Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- д-р Стаменов, д-р Персенска, д-р Шефкетова- 15

• 44 119
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
При моя опит питах д-р Персенска как ще става оплождането и тя ми отговори- най-вероятно ИКСИ. Бях на ЕЦ с една яйцеклетка, отделно имаме и мъжки фактор- недобра морфология и бързина. До колкото разбрах при ЕЦ почти винаги използват ИКСИ, но защо при някои момичета ползват класическия метод- кой знае? Най-вероятно, ако има перфектна яйцеклетка и много добра спермограма разчитат, че и така ще стане.
Цената е еднаква.

# 361
  • София
oт спермограмата зависи.
нашата в началото беше добра след обработка и затова ми предложиха първата яйцеклетка на ец да я пробваме инвитро. нищо не с е получи и вече отбелязвах икси.
последните пъти обаче питах има ли смисъл пак да пробваме инвитро, доктора каза че щом са ни хубави ембрионите икси няма смисъл да ги рискуваме с инвитро.

# 362
  • София
мдааа, ама затова ми е чудно как при перфектна спермограма решиха да правят ИКСИ.

# 363
  • София
мдааа, ама затова ми е чудно как при перфектна спермограма решиха да правят ИКСИ.
що не питаш  newsm78

# 364
Да се включа и аз за инвитро и икси.

Когато аз попълвах за първия си опит документите и не знаех кое да отбележа, изчаках и на прегледа при персенска и зададох този въпрос....при което отговора беше, че при тях задължително се правят и двете. но понеже бях неопитна не питах кой решава кои ще са с икси и кои инвитро....ама следващия път ще питам

чудна работа newsm78
а,тези дето сме с тежък мъжки фактор,и ембриолозите дето се чудят как един да хванат да го инжектират,как точно ще ни направят ин витро...за там нали си трябва бройка Laughing
Ами когато има мъжки фактор не вярвам да правят инвитро, а според мен се прибягва към ИКСИ.
Всъщност може би когато няма проблем решават да опитат инвитро. Всичко е индивидуално според мен.

# 365

Не само от нея. Зависи и от яйцклетките, някои имат по-твърда обвивка и спермитата не я пробиват, най-лаишки казано.
Нашата спермограма също е идеална, но оплождат икси.

# 366
определено е индивидуално Peace
на нас перси ни каза в началото,категорично ИМСИ,но после ненадейно нещата се пооправиха и каза,че става за ИКСИ
друг е въпроса,че докато пък аз стана готова Mr. Green,току виж забременея по стария начин hahaha

# 367
  • София
Ми при мой опит преди са правили и Инвитро/ ИКСИ комбинирано и всичко се е оплождало....странна работа.....свирено вече......едва ли някой ще даде отговор....

# 368
ИКСИ и ин витро - цената е една и съща - някой беше питал.
Аз пък бих се доверила на ембриолозите кой метод ще използват.

# 369
Не само от нея. Зависи и от яйцклетките, някои имат по-твърда обвивка и спермитата не я пробиват, най-лаишки казано.
Имам вътрешното усещане, че при нас случаят е бил точно такъв, за да не става нито по естествен път, нито с инсеминация. Още в самото начало д-р Сигридов ми каза, че това е често срещано явление- твърда обвивка на яйцеклетката.

# 370
Момичета, много благодаря за отговорите, определено са ми от голяма полза. Решила съм че следващият път, ще настоявам за икси/естествено ще го обсъдя и с Шефкетова/! Струва ми се, че така донякъде ограничавам рисковете при и без това супер изнервящата процедура  на ЕЦ! Още веднъж на всички отзовали се МЕРСИ  bouquet

# 371
И нашата спермограма беше отлична но направиха Икси.При всички други опити бяхме Инвитро но в друга клиника и нямаше успех.Имам 2 миседа .Занесох цялата документация от Щерев и те сигурно са преценили в предвид предишните ми неуспехи.
Сега вече гушкам своето детенце от 9ти опит.

# 372
Ще споделя и аз при нас какво е положението.Имаме 2 неуспешни опита в др клиника с астенозооспермия и олигоастенозооспермия,с две думи по-слаба подвижност и занижен оплодителен потенциал,но ИКСИ не са ни прилагали.Все ми е било чудно как се е случило инвитро  оплождането.
Сега сме с астенозооспермия пак и повишен DFI индекс на фрагментация,биолога установи,че чрез американската схема нещата ще са ок,и че бременност ще има.Сигурна съм,че този път ще имаме смесено оплождане,като практика го наблюдавам в клиниката.
На мен лично това ми допада,ако не от единия то от другия вариант да се хване нещо.В информираното съгласие има точка за методите.

# 373
Момичета кога трябва да се представи вирослогията на мъжа? Преди пунцията или преди трансфера?
Можем ли в деня на пунцията, когато се дава материала Wink да си направи и вирусологията?

# 374
Май преди пункция беше  newsm78 пологично ми изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт