Будапеща - перлата на Дунав 5

• 77 894
  • 757
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Nikolija, ние ще ходим чак през май. Утре ще си проверя листовете с информацията, която получих от жената от агенцията, която дава апартамента, защото са ми в офиса. Ще ти пиша допълнително.

# 406
Препоръчвам тези апартаменти
http://www.booking.com/hotel/hu/town-hall-apartments.bg.html?
Има си рецепция, не е нужно някаква допълнителна уговорка или среща със собственик
Много добра локация на 15 мин пеша от парламента, безплатен подземен и охраняем паркинг /трябва да заявите при резервацията/ в самата сграда.
Апартамента е много чист с всички удобства.
Всъщност нямам никакви забележки  Peace
Пожелавам на всички незабравими преживявания  Heart Eyes

# 407
Момичета, при ходенето в Будапеща си направих един мини-гид, който оформих като pdf файл. Съдържа карти и много описание на местата, които си струва да се видят. Но не знам как мога да го споделя тук, в случай, че някой има интерес...  newsm78

# 408
Nikolija, тук можеш да видиш зоните за паркиране. След светлосинята зона е безплатното паркиране. http://parkall.hu/zone.html?city=budapest&route=false&address=budapest
Ако искаш, можете да паркирате пред нас /16-ти район/ и да ви наглеждаме колата, пък и да се запознаем. Simple Smile Ние сме в безплатна зона с много места за паркиране, с транспорт на 40 минути от Парламента.
До Варошлигет има голям безплатен паркинг, но по Първи май вероятно няма да може да се ползва, или ако може, ще е претъпкан, защото ще има някакви концерти, базари и т.н.

Пак да кажа, след 15 март, в неделя ще работи само СВА, няма МОЛ-ове, няма магазини. Confused Заведенията ще работят. 2.05 ще е като нормална събота, а 3.05 ще е по новите неделни правила. Музеи, ЗОО-градина и под. би трябвало да работят, така че няма да скучаете. Но за всичко планирано вижте конкретно дали ще е отворено, да не се разкарвате напразно.
На Първи май /Маялиш/ е чудесно човек да е в Будапеща - по всички паркове има концерти, купища забавления, сергии, пекат се наденички. На този ден Унгария е влязла в ЕС и по този повод също има куп събития и безплатни концерти понякога на съвсем заслужаващи да се видят/чуят звезди.
Като наближи, ми напомнете да постна програмата.  Simple Smile

# 409
  • София
Nikolija, аз пък не успявам да открия информацията относно паркирането, което си ме притесни сериозно. Ще си разговарям отново с жената от агенцията, че да не увиснем с колата.

Yvonne V., ние на 1-ви май ще сме в Будапеща, но не съм особено очарована от споменатите мероприятия.  Crazy Точно пък блъсканицата ще нацелим.

# 410
Момичета, при ходенето в Будапеща си направих един мини-гид, който оформих като pdf файл. Съдържа карти и много описание на местата, които си струва да се видят. Но не знам как мога да го споделя тук, в случай, че някой има интерес...  newsm78

Захир, аз съм от заинтересованите Simple Smile По Коледа се замислихме, че не сме ходили в Будапеща и съвсем набързо организирахме едно пътуване за майските празници. Успех да прочета всички теми досега, рових се в tripadvisor и аз събрах един .doc файл, но всичко е нахвърляно и несистематизирано...  За съжаление, не мога да помогна в споделянето в сайта.

Yvonne, бих искала да те помоля да ми помогнеш малко с транспорта - ще пътувам на 1 май с автобус за Будапеща и от автогара Népliget бих искала да вземем метрото М3 до станция Gyöngyösi utca или Újpest-Városkapu. Сигурно нещо бъркам, но в сайта на транспорта видях съобщение за ремонтни дейности, според мене е било 2014 година, но понеже е на унгарски, не съм сигурна за какво става дума.
Молбата ми е за малко информация - дали на 1 май ще мога да пътувам с метрото между тези две станции? Ще пристигнем вечерта и бих искала предварително да съм направила план за пътуването.
Благодаря много предварително.

# 411
Лаленце, постоянно нещо ремонтират, особено през почивните дни. Но ако случайно метрото не работи, тогава има pót busz - експресни автобуси по линията на метрото, така че няма да имате проблем.
Миналият уикенд настина правеха нещо точно по тази линия, сигурно това си чела.

Тонка, все ще намерите нещо интересно в лудницата. Simple Smile

# 412
И не забравяйте неписаното правило за 10% бакшиш /важи и за пицериите/. Някой по-наперен сервитьор може директно да ви попита къде е сбъркал, че не си е заслужил бакшиша.
Здравейте, ако правилно съм разбрала, живеете в Будапеща. Надявам се да ми помогнете. На 6 април ще спим в Будапеща на път за Прага в този хотел http://danube-bridge-apartment-house.budapesthotelreview.com/
Нещо не ми се получи линка  , резервирах го през Букинг, но забравих да питам(видя) за паркинг(пътуваме с кола). Имате ли представа от този хотел и как стои въпросът с безпл.паркиране?

# 413
Момичета, моля, помагайте  Hug :
ще бъдем трима, ще имаме ден и половина за разходки. Апартамента ни се намира в една пресечка до базиликата Свети Стефан. За половинката ден сме набелязали Площадът на героите заедно с парка зад него, замъка Вайдахуняд и баните Сечени. За целия ден сме оставили Буда - По моста Сечени, оттам със зъбчатата железница и до Двореца, след това Рибарски бастион и ... какво можем да вместим още евентуално? По лежерните разходки сме, без да препускаме. Наясно сме че няма да можем да видим много, но все пак, май можем да вместим още нещо?
Има ли групов билет за всички видове градски транспорт, за 1 ден? В цената му влиза ли фуникуляра или пък евентуално корабче? 
Тонита, може ли да кажеш в кой хотел бяхте, ние пътуваме на 6 април и сме в хотел близо до св. Стефан. Как и къде паркирахте там?

# 414
  • София
Тонка, все ще намерите нещо интересно в лудницата. Simple Smile
Ние имаме малко време за разглеждане на Будапеща, за да обръщаме внимание на концерти.  Wink Ще бъдем там ден и половина. Вече започвам да се притеснявам къде ще денем колата и то в центъра.

# 415

Имате ли представа от този хотел и как стои въпросът с безпл.паркиране?
Нямам представа от хотела, но мястото му е много натоварено, едва може да се спре за 5 минути, а да не говорим за паркиране. В сайта на хотела пише, че има паркинг, но не става ясно какво имат впредвид - на улицата ли, подземен ли, при всички случаи обаче ще е платен. Може да им пишете имейл и да питате, ако решите да ползвате паркинга им, вероятно ще има нужда от резервация и за него.
Безплатно можете да паркирате на паркинга от близката страна на Варошлигет. 6 април обаче е почивен ден /Втория ден на Великден/ и през деня може да няма свободни места и там, заради многото хора в парка. От там до хотела се стига с подземката /жълтата линия на картите на транспорта/.

# 416
Привет!
 По стечение на обстоятелствата на 04 април ще бъдем в Будапеща ,та въпроса ми е как протича Великденския празник в града ...

# 417

Имате ли представа от този хотел и как стои въпросът с безпл.паркиране?
Нямам представа от хотела, но мястото му е много натоварено, едва може да се спре за 5 минути, а да не говорим за паркиране. В сайта на хотела пише, че има паркинг, но не става ясно какво имат впредвид - на улицата ли, подземен ли, при всички случаи обаче ще е платен. Може да им пишете имейл и да питате, ако решите да ползвате паркинга им, вероятно ще има нужда от резервация и за него.
Безплатно можете да паркирате на паркинга от близката страна на Варошлигет. 6 април обаче е почивен ден /Втория ден на Великден/ и през деня може да няма свободни места и там, заради многото хора в парка. От там до хотела се стига с подземката /жълтата линия на картите на транспорта/.
Благодаря. Имам още едно питане - съвсем не съм видяла , че 5 април е католическият Великден. Ние ще пристигнем от София вероятно към 14 часа(така си мисля) на 6 април - ще работят ли магазини, забележителности?
  bouquet

# 418
5.04 е неделя и по този повод ще работят само малки магазинчета, в които работят собственика и семейството му, пазарите. МОЛ-овете ще са затворени. Повечето забележителности ще работят, ресторантите също, защото 5 и 6-ти април са почивни дни, хората трябва да се забавляват.

... на 04 април ще бъдем в Будапеща ,та въпроса ми е как протича Великденския празник в града ...
Тъй като Великден е интимен, църковен празник, извън църквите и домовете не се случва нищо особено.
Щом на 4-ти сте в града, може да отидене на празничната вечерна меса в Базиликата Св. Ищван. На 5.04 сутринта също ще има. Повечето мероприятия  са преди празника - преоблечени като огромни плюшени зайци, хора раздават шоколадови яйца на децата, галене на зайчета по МОЛ-овете и под.

# 419
  • София/Хамбург
За Будапеща мога да препоръчам, ако някой се притеснява от паркирането на улицата, да използва Park and Ride - доста от тях са безплатни, на някои таксата е символична - около 200-300 форинта, по спомени, а всичките са на спирки на трамваите и метрото.

Ето един частичен списък

Общи условия

Активация на акаунт