Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 628
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Реджи, чушки /т.н. корнетто/ има в Карефур. Там също има и големи буркани със зелеви листа.

Относно живеенето в Милано, освен ако не ми предложат нещо м/у Кастеллото и Дуомото ,може и Корсото ВЕ, Mr. Green Mr. Green Mr. Green,аз да ме убиеш не отивам там...В Милано практически незнам колко миланци са останали... Mr. Green ooooh!- но всички екстракомунитарии са със сигурност там.. ooooh! ooooh!
За Сесто само тръпки ме побиват ,същата история..../сигурно не съм попаднала в зоните дето описва Яки.. Rolling Eyes

Возенето с метрото за мен е една голяма тръпка всеки път...ужас... ooooh! ooooh!
Рацист съм и това си е !колкото и грозно да звучи..

Ох сега ако има някой да ми предложи едно къще някъде из Бергамо ,може и Тоскана... Hug,с една градинка и комшии колкото може по-надалеч... Hug Hug

Дес,и аз днес доста се въртях из кухнята.
 Мислех да ходя на Обей,обей ,ама времето днес беше повече от отвратително.И фиерата е пропуснах.

bowuu на всички момичета за уелкъмбек-ото Laughing Hug

Таня,а дано повече да се задържиш,щото колко звезди посрещнахме и ги изгубихме... ooooh! ooooh! Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 21:23 от fio'

# 541
Рацист съм и това си е !колкото и грозно да звучи..

Абе честно да ти кажа грозно звучи , да ..
Изобщо от цялото ти изказване човек остава с впечатлението, че населяваш остров, населен с   правилните белокожи до който Гугъл Мапс не са достигнали  Laughing

като казах остров днес гледахме предаване за Мадагаскар и един от островите с население 80 души, скоро 82 с нас двамата  Островът е нещо като няколко стотин кв. м. и тези 80 души рядко се виждат, пясък бял, вода зелена, далеч от хорската суета ... не можех да повярвам, че на планетата има още такива точки.

# 542
Реджина, по ?са за чушките. Чушки корнетти не се намират винаги, както 'камбите', които аз наричам 'къщи"  Laughing Но ако имате Еуроспин в нашия има тази седмица зелени корнетти на цена мисля 1,79.  Иначе за зелето са ти казали - виж къде е найблзкия румънски магазин и от там. Аз преди Коледа ходя защото за Бъдни вечер правя постни сърми със зеле и зелето винаги е било много хубаво. Освен това имат и кори за баница Белла но румънси, т.е за техния пазар., без късметчета:)

# 543
Като каза Мадагадкар, една моя преподавателка отиде там да преподава френски и заряЗа всичко и отиде там без да получава заплата. Евала на такива хора. Ако ви е интересно ще потърся статията от интевюто с нея.

# 544
Аз съм много за такъв живот, но все пак с нещо трябва да се издържам. Иначе съм точния човек да отида примерно на такъв остров и да работя за някое НПО.

# 545
Якамоз, на мен ми е интересно, ако намериш статията!  Peace

Фио, добре завърнала се!  Hug Все пак няма друго такова място, където човек да поизбие някоя емоция в повече  Mr. Green. Аз съм най-активна тук, като имам някой краен срок да ми диша във врата, на принципа "квартирата ми е най-чиста по време на сесия"...  Rolling Eyes  Laughing

И аз се чудя от известно време какво стана с Калатея, нали при това мислеха да се местят към севера, за да търсят работа... Но не вярвам някой да й има контактите. Sad

Като казахте квартали и расизъм - по-миналата година като отидохме да живеем в Джорджтаун, изведнъж се почуваствахме отличително мургави на фона на всичките русокоси синеоки татковци и дечица. И майки, които бяха работили всичките я в ЮНЕСКО, я във Федералния резерв, преди да се оттеглят да си гледат децата и да ги подготвят за Айви Лийг (Бръшляновата лига?! как е това на бг?)
Аз гледам да избягвам да се муся много на чужденци, щото съм точно една от тях.

# 546
Абе явно не приказваме за едни и същи хора..
Или се правите ,че не ме разбирате за кои точно имам предвид.
както и да е, знаех си и реакцията...отдавна се познаваме... Mr. Green

Относно местожителството,мога да кажа ,че желанието къде да живееш е много променливо с течение на годините.
Аз съм във възрастта определено на къща и градинка в някое мноого спокойно място.. Peace Crossing Arms

п.с. Това лято най-голямата ми мечта беше,да си отида на селото, на баба и дядо  ми..- сама... Cry Thinking Hug.
Къщата е на края ,наоколо само ниви,горички,рекичка.. Hug Hug
Сега пустее ,а на мен сърцето ми се къса.....

