бърка, за да иска помощ от учител. На мен ми е трудно да правя проверка по БЕЛ ако нямам верните отговори.
За това и аз моля при възможност да се качват и отговорите.   bouquet

Купих поредния сборник по математика. http://www.book.store.bg/p62241/kurs-po-matematika-za-7-klas-bor … a-dacho-beev.html Той ще си е моя сборник и смятам редовно да го използвам.

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 21:51 от иланг - иланг

# 631
Относно състезанието по математика в Пловдив на 09.11.2013, както бях писал в темата мат. турнири дъщеря ми спомена, че в ОМГ са им казали, че тази година СМТ ще се провеждат и в Пловдив.Последното, което знам е, че до сряда трябва да дадат парите за таксата на госпожата по математика.
И по този повод моля за задачите и отговорите от СМТ 2011 и 2012 г., естествено 7-ми клас.

# 632
  • Пловдив
Чудна работа...

Ако ще организират това състезание защо го крият?  Thinking
тук има качени сборници със задачи от смт
http://www.escape-bg.net/torrents.php?search=%D0%A1%D0%BE%D1%84% … dead=0&lang=0

# 633
Чудна работа...

Ако ще организират това състезание защо го крият?  Thinking
тук има качени сборници със задачи от смт
http://www.escape-bg.net/torrents.php?search=%D0%A1%D0%BE%D1%84% … dead=0&lang=0
Да, но нямам име и парола за вход.Съжалявам не видях ,че е торент.Помислих ,че е за пощата.

# 634
  • Русе
ние сме болни и пропуснахме състезанията днес.

# 635
  • София
Хора, само вие ще ме разберете. Започвам да намразвам българския (като учебен предмет) дори повече отколкото като ученичка. Преди малко видях в един тест, качен в пощата, че детето е посочило, че по форма "На прощаване" е монолог. Точно това е казала и нашата учителка в клас. И много се учудих, че не това е верният отговор. Ами то излиза, че няма нищо сигурно в този предмет - всичко подлежи на тълкуване. Откъде пък го измислиха тоя монолог, включващ скрит диалог.

# 636
  • София
Вчера нашите са правили контролно на разлагане. Отново 24 задачи за 40 минути, отново съм възмутена.

Вече се чудя ще намеря ли сили да стигна до инспектората и да се разправям. То е ясно, че ще навредя на собственото си дете, но дори да си трая, той няма как да изкара 6ца за годината. Непосилно е деца от нематематически паралелки да решат 24 задачи и да си ги проверят след това.

Дайте да сверим часовниците, вашите деца имат ли такива контролни?

# 637
Контролно по математика на разлагане при дете от нематематическа паралелка 6 задачи, 3-та задача с 8 подусловия за 40 минути. В нашия случай времето е на ръба и последните две задачи са с технически грешки от бързане и претупване. Мисля, че трябва да се работи за време. Според учителите в първи модул трябва да се справиш с време 2 мин. на задача. Не съм сигурна  дали наистина е така.

# 638
  • София
Да, първи модул се тренира за време. Както ми казваше баба ми навремето, насън да те бутнат, трябва да се сетиш. Аз му казвам "да решиш задачатаа с поглед". Обаче пак трябва да се внимава, защото слагат уловки. миналогодишният изпит беше рекордьор.

# 639
  • Пловдив
Първи модул са 20 задачи за 60 мин, което прави по 3 мин на задача, но са с различна трудност, има и задачи с отворен отговор, а и трябва да има време за проверка. Така че не гледайте само броя, но и трудността на примерите.
Скорост се придобива с много упражнение.

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 16:08 от dundi73

# 640
  • София
Ако ни ги върнат, ще сканирам, да ви препитам децата. Дано се намери и някое дете от СМГ или 107мо да видим за колко време ще ги реши.

Аз просто оставам с впечатлението, че спъват децата и целта им е да нямат 6ци. При положение, че почти нямат домашни, за да тренират скорост, не знам какво друго обяснение да си дам.

# 641
Първи модул са 20 задачи за 60 мин, което прави по 3 мин на задача, но са с различна трудност, има и задачи с отворен отговор, а и трябва да има време за проверка. Така че не гледайте само броя, но и трудността на примерите.
Скорост се придобива с много упражнение.
Това не го знаех и на нас това ни е проблем, на контролните до сега по математика не е имал грешки, просто има нерешени задачи поради това, че не му е стигнало времето.
Благодаря за тази информация Simple Smile

# 642
Ако има учител или майка с опит, да кажат с колко задачи дневно или седмично (напр. три пъти  седмично по 20 -30 еднотипни задачи) се постига скорост. Знам, че всичко е индивидуално, но все пак има някакъв ориентир.

# 643
Решаването на задачите за време сме го тренирали върху тестове подобни на НВО или от минали години.
Преди не си спимням може би 5 години на първия модул бяха 60 примера и тогава наистина беше скоростно решавана.Според мен тенденцията е в усложняването на задачите,например с уловки за сметка на бясното решаване.
Има достатъчно сбирници със тестове за всеки етап от обучението в 7 клас ,които са тип НВО.

# 644
Преди не си спимням може би 5 години на първия модул бяха 60 примера....
Ако не се лъжа бяха 50 задачи за три часа.

Общи условия

Активация на акаунт