АПРИЛското човече учи се да седи вече - тема 4

• 42 198
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Вики пролази,чак когато почнах да я слагам на земята да лежи по коремче,т.е. на твърдо.А батко и така и непролази.Стърча 1-2 месеца и после направо проходи.Него го държах само по леглата.Като майка за 1ви път, подът ми се виждаше крайно неподходящ за бебчо  LaughingДетето от зор проходи на няма и 10 месеца.

# 676
Избиват и горните два зъба, почти са прорязали.....Голяма мъка с тези зъби. Някои бебоци имат ли вече повече от 4 зъба. Питам, за да знам ще продължават ли драмите с нервността. нас като ни подкараха зъбите, едните избиха, тъкмо се успокои, започнаха следващата двойка........

Ох, и на нас ни избиват горните резци. Вижда се вече бяло, дано излязат по-скоро. Чак плаче насън милата...На нас долните два ни излязоха едновременно. Много беше кисела по това време. И точно както казваш - избиха и се поуспокои малко, и започнаха горните да излизат. Crazy Хайде, дано някоя мама ни поуспокои, че бебоците свикват със зъбоникненето по някое време, в което се съмнявам... С каката не усетих никненето на първите зъбки, което започна късно - в 9 мес., но година след това, когато излизаха кътниците, ни разказа играта...

# 677
  • Sofia
Най-мъчни са първите зъбки.После сякаш посвикват.Докато не дойде ред разбира се на кътниците.Аз поне от баткото си спомням само 1те и кътниците.Те му избиха и 4е наведнъж и беше 2месечно неспане по цяла нощ  #Crazy

# 678
  • Пловдив
от опита, който имам с баткото, да си кажа... hahaha С него зъбите не ги разбрахме кога пробиват - ухили се нещо и видим, че има ново зъбче...
Само с кучешките видяхме зор - бяха тръгнали и четирите наведнъж... Луди ни направи близо 2 седмици Rolling Eyes Но пък след като избиха, спря да се буди нощем и аз ставах да го проверявам диша ли, защото както се будеше по 4-5 пъти и от раз спря hahaha
И кътниците не ги разбрахме - много лесно ги изкара и малко след втория му РД констатирахме, че вече е с пълен комплект от 20 млечни зъбчета Mr. Green

...Е, няма пълно щастие - малката е пълна противоположност Mr. Green

...Но да са живи и здрави, още 2 години максимум, ще ги мъчат зъбките hahaha ...А след това става по-весело smile3534 smile3532

# 679
Моят Убавец още няма зъби и няма никакви видими признаци да излизат скоро... но това изобщо не значи, че е спокоен - мрънка на сън, пъха всичко в устата (най-вече пръсти - те явно вършат най-добра работа)  hahaha

за пълзенето - по цял ден е на земята и щом се добере до нещо веднага се хваща и се изправя. С чужда помощ се опитва да прави и крачки, но още не е съвсем наясно за какво точно служат краката и как точно става фокусът с придвижването  newsm78  Joy за сметка на това ръцете са много здрави - като маймунка е - хване ли се за нещо и не пуска - особено, като съм в кухнята и се хваща за панталона ми, изправя се и си ходи с мен така - получава се малко като каране на кънки на лед (с терлици е, а кухнята е с плочки и много се пързаля)  smile3532

Да ви се "похваля", че ни дадоха проходилка... приех я, за да млъкне свекървата smile3505 (че само ми опява колко лесно и бързо щял да се научи да ходи с нея); сега проходилката си седи в торба в детската (за момента стаята се ползва за склад  Rolling Eyes ), а малчо свободно си щъка по другите стаи  newsm30

# 680
Момичета на нас ни изби първия горен зъб сега чакаме и 2-рия че да станат 4-ри .Ние днеска бяхме на доктор и моята е много болна с червено гърло секрети сополи кашля  ужасно много чак се дави и не може да си взема въздух.Снощи не сме спали цяла вечер кашля то и аз съм болна направо ужас.

# 681
Мами здравейте Simple Smile Бихте ли ме добавили в групата в фасебук:)И ние сме априлчета- 26.04 Simple Smile Редовно ви чета,и за много въпроси ми давате отговор .Благодаря предварително за добавянето . Фасе ми е : Denica Evtimova .Лек и спокоен ден!  Hug Hug

# 682
  • Велико Търново
Четвъртото зъбче вече драска (онова синьото) Simple Smile
Седи прав вече без да се държи никъде и се изсилва да се хване на по-далечна опора правейки една крачка...когато успее е голямо щастие, ако не успее пада и пак повтаря упражнението  #Crazy Аз само дебна да не се удари по силно, че е страшно шило.
Вчера ми дойде цикъла. Опитвам се да заместя третото хранене, но все още не се получава. 
Дава "боц" и "пет". Като е на кеф ми подава играчка която поискам. "Чао" не казва. Кубчетата като ги наредя ги събаря и не проявява интерес да ги реди...
Хайде стига толкова, че пак се олях Simple Smile Прекрасен ден от нас

# 683
по въпроса със зъбите -малчо вече има 6 броя и мисля, че тия дни и седми ще се появи. 3 горе, чакам 4ия и 3 долу... голяма драма е, но поне през нощта спи, ревовете са следобяд.

ходи и с проходилка, и без нея, с помощ от мама и тати. много е щастлив. купих му обувки с твърда подметка и с ципче по средата Wink

# 684
 denica evtimova, не знам дали ще те добавят, мисля са взели решение да не приемат нови членове, след раждането. Питай Алекс на ЛС. Пишещите тук сме отснали, които не са в групата, поне аз имам подобни впечатления/ т.е. аз не съм във фейса и нямам намерение да се записвам, те няма и да ме искат вече Crazy Mr. Green/
Пълзи активно.
Обувки не търпи, както и терлици, само чорапи, всичко останало се събува.
Не съм я учила на разни неща, като ''чао, дай пет'' и подобни, освен ''боц'', нямам време. Всичко ми е по час. Сега си играе с един сухар и яко троши и маже пода. После нали трябва да почистя.
С баткото първите зъби избиха на 9месеца и нямаше големи драми, замести си хранения, той си беше по учебник......кифла ми разказва играта.....само цици и да гризне някой сухар Crossing Arms

# 685
Здравейте, мили мами, скоро не съм писала... Ние още нямаме зъбки, пълзим доста, а и в проходилката сме доволни. Все още не можем да заместим хранене, понякога иска, друг път и дума да не става за нещо друго освен млякото.Но изобщо не се и тревожа, наддава си, жизнена е(което всички около нас забелязват и радостно отбелязват Simple Smile).

# 686
  • Варна
Здравейте, и аз не съм се включвала скоро, имаме вече 4 зъба, като горните два изникнаха в рамките на 2 дена, което беше "страхотно" изживяване за бебка и мен. Не пълзи, но използва проходилката доста добре, мисля че направо ще проходи, защото заради рефлукса изобщо не обича да стои по корем, което уж е изходна позиция за пълзенето. Твърдо сме заместили 2 хранения с пюре и каша, сега се мъчим с попарата, ама хич не и се нрави, та да видим.

# 687
Здравейте момичета да се оплача днеска бяхме на доктор и малката има бронхиолит и сега трябва да правим инхалации с винтолинт и ако не се оправи с това ще трябва антибиотик.Аз също съм болна и даже пия антибиотик таткото и той буха направо сме ужас в къщи.

# 688
Здравейте,спокойно  valari86 -ние от 27 ми декември сме с кашлиша,пихме антибиотик,после пихме Вентолин и синекод,и вчера на консултацията пак доктора каза,че не са спокойни дробчетата и сме с още е дин АБ Rolling EyesИ аз ги мразя,но по-добре от колкото да стане по-лошо.И както нямаме сополи,изведнъж текват....ставам по нощите да дърпам с прахосмукачката,а милия седи и сам чака-олеква му и пак заспива.С проходилката няма спиране в нас...лети из цялата къща.Имаме си две долни зъбчета,но още на места е подут венеца........и така-оплаках се набързо Mr. GreenИначе сме добре,поне каката е здрава-засега и годи на градина,че ако са и двамата-незнам CrazyЛека вечер  chef

# 689
За много години, момичета!

И вкъщи мина грипа. С малкия едновременно се разболяхме, той се оправя, даже не разбра, че е бил болнав. А аз бях много зле, не съм го пазила, нямаше смисъл, спахме си заедно. Отдавна мина 10 кг и сега не знам колко е, нашата лекарка ни отмени консултациите януари, имало много болни..

Във фейсбук има 2 ра група, пак пиши на Алекс. Но там е много пусто напоследък Simple Smile

Не лазим, не вярвам и да се научи (ходене, изправяне - не опитва даже). Отдавна пляска с ръчички, наскоро го научихме да казва чао. Това с "боц"-а ми е много тъпо и не съм го учила  Mr. Green Сега се чудя какво още. Бърбори много, сега сега казва и "бръм" с френско "р".

Оправяйте се болните! В София с тия мъгли много вируси са явно. Аз спирам да излизам дори в най-малката мъгла. Ние само от разходки се разболяхме. Даже в магазин не бяхме ходили. Хем уж не е в мъглата, но то пак имаше по-малко....

Общи условия

Активация на акаунт