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 22:18 от fio'

# 547
така се казва, да. бръшляновата лига.

имам една приятелка в Минеаполис са те, живеят в хубав квартал доколкото знам, дошъл един съсед да ги пита какво мислят за 'ситуацията". тя попитала какво точно има предвид и се оказало, че в близост се е нанесло иранско семейство. Тя май го е наритала здраво

най-добрата ми приятелка са ..заможни да кажем,  те са в едни гори около Филаделфия.  там са все бели, правилни хора.  сестра й е в ъппър ийст сайт, там са само.. знаеш какви.  В колежа на приятелката ми от който започна преди да завърши после Джорджтаун доколкото помня почти нямаше чернокожи, не знам дали изобщо имаше всъщност. Така че съм ги чувала тези неща и преди само ми ги потвърждаваш

# 548
http://www.air.bg/content/magazine/pdf/274898886.pdf

ето тук е интервюто, в списание на бг аир, на 40-та страница се намира, статията се казва Животът е движение. Според мен това е един доста вдъхновяващ човек!

# 549
Снощи гледах една френска комедия "Troppo amici", където имаше образ на чернокож доктор, когото обаче всички взимат за санитар или най-много за медицинска сестра и пациентите изобщо не искаха да го изслушват, понеже к'ъв е тоя санитар да им се меси. Е, в рамките на комедията, успя да им намери цаката. Mr. Green
Филмът е от същите режисьори на "Quasi amici", но двата филма нямат връзка, макар и близките заглавия. Докато "Quasi amici" е по-сантиментален филм, другият е типичната френска комедия, гарнирана с огромни порции лична и групова истерия Laughing аз много се забавлявам.

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 23:03 от Barbabeau

# 550
Яки, при мен на 40стр отваря статия за Вежди.. Thinking

# 551
  • в едно миланско село
м, че то и аз съм расистка  Crossing Arms
не понасям расата на хитреците и мързеливците. голям ангажимент си е това, щото не мож ги различи отведнага по единия цвят, или забрадка  Wink

Филмът на Барбич се сваля в момента, но няма да успея за тази вечер : наложи са много да говорим, пък с едната, пък-с другата  ooooh!

Като казахте квартали и расизъм - по-миналата година като отидохме да живеем в Джорджтаун, изведнъж се почуваствахме отличително мургави на фона на всичките русокоси синеоки татковци и дечица. И майки, които бяха работили всичките я в ЮНЕСКО, я във Федералния резерв, преди да се оттеглят да си гледат децата и да ги подготвят за Айви Лийг (Бръшляновата лига?! как е това на бг?)
Аз гледам да избягвам да се муся много на чужденци, щото съм точно една от тях.

изключая бекграунда, по визия идеално се вписваме с щерките  Laughing
е, голямата верно е кестенява, но пък светла и к'во синьо око! Sunglasses
аз още ви се чудя на прибирането, честно, по-рано да си бях преживяла европейския снобизъм към Щатите, отдавна щях да съм там. за пълна недалновидност го смятам този момент (моя си, де)

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 22:52 от feiam

# 552
ма не пречи да се хейтват по цвет профилактично Simple Smile
аз не харесвам емиг. политика в Европа, ма за това хората вина нямат. Имам предвид тези дето по джинса трябва да се доказват двойно и повече
всичките тия драми Европа би спестила чудесно с много простички мерки, ма явно има някаква причина нещата да се водят накъдето се водят

# 553
Фейам, не от снобизъм сме си пак в Европа, наистина във Вашингтон срещнахме много приятели, американци! при това  Laughing. Аз бях предубедена към Америка, признавам, но този престой ми коригира представите.
В момента сме на такъв акъл, че не ни се ходи толкова надалеч, искаме да сме си по-наблизо до роднините все пак.

Якамоз, мерси, прочетох интервюто.  Единственото е, че подобна стъпка все пак може да си я позволи човек, който е необвързан.

# 554
Имах предвид 40 страница на пдф, а не на самото списание.
Тралала, така е, има най-различни фактори. Но все пак ми се струва човек с интересна философия за живота. Кой знае аз дали бих се решила на нещо такова. Като ми четете терзанията от тези дни, ще помислите едва ли, но хората се променят. Никога не знаеш какво ще ти се случи и как ще те промени.

Общи условия

Активация на акаунт