Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 8

• 52 362
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Естелче, нямаш лапе и затова не си запозната Wink.
Моят няма против да му чета от "женските приказки" и затова ги знам.

# 211
 ooooh! Те и приказките ли се делят по полов признак?

Надявам се някога и аз да вляза в час с героите от приказки и анимации ама ...

# 212
Да, някакво делене става и при филмчетата. Ние сме си говорили и с удоволствие гледа Барби, Рапунцел, Уинкс, както и чета "момичешките" серии на Дисни.
Не се притеснява, че ще му се подиграват, защото се справя.

П.П. "Момичешките" анимации от рода на Барби са в пъти по-удачен вариант за красив рисуван филм, отколкото Бен 10 и разни други идиотии, които самото дете не приема и не гледа.

# 213
Хихи, Естел, скокни до някоя библиотека и си вземи приказките на Андерсен, ще останеш шокирана и от края на Малката русалка  Mr. Green

# 214
  • София
А на мен защо ми се върти, че русалката на Андерсен изобщо няма име  newsm78, а е просто
"Малката русалка".

# 215
  • Ланкър, планините Овнерог
А на мен защо ми се върти, че русалката на Андерсен изобщо няма име  newsm78, а е просто
"Малката русалка".

И аз така знам, ама знам ли  Thinking Аз, като дете, си я знаех просто като Малката русалка, после "дойде" Ариел. Мисля, че краят не беше особено "хепи", но и в това не съм съвсем сигурна.

# 216
Да, няма име  Peace

# 217
Оригиналната "Малката русалка" на Андерсен няма име.
Що да е шокиращ края?

# 218
  • София
Значи не съм се объркала  Simple Smile По далечни спомени, май само "Грозното пате" е с някакъв приемлив край  Peace Неадаптираните за деца приказки (Андерсен, Братя Грим, Ш. Перо) са доста откровени и зловещи, между другото.

# 219
Да, зловещи са - разпаряне на кореми, после зашиване, канибализъм.
А затова се отказах да чета "Синята брада" - стая пълна с кръв и трупове Crazy.
В адаптациите на Дисни всичко това липсва и са наистина захаросани, което е добре.

# 220
  • Ланкър, планините Овнерог
Оригиналната "Малката русалка" на Андерсен няма име.
Що да е шокиращ края?

Ето какво намерих:
Цитат
Малката русалка е сломена, когато се появяват сестрите ѝ с отрязани коси. Магьосницата ги е взела в замяна на вълшебен нож, с помощта на който русалката може да си възвърне предишния облик, ако прониже с него принца в сърцето. Русалката няма сили да го убие, затова се хвърля в морето и тялото ѝ се разпада като морска пяна. Тя, обаче, не умира, а се превръща в една от дъщерите на въздуха — прозрачни летящи създания, които макар да нямат човешка душа, могат сами да я спечелят с добри дела.

Нищо общо с Дисни

# 221
Русалката накрая умира, от слънцето ако не бъркам. Чела съм я отдавна и не я помня.
Има и телевизионна версия където оцелява /ако не бъркам/.

# 222
Ми умира, не се жени за принца  Laughing Като си си мислел цял живот, че е хепи енд, накрая да установиш, че хич не е... Crazy

# 223
"Грозното пате" е със щастлив край. Колко повече да очаква патето от живота? "Дивите лебеди" също завършват добре. Но повечето приказки на Андерсен са тъжни.

# 224
Гита, да, знам, но си намерила някакъв ужасен превод или адаптация.
В оригинала Малката русалка трябва да прониже сърцето на принца и кръвта му да опръска краката й, за да се превърнат отново на рибя опашка.
Тя не го прави, целува го и се гмурка в морето. Щом докосва водата, тя се превръща в морска пяна и я заобикалят някакви странни същества - дъщерите на въздуха и т.н.
Всъщност краят е щастлив, тя започва да помага на хората.

В адаптацията на Дисни, тя се превръща в момиче завинаги и се омъжва за принц Ерик.

Общи условия

Активация на акаунт