Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 8

• 52 413
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Аела, Адрилена, Алексина, Алия, Андонел, Анриета, Арифа, Асавита, Атея, Бернадин, Вая, Владена, Вилия, Виталий, Войден, Волена, Галактея, Ганиела, Гиргина, Грегориан, Горица, Даница, Дестина, Джорджа, Джосая, Димира, Доброелена, Добрик, Доменика, Домна, Доли, Европа, Елиезер, Згуро, Илин, Илиандар, Ирник, Иулита, Йеошуа, Йолита, Карола, Кирила, Колина, Ламбрина, Леа-Тереза  Heart Eyes , Лета, Лидияна, Лолита, Любима, Маргрет, Максимилияна, Максима, Мелания, Милотин, Мима, Мита, Миропка, Моли, Морика, Нано, Незабравко, Ница, Оливера, Омана, Палмина, Павломира, Паолета, Пепина, Персиана, Петилина, Петриела, Поликсена, Радияна, Реджина, Рина, Робертина, Розалия, Росмари, Росна, Сайя, Сандрина, Сибел-Мариан, Силвет, Славомир, Станита, Стасиа, Стеа-Мария, Сузане, Събрина, Теодосия, Теофана, Титяна, Тота, Флорина, Флориян, Хелия, Христа, Христея, Христофор Христофоров, Чая
 - всички от 1000 стипендии

А на Виталий какво му е?  newsm78
Другите са уникални просто!  ooooh!

Розалия ми се струва съвсем нормално име. Теофана, Поликсена са поостарели имена.
Джосая го срещам често в американските книги и филми.
Сузане си е обикновено немско име.

# 106
Изброила съм онези имена, които ми се сториха странни да бъдат носени от българчета. Поне за мен, в пределите на България имена като Сузане, Джосая и Максимилияна са нелепи, някой чужденец да не би да си е кръстил детето Пенка или Гинка и да са луднали всички да следват примера му? В ежедневието си не общувам с хора на име Поликсена, Теофана или Виталий, затова ми се сториха необичайни и съм ги включила.

# 107
  • Пловдив
Не критикувам, казвам си мнението. По-скоро по повод репликата на Деси, че имената са уникални. Деси, не го казвам  с лошо чувство, дано не ми се обидиш сега и ти.

Оливера - от ФБ, предполагам, че си е реално име.

Има съфорумка, която се казва така.

# 108
Не оставайте с впечатлението, че съм ви обидена. Simple Smile Просто отговарям какви са ми били критериите, по които съм избрала онези имена.

# 109
  • Сопот, Пловдив
Ох, няма да забравя като отидох в Испания и трябваше да се регистрирам в полицията, още не говорих езика, с мен дойде една колежка от Швеция, която говореше испански, за да превежда, попълваме двете документите и тя ми казва - ето тук се пише второто име, аз знам, че те графа за презиме нямат и пиша там - Мирчева. Като се възхити тази ми шведка  Grinning , какво красиво име, какво означавало, щяла да си го запише и някой ден ако, има дъщеря, щяла и това име да включи в списъка  Grinning . Много зор видях, докато й обясня, че това не е женско име и какво е всъщност, мисля че така и не ме разбра съвсем.  Simple Smile Споменавала съм и преди за мои познати християни, холандци, с дъщеря Айша, а ако се разровим в един британски или американски форум, ще видим куп деца кръстени с имена крайно нетипични за англоговорящи, на прима виста се сещам за сина на Еванджелин Лили, който се казва Кахекили. Това по повод, че чужденците не си кръщавали децата с БГ или други нетипични имена. Кръщават и още как. Във всяка държава има хора, които залитат по необичайно звучащи за страната им имена. И във всяка държава има хора, които ще ги изкритикуват заради това  Grinning . Светът е шарен, нека не си мислим, че само в БГ има хора, които си падат по изчанчении.  Grinning

# 110
  • Бургас
Венец, Таисия, Чайка, Иглена, Дойчина, Ингеборг (жена), Анастасия-Силвия, Владилен, Стамелина, Колина, Анна-Рая, Россана, Ахинора, Полета

# 111
Да, наясно съм, че някои чужденци са на принципа "колкото по-странно, толкова по-добре" и не изключвам възможността някой да хареса типични български и хубави имена, възможно е дори да открие в Пенка някаква необяснима екзотика. Grinning Но надали с това всички ще луднат да си кръщават така дечицата и след някоя година хоп - Пенка на 1во място за предпочитано име в Америка (например). Докато тук съм забелязала тенденцията да се кръщава не заради хубавото значение или звучене на дадено чуждо име, ами само заради това, че е чуждо - "колкото по-чуждо, толкова по-добре". Аз например не виждам нищо впечатляващо в Джорджа или Максимилияна - имам чувството, че родителите са дали тези имена, именно за да "избият рибата". Предпочитам дори поредната Виктория пред една Джорджа. (Но пък ако трябва да избирам между Пенка и Виктория, съвсем сериозно бих избрала Пенка) Laughing

Кахекили много ми допадна. Какво ли означава?  Rolling Eyes

# 112
  • Сопот, Пловдив
Доколкото знам "гръмотевица" на някакъв хавайски диалект, защото е раждала по време на буря, на Хавайските острови.

Хора с вкусове всякакви, не е задължително щом някой е избрал чуждо име, да го е избрал само защото е чуждо, и то при наличие на толкова много чужди имена, от които все някое ще му харесва и като звучене.  Peace

# 113
  • София
Не критикувам, казвам си мнението. По-скоро по повод репликата на Деси, че имената са уникални. Деси, не го казвам  с лошо чувство, дано не ми се обидиш сега и ти.

То пък оставаше да се обидя  Mr. Green

Явно възрастта на пишещите тук е доста различна. Някои имена аз ги знам от време оно, затова в момента не ми правят толкова силно впечатление  Wink

# 114
  • Бургас
Здравомира

# 115
От дългия списък по-горе Згуро ме остави безмълвна.

# 116
Сигурно идва от сгурия.

# 117
  • Сопот, Пловдив
Аз съм срещала фамилия Згурови в Родопите, та ще да е някакво старо име.

# 118
  • Бургас
Аз съм срещала Згура- мъж

# 119
Любомила

Общи условия

Активация на акаунт