Университети в Германия и в други държави с немски език 2

• 78 049
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
Ние ще кандидатстваме с оригинала само на едно място.

# 616
  • София
Ние ще кандидатстваме с оригинала само на едно място.

Как с оригинала?
Кандидатства се с копие. Оригиналът някъде е нужен за сверка, а после си остава за вас.

# 617
 baby_neutral
Ох, не знам вече. Синът ми се занимава сам, каза че всичко е проучил и всичко си оправя сам. Дано само да не се провали нещо, че има и спечелена стипендия.

# 618
  Успех на кандидатстващите и родителите им.аз поне по себе си съдя как хабя нерви и енергия,в пъти повече от желаещата да учи в Германия.
    Питах и по-нагоре,споделете опит,моля ви!Какви специалности избрахте,с какви оценки се влиза,университет по университет ли разглеждахте,и най-вече в кой клас почнахте да проучвате.
  Щерката е 10 кл,днес им беше първата част от пилотен изпит за ДСД,утре втора част,после още две части имат.Усещам,че е напрегната,обаче аз повече.Толкова е напрегната,че заведе брат си на басейн. Rolling Eyes #Crazy newsm78.
   Аз съм изчела един тон инфо,къде какво намерих в нета,но някои неща съвсем не ми стават ясни.Например,какво се случва,ако от тук е с диплома ,да речем 5.00.?ами ако не успее на изпита за немска езикова диплома?Трябав ли да ходи на ДАФ,може ли в Германия да положи изпит,платено ли е това езиково обучение?
   Направооо...........
   Успех на децата и да пишете как вървят нещата!

# 619
  • софия

Питах и по-нагоре,споделете опит,моля ви!Какви специалности избрахте,с какви оценки се влиза,университет по университет ли разглеждахте,и най-вече в кой клас почнахте да проучвате.

Ние сме 12 клас и още не сме започнали да проучваме, защото видиш ли до връчване на дипломите имало тоооооооооооолкова много време Joy
А иначе нещата наистина са си до университет и специалност - ако иска да учи медицина надали ще успее с диплома 5.00. За достатъчно други специалности обаче, няма да има никакъв проблем.
Мисля и че не е проблем да изкара езикова година в Германия, която даже не беше вързана за унито. Дали и как се плаща обаче не зная, но в нета има достатъчно информация.

За фирмите посредници - единствената агенция (организация) по пътя, която не може да се прескочи е  uni assist - в Германия има университети, за които се кандидатства задължително през тази организация. Директно в университета документи не се приемат. Самият университет на страницата си указва начина на кандидатстване.

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 16:37 от avi

# 620
Здравейте, момичета, отдавна не съм писала тук. 20-те дни са обичаен срок, който агенциите от провинцията дават за превод и легализация на дипломи. Затова, когато дъщеря ми кандидатстваше за Германия, използваме софийска агенция. За мен беше безумие да я пращам да обикаля в жегите по министерствата и по преводачески и др. агенции в София, затова предпочетохме да платим и да се възползваме от вече създадените от фирмата "пътечки". И по-рано бях писала, че ни излезе горе-долу колкото 3 или 4 пътувания Плевен-София и обратно или нощувки там, но си спестихме нерви и чакане. Не убеждавам никого, пиша как разсъждавахме ние. Тогава 15-ти юли се падаше в неделя, затова крайният срок беше 13-ти. Документите ни бяха пристигнали в двата университета, където дъщеря ни кандидатстваше, още в понеделник или вторник.

# 621
марулета, моят е 11клас в НЕГ в момента. Засега мераците му са да следва медицина в Германия и се бори ужесточено за висока диплома, трябва му 5.90 някъде и засега я постига. Готви се много сериозно и за DSD  и тази седмица имаха класно при немкинята по подобен на изпита модел и се е справил блестящо. Иначе за медицина му трябва да има С1 на ДСД.

Колкото до документите при кандидатстването - няма да ползваме фирма. Живеем в София и смятам, че младежът няма проблем да се справи и сам с бумащината. Щом иска да учи в Германия, да свиква да се блъска с институциите и бюрокрацияата. Wink Да не говорим, че вяра на фирмите нямам никаква,  да дам 1000 евро и да ги следя изкъсо дали си вършат работата, нямам никакво намерение. Mr. Green

# 622
Когато си от София, нещата са по-различни и наистина е по-добре сами да се оправят. Наистина ли 1000 евро е станала таксата  newsm78 ? При нас нямаше такова нещо, имаше някаква такса отгоре за всеки университет, в който кандидатстваше, плюс останалите разходи за преводи, пратка и т.н., които ни се отчетоха с фактури и бяха по-малко, отколкото щяха да ни вземат плевенските агенции.

# 623
Едно време, преди 7 години, имаше една жена в София, която искаше доста пари, за да направи проучването, в кои университети да се кандидатства. Става дума само за медицина, фармация дент. мед. Сега ми е малко смешно, защото децата и това могат да си свършат сами. Но тогава не ми беше смешно. Подредихме си ги сами и я приеха по първо желание фармация. Това не и попречи да се откаже и да запише друго.
 Бъдете спокойни, за всичко ще успеете. И всичко ще се получи според желанията ви.

# 624
А, аз не говоря за проучването. Само за придвижване на документите по инстанциите след вземане на дипломата.
Затова явно говорим и за различни цени.
Desi.67, и при нас се получи подобно - отказа се от правото /за което говореше от 10-ти клас/ и записа психология. И при нея и двата избора си бяха нейни. След това в разговори с родители установих, че не с малко децата, които правят някакъв завой след първата година, включително и към много различна специалност - напр. от филология към компютърни науки. Laughing

# 625
Е, то след първата година завоите при някои са неизбежни Simple Smile Сега като говорим за фармацията, казва че е нямало да може да завърши. Което не е сигурно, естествено. Щом се справи с ibwl. И не беше никак лесно първите семестри.

# 626
  • София
О, за фармацията със сигурност е много трудно,
Преди години дъщеря ми се колебаеше между нея и медицина.
Сега е доволна, че се спря на медицината, защото нямала да се справи с фармацията. Mr. Green

# 627
Какво е  ibwl ?

# 628
   Моята щерка иска да учи нещо свързано с реклама,връзки с обществеността ,или туризъм.В началото на 10ти клас твърдо беше за фармация,после кинорежисура,актьорско майсторство,докато се спре на горните.Аз просто я изчаквам,с леки тайни побутвания да избере.Тя пее,много е артистична,витална натура е,не е за фармация и медицина според мен.И понякога е голям шемет!
   Очаквам с нетърпение да разказвате стъпка по стъпка какво се случва с вас и децата!

# 629
Бизнес администрация с повече застъпена информатика е ibwl.

Общи условия

Активация на акаунт