Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 15

• 44 122
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
избира се съвсем в началото ивитро или икси.
защо сте избрали инвитро и кой го е избрал точно питай на място.
Мерси Бамба! Поне да ме бяха питали или информирали какви са предимствата на едното и другото! Абе уффф вече #Crazy

# 346
  • Варна
избира се съвсем в началото ивитро или икси.
защо сте избрали инвитро и кой го е избрал точно питай на място.
Мерси Бамба! Поне да ме бяха питали или информирали какви са предимствата на едното и другото! Абе уффф вече #Crazy

Честно казано и мен никой не ме е питал какво искам или не искам...  newsm78
Обадиха ми се в деня след пункцията и ми казаха, че 7 от 9-те яйцеклетки са се оплодили - 6 от ИКСИ и една от класическо Инвитро. Долу-горе знам каква е техническата разлика в двата метода, но ако ставаше въпрос за една единствена яйцеклетка, не знам кой бих избрала...  newsm78

# 347
  • София
Brumburi, то и при Икси няма никаква гаранция, че ще се оплоди Я.
Иначе и на мен ми направи впечатление, че зобщо не питат напоследък, а решават.......противоречиво на всяка логика....и аз последния път питах защо са правили ИКСИ, при положение, че сме с добра спермограма и преди всички са се оплождали и ин-витро и ИКСИ....
аз определено предпочитах ИН-витро, за да може да се минимизира човешкия фактор......т.е. фактора ембриолог...

# 348
Аз също не съм много наясно, дето се вика съм си класически "форумен специалист", обаче се питам дали икси не е по-сигурния начин, като съм с ясното съзнание, че не е 100% успешно! Обаче не е ли редно да се дискутират тези въпроси, това се питам, за да знам как да подходя следващия път newsm78

# 349
  • София
Ами не знам дали ИКСИ-то е по-сигурен начин, обаче определено трябва да се дискутират тези неща. Peace

# 350
В комплекта документи, който попълваме преди пункция, има една част, където се отбелязва как да бъдат оплодени извадените яйцеклетки и аз винаги отбелязвам икси.
Един път имаше опит да оплодят Я инвитро, но така и не се получи, дали защото тя беше калпава, не е ясно, но оттогава не искам инвитро.

# 351
В комплекта документи, който попълваме преди пункция, има една част, където се отбелязва как да бъдат оплодени извадените яйцеклетки и аз винаги отбелязвам икси.
Един път имаше опит да оплодят Я инвитро, но така и не се получи, дали защото тя беше калпава, не е ясно, но оттогава не искам инвитро.

Еви, аз в тези документи отбелязах, че по преценка на лекарите съм съгласна и на икси! И честно казано ми се иска да знам какви са критериите за такава преценка! В момента просто съмм с усещането, че или аз съм пропуснала нещо или в клиниката не са дооценили ситуацията! пък и си правя списък с нещата, които искам да обсъдя с Шефкетова/категорично ще се прехвръля при нея, когато му дойде времето

# 352

Еви, аз в тези документи отбелязах, че по преценка на лекарите съм съгласна и на икси! И честно казано ми се иска да знам какви са критериите за такава преценка! В момента просто съмм с усещането, че или аз съм пропуснала нещо или в клиниката не са дооценили ситуацията! пък и си правя списък с нещата, които искам да обсъдя с Шефкетова/категорично ще се прехвръля при нея, когато му дойде времето
Ако това ви е първи опит, според мен е нормално да оставят Я да бъде оплодена инвитро, в моя случай някога направиха точно така.Факт е, че спонтанно оплождане м-у сперматозоид и яйцеклетка в моя случай не се получи. Оттам насетне най-вероятно никой не си е помислял да го повтаря.
Относно оплождането според мен го решават ембриолозите. Все пак те наблюдават най-обстойно всяка яйцеклетка и сперматозоид. Ако толкова се чудиш защо са постъпили така, смятам, че е най-добре при следващото ти ходене в клиниката да обсъдиш специално това, точно с биолозите !
Успех ти желая от сърце !

# 353
  • София
Те точно ембриолозите не можаха да ми отговорят защо са оплождали ИКСИ Mr. Green Mr. Green
Да съм говорела е лекаря Mr. Green
Иначе във формуляра аз винаги пиша Ин-витро/ ИКСИ.

# 354
Всеки път ли ви дават документи, аз не съм виждала моите от преди 3,5 години и въобще не помня какво е имало във формуляра и какво съм попълвала  newsm78

# 355
  • София
за всеки опит се попълва информирано съгласие  Rolling Eyes

# 356
за всеки опит се попълва информирано съгласие  Rolling Eyes
Мдааа преди всяка пункция се попълват наново.
Аз заграждам само ИКСИ, защото с инвитро явно не става при мен.

# 357
  • гр. София
А една ли съща е цената за 2-та вида оплождане?

# 358
  • София/Стара Загора
Да се включа и аз за инвитро и икси.

Когато аз попълвах за първия си опит документите и не знаех кое да отбележа, изчаках и на прегледа при персенска и зададох този въпрос....при което отговора беше, че при тях задължително се правят и двете. но понеже бях неопитна не питах кой решава кои ще са с икси и кои инвитро....ама следващия път ще питам

# 359
Да се включа и аз за инвитро и икси.

Когато аз попълвах за първия си опит документите и не знаех кое да отбележа, изчаках и на прегледа при персенска и зададох този въпрос....при което отговора беше, че при тях задължително се правят и двете. но понеже бях неопитна не питах кой решава кои ще са с икси и кои инвитро....ама следващия път ще питам

чудна работа newsm78
а,тези дето сме с тежък мъжки фактор,и ембриолозите дето се чудят как един да хванат да го инжектират,как точно ще ни направят ин витро...за там нали си трябва бройка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт