Университети в Германия и в други държави с немски език 2

• 77 988
  • 778
  •   1
Отговори
# 645
Много се радвам, че темата се раздвижи.
Inedialkov, чудесна инициатива и много полезен сайт  Peace
Със сигурност като му дойде времето след 2 години ще Ви търсим.
Всичко споделено тук, от първа ръка, е много ценно!

# 646
  • София
Една статия за страхотния екип, който създаде и поддържа ФБ страницата и сайта за помощ при кандидатстване в Германия и Австрия - http://www.karieri.bg/karieren_klub/suveti/2330765_vuprosi_i_otg … to_v_germaniia_i/
Успех на децата на лятната сесия, която тече в момента!
Вече броя дните до пристигането на дъщеря ми. Simple Smile

# 647
   Здравейте и от мен!
   Успех на децата в сесията!
  Хубаво е че темата се раздвижи,благодаря и аз за сайта.Ще го разгледам.При моята дъщеря мина изпита за оставане в шпиц-паралелката.Справи се детето,макар и не толкова добре,колкото ни се сикаше на всички.но тя започна подготовката само преди два месеца,а другите са в нея от началото на уч.година.оплаквах ви се преди какъв зор беше да я прехвърлят в групата.Сега предстои още работа и учене,ако иска в 12клас да вземе немската диплома.
   В този смисъл да попитам,ако просто си завърши немската гимназия,не успее да вземе заветната ДСД ,може да кандидатства в Германия,но като изкара езиков курс  положи изпит,така ли?През това време възможно ли е да си намери работа,и направо за това,което иска да учи ли кандидатства,или не?
    Аз не зная немски и сте ми адски полезни,защото така успявам да набера впечатления от "първа ръка".

# 648
марулета, просто ще се яви на TestDaF (който няма да е проблем за нея) и с този сертификат кандидатства  Peace Няма нужда от езиков курс и т.н. защото тя си знае езика

# 649
   Благодаря !Имаме още време,и аз мисля,че все пак ще успее с ДСД-то,но така или иначе трябва да сме подготвени с различни варианти.

# 650
  • Под гъбата
Момичета, искам да ви почерпя виртуално! Laughing Днес моето момче навършва 20 години!

# 651
Да е живо и здраво  Peace

# 652
Момичета, искам да ви почерпя виртуално! Laughing Днес моето момче навършва 20 години!
Много успехи и от мен! Hug
Моят бъдещ зрелостник завършва с 5.90, та засега задържаме добра диплома. Heart Eyes Тази медицина ще го държи нащрек още отсега, никакво отпускане ...

# 653
Момичета, искам да ви почерпя виртуално! Laughing Днес моето момче навършва 20 години! [/quo te]
     Малко със закъснение,но честит юбилей на момчето!Да е здрав,да ви е радост и гордост и да сбъдва мечтите си!

# 654

И от мен малко със закъснение, да е много здрав, успешен и късмет   bouquet

И аз искам да попитам, хипотетично ако все пак нещо се случи и някой не успее да си вземе Даф теста, има ли някаква възможност да кандидатства за езиков семестър и след това за желаните специалности.

# 655
  • София
   В този смисъл да попитам,ако просто си завърши немската гимназия,не успее да вземе заветната ДСД ,може да кандидатства в Германия,но като изкара езиков курс  положи изпит,така ли?През това време възможно ли е да си намери работа,и направо за това,което иска да учи ли кандидатства,или не?  
Не, след немска гимназия се кандидатства по документи в съответния университет. Тези, които нямат ДСД (както бяха преди време повечето немски гимназии в страната) се явяват на DSH - изпит в съответния университет. С този DSH- изпит вече може да сменя университи, но чак през следващия семестър (тъй като докато излязат резултатите от ДСХ изпита срока за подаване на документи вече ще е изтекъл). По същия начин кандидастват и всички, които не са завършили немска гимназия, но имат достатъчен хорариум часове по немски. Аз така съм кандидатствала тъй като преди 15 години нямаше ДСД паралелка в немската гимназия в Русе. В общи линии DSH изпита не е изобщо труден - има две част - писмена и събеседване, по мои спомени оценка няма а беше издържал/не издържал (но може и да бъркам за последното).

Всъщност конкретно по твоя въпрос - щом е завършил немска гимназия без ДСД не му е необходим езиков курс, явява се на ДСХ изпит и започва да учи (разбира се след като го издържи). Съответно може вече и да работи.

МAMS това отговаря автоматично и на твоя въпрос. Иначе езиков семестър в Германия в университетите няма (поне в Берлин вече няма, имаше преди 15 години но ги махнаха), освен за тези, които са завършили техникум - те се записват в Колеж и една година учат немски, физика, математика и другите изпити от последния клас в гимназията, тъй като дипломата от техникум в БГ не отговаря на техните стандарти за кандидатстване в немски университет. След изпита в колежа се държи пак DSH изпит и се кандидатства наново в университета. Но щом някой се е явил на Даф теста, то той има достатъчен хорариум да се яви директно на DSH -изпита.

Надявам се че го обясних разбираемо, ако имате въпроси питайте

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 09:01 от adelina_bg

# 656
adelina_bg, Благодаря ти за отговора  Hug

# 657
И аз благодаря!
   Относно въпросите -имам безброй такива! Embarassed

# 658
  • София
ами питай, стига да мога ще помагам

# 659
  • Варна
Езиков семестър в Германия има . Дъщеря ми не можа да си вземе Даф  .Два пъти се явява и имаше по една 3 , но на различни компоненти. Няма във всички университети. Има в Кьолн, Бохум, Франкфурт. Кандидатстваме  с фирма и не знам подробности. Отива учи немски , явява се на изпит и продължава от летния семестър. Този курс е платен около 500 eur, децата са със статут на студенти. 
 И малко за самото кандидатстване днес преведох такса на уни асист 43 eur , а комисионната на банките е 40 лв!!

Общи условия

Активация на акаунт