Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 15

• 44 078
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, моми4ета, след неуспешно Икси ми дойде цикъла миналия уикенд, спря ми след няколко дни, обикновенно ми те4е кратко 3-4 дни, но днес пак прокарвих. Дали е нормално това - притесних се.

# 91
Daine, aз имам 5 биопсии, всичките при д-р Стаменов и на 3 от тях се наложи да взима допълнително материал. Само че поне на момента прецени, че няма да стигне материалът за изследване и ми взе пак. Така че само ме боля 2 пъти. Според мен ще ти направят някаква отстъпка поне за новата биопсия.

По въпроса за търпението, аз съм на мнението на Момето  Peace Някои случаи са по-тежки от други и отнемат години, докато се стигне до щастлив финал. Аз вече съм приела, че съм в тази категория и гледам по-философски да приемам нещата. Иначе трябва да потъна в перманентна депресия, ако се вкопчвам във всички неуспехи и загубени бременности, които съм преживяла.

Според мен трябва да има нови лекари, иначе клиниката няма как да се развие и да увеличи капацитета си. Те и сега едвам се справят. Всеки от нас някога е почвал да се учи от нулата, включително и д-р Стаменов. Едва ли не е правил грешки и е бил толкова добър в началото на кариерата си. Та от всеки нов може да стане добър специалист в бъдеще.
Мксче, прави сте и двете с Момето! Принципно споделя мнението, че трябва да с учат и нови лекари, за да се развиват, да поемат повече пациенти/за съжаление броят им явно ще расте/ моите разсъждения са по посока на това, че когато те прехврълят 3-ма лекари, един от които се учи, възможността за грешка/най-меко казано/ е над 50 %! Според мен е резонно  един нов лекар да поеме нов случай, за да е запознат и с най-малките детайли от началото до края, аз самата обмислям сериозно да се прехвръля изцяло при Шефкетова/макар да съм пациентка на Стаменов/, защото виждам пропуски, които не са сериозни на пръв поглед, но се отразяват на крайния резулатат! А доверието между лекар и пациент според мен е основа и за щастлив финал  bouquet

# 92
  • София
Е сега ме притеснихте, с инфото, че и новичкия вече преглежда, че и пункции прави.
Дано не ми се падне той на биопсията, че незнам как ще се разберем. Thinking

# 93
Като гледам колко пациенти има, мисля, че е добре да има още един лекар, а и едва ли ще го пуснат неподготвен.

# 94
Новият лекар ми прави впечатление, че извършва дейност от около 2 седмици, но под зоркото око на д-р Стаменов. Ходи с червен тоалет  Wink, стои в кабинета му заедно с титуляра, на възраст според мен е около 45 годишен, с особено излъчване, на мен ми изглежда като мазняр. Не ми харесва, определено.
Като професионалист не мога да коментирам, защото нямам поглед и не ме е преглеждал.

П.С. Днес в клиниката пак беше тъпкано. Чаках за лекарство 2,30 ч. Д-р Шевкетова днес отсъства и бяха само д-р Персенска и д-р Стаменов. Определено като липсва някой от тях и я позакъсват здраво, времето не им стига и закъсненията са факт.

Относно обучението - нормално е да наблюдава и да се обучава, защото никой не се е родил научен. Аз не вярвам да допуснат да преглежда лекар, който не знае за какво иде реч. Но пък определено бих се ядосала ако се наложи да обеснявам тепърва за случая си, предвид това, че съм пациент на клиниката от над 5 години.

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 17:53 от evita1717

# 95
  • София
За това, че трябва да се обучава съм напълно съгласна Peace
Но и аз не съм съгласна да ме преглежда някой, който изобщо не е запознат с случая ми.
И аз съм им пациентка от над 3 години. Peace

# 96
Аз все си мисля, че заплетените случаи и тези с дългогодишна история, не биха оставени с лека ръка на лекар, който тепърва навлиза в спецификата на АРТ процедурите. Поне се надявам да е така ...
А и едва ли д-р Стаменов би допуснал да срине изграденото си име и професионализъм, като позволи да се допусне грешка в даден случай, именно поради фактора - обучаващ се доктор.

# 97
  • София
Аз все си мисля, че заплетените случаи и тези с дългогодишна история, не биха оставени с лека ръка на лекар, който тепърва навлиза в спецификата на АРТ процедурите. Поне се надявам да е така ...
А и едва ли д-р Стаменов би допуснал да срине изграденото си име и професионализъм, като позволи да се допусне грешка в даден случай, именно поради фактора - обучаващ се доктор.

Надявам се да си права. Peace

# 98
  • София
Аз мисля, че новия трябва да се пуска да прави евентуално биопсии, да слага лекарства и най-много да мери фоликули.
На тази възраст се предполага, че има стаж и поне с това ще се справи.
За пункции, трансфери и стимулации-твърдо не Naughty

# 99
Едно абсолютно емоционално изградено впечатление - не ми хареса /не съм го чула как говори, само по начина, който изглежда, и езика на тялото/.

# 100
  • София
Едно абсолютно емоционално изградено впечатление - не ми хареса /не съм го чула как говори, само по начина, който изглежда, и езика на тялото/.

Моме, интересно е, че всички, които сме го виждали, интуитивно не го харесваме Thinking

# 101

Моме, интересно е, че всички, които сме го виждали, интуитивно не го харесваме Thinking
Това беше и причината да повдигна въпроса, а и неадекватното решение, което взе/костваше ми излишно ходене до клиниката и пари/! Благодаря, че споделихте момичета

# 102
Дано да се дължи на естествения ни страх от нов, непознат лекар, Дорадо, и да не отговаря на медицинските му познания......
Аз се чудих дали да напиша впечатлението си, за да не повлияя на другите момичета, и то само въз основа на едно виждане.

# 103
  • гр. София
На мен определено не ми допадна - през повечето време, когато беше отворена вратата на кабинета, той седеше със скръснени ръце.

# 104
  • София

Това беше и причината да повдигна въпроса, а и неадекватното решение, което взе/костваше ми излишно ходене до клиниката и пари/! Благодаря, че споделихте момичета
ама чакай сега, той и решения ли е почнал да взима Shocked Shocked
дай повече инфо newsm78
и на мен не ми допада, ама си имам и основателна причина де #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт