Будапеща - перлата на Дунав 5

• 77 894
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
И не забравяйте неписаното правило за 10% бакшиш /важи и за пицериите/. Някой по-наперен сервитьор може директно да ви попита къде е сбъркал, че не си е заслужил бакшиша.

# 211
Здравейте, имам един въпрос относно билетите за Парламента. Опитвам се да си купя билети онлайн, но конкретно за датите, които ме интересуват (15-20юли) няма никакви обявени часове и т.н. Същото е за целия юли, а и за август.
Дали е още рано и не са пуснати все още за продажба? newsm78
Като че ли преди нямаше и за юни, а сега има...  Rolling Eyes Какво ще кажете?

# 212
И не забравяйте неписаното правило за 10% бакшиш /важи и за пицериите/. Някой по-наперен сервитьор може директно да ви попита къде е сбъркал, че не си е заслужил бакшиша.
Аз имах подобна случка и съм я разказвала в темата. Заведенията, в които бяхме обядвали/вечеряли, бяха с направо включени 10% накрая в сметката и аз реших, че навсякъде е така. Да, ама не. На площад Ференц Лист имахме случка, описана от Ивон. Само че, нашият сервитьор почти на рев го изби и ние се почувствахме свръх неудобно. Така че гледайте имате ли в края на сметката +10%, ако не-оставяте толкова отгоре.

# 213
Здравейте,ще пътувам за Будапеща вдруги ден и имам въпрос дали може да се плаща в евро по заведения и магазини.Колко пари на ден за храна са нужни за двама,не в ресторанти.Благодаря предварително.   

# 214
Здравейте,ще пътувам за Будапеща вдруги ден и имам въпрос дали може да се плаща в евро по заведения и магазини.Колко пари на ден за храна са нужни за двама,не в ресторанти.Благодаря предварително.   

По спомени от преди 2 години - не може да се плаща в евро, все едно си в България - ползват местната валута. По-назад в темата момичета бяха споделили, че има места, където приемат евро, но не е масово. За пари на ден много зависи, но поне колкото би изхарчила в България. Пак по спомени- там беше малко по-скъпичко от тука, ако обръщаш цените в лева.

# 215
  • Варна
Навсякъде си се плаща във форинти и всичко е малко по скъпо от България.Чейндж бюра има навсякъде и е по изгодно на място да се обменя евро отколкото да се сменя тук.

# 216
Момичета,благодаря за отговорте.Обмених си тук на място.Сега чакам с нетърпение утрешният ден

# 217
Сега чакам с нетърпение утрешният ден

Приятно пътуване - да се заредиш с много положителни емоции!

Мен още ме държи в еуфория нашата екскурзия - 02 -06 май! Почнах да пиша нещо като пътеписче - ще го постна и тук! Simple Smile

# 218
Мен още ме държи в еуфория нашата екскурзия - 02 -06 май! Почнах да пиша нещо като пътеписче - ще го постна и тук! Simple Smile

Аууу, браво, ще чакам с нетърпение   bouquet

# 219
  • Бургас
Здравейте, влизам да чета темата и да се подготвям... ще бъдем в Будапеща от 01 до 06 септември и даже резервирах един апартамент вече / с опцията за безплатно анулиране от букинг.ком/
и първото ми питане е дали  цената е  добре 342 лв за 5 нощувки и подходящо ли е мястото:
https://www.google.com/maps/place/Zolt%C3%A1n+utca+13/@47.504692 … x1462b12d4eb249db

Благодаря на всички които пишете и ни просветлявате - така пътуванията ни са по-добре подготвени.... и по-интересни...

# 220
Мястото е страхотно, с денонощна полицейска охрана - заради близостта на Парламента, и заради проекто-паметника за немската окупация през Втората световна война. Szabadság tér е много приятен площад, всичко ви е на една ръка разстояние, по-добре няма накъде. Simple Smile Остава и самият апратамент да ви хареса.

# 221
BORI, може ли да ми пуснеш на лични кой е апартамента. Аз нямам точна дата на пътуване, но събирам лека-полека информация.

# 222
  • Бургас
Благодаря много за отговорите.... ето и самият апартамент от боокинг
http://www.booking.com/hotel/hu/zoltan-apartman.html?aid=304142& … _email_hotel_name

Seti Beti - пускам го тук
По картинките - е доста семпъл, но предвид явно удобното място - може би ще го предпочетем наместо лукса.

# 223
Ето го моя пътепис! Laughing
http://magelanci.com/patepisi/article/158-будапеща-близка-и-далечна/

Надявам се не е против правилата да давам линк към друг форум!? newsm78

# 224
  • Велико Търново
ssiillvvyy, много ти благодаря, че го постна!
Освен че пресъздава прекрасното ти изживяване, е и изключително полезно четиво!

Общи условия

Активация на акаунт