Детски ясли и градини в Русе-4

• 111 943
  • 866
  •   1
Отговори
# 570
В годината в която ще навърши 3 години.

# 571
  • Русе
Здравейте, момичета!
Пред мен стои следният проблем, който се как да реша. Малкото ми детенце е родено 09.12.13 г. и навършва 2 годинки декември 2015 г., тогава ми и изтича майчинството. Искам да започна да си търся работа преди това, защото ми е наложително, а малката да я запиша на ясла.
Въпросът ми е, че съм объркана и не знам кога трябва да направя заявлението, че да успея да я запиша. Ако сега започне да участва в класиранията, ако я приемат на следващото класиране, кога трябва да я запиша и пусна да ходи на ясла?  Rolling Eyes Защото проблемът е, че е прекалено малка да я пускам сега (все още суче и то доста често и не съм я отбила). А не ми се иска да чакам до септември, защото има голям наплив за тези ясли...
Моля за съвет.

Съветвам те още сега да подадеш заявление, а да почне да участва в класирания от пролетта да речем (чрез онлайн регистрацията може всеки месец да променяш данните както поискаш). Имай предвид, че юли и август няма въобще класирания, поне последните 2 години така беше.

# 572
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Яслите и детските градини са длъжни да си почистят тротоарите, както и магазините и жилищните кооперации  Peace

# 573
  • Русе
Тази вечер като прибирах децата бяха сложили нещо като сол и вече не се пързаляше. Дали защото писах на общината или е просто съвпадение не знам но поне вече да сме спокойни за децата си поне малко  Hug

# 574
Здравейте, момичета!
Пред мен стои следният проблем, който се как да реша. Малкото ми детенце е родено 09.12.13 г. и навършва 2 годинки декември 2015 г., тогава ми и изтича майчинството. Искам да започна да си търся работа преди това, защото ми е наложително, а малката да я запиша на ясла.
Въпросът ми е, че съм объркана и не знам кога трябва да направя заявлението, че да успея да я запиша. Ако сега започне да участва в класиранията, ако я приемат на следващото класиране, кога трябва да я запиша и пусна да ходи на ясла?  Rolling Eyes Защото проблемът е, че е прекалено малка да я пускам сега (все още суче и то доста често и не съм я отбила). А не ми се иска да чакам до септември, защото има голям наплив за тези ясли...
Моля за съвет.
Кога искаш да започне да посещава ясла? Ако искаш да започне към септември, може би няма как да стане защото както са ти написали, предните два месеца обикновено няма прием, за нашата ясла мисля че последния прием преди септември беше май или юни. Детето тръгва на ясла около 20-30 дена след записването, понякога можеш да говориш с директора да започне например до месец и половина след това, но това обикновено става при големия прием септември, когато няма как да приемат децата наведнъж и ги разпределят във времето и има деца които са записани септември а тръгват ноември например. Та, подаваш заявлението сега, регистрираш си номер и пишеш че детето ти ще участва в класиране от март например, ако си готова да го пуснеш април, или че искаш да участва в класиране от май например, ако си склонна да го пуснеш юни. Имай предвид че колко по се прибложаваш до септември, толкова вероятността да няма места предните месеци е по голяма.

# 575
Здравейте! Искам и аз да Ви попитам нещо Rolling Eyes Дететто ми посещава асла 8 и тази година ни предстои трескавото чакане за детска градина. Та въпросът ми е дали има предимство за  Чучулига(май така се казваше градината зад яслата) щом посещава тази ясла ??? newsm78 Ако има запознати ще съм много благодарна Praynig Защото този критерий не ми е много ясен : ''Деца, посещавали яслена група в някое от посочените в заявлението ОДЗ'' !??? Simple SmileБлагодаря

# 576
Здравейте, знам че въпросът ми не е свързан с темата но не знак къде има такава. Синът ми сега е 4 група, предучилищна и септември ще е първи клас. Знаете ли кога се подават документи и по електронен път ли са или на място! И ако има някой запознат да ми каже и за помоща, която се дава от социалните какви документи трябват?

# 577
  • Русе
kremi_87, предимството важи само за обединени детски заведения, тоест яслата и градината са едно заведение с общо име. Ние бяхме в първа ясла, в сградата на детска градина Радост, но това не се счита за предимство. Сега погледнах единственото ОДЗ в Русе е Снежанка. Като попълваш заявлението ще видиш как са изписани градините.

# 578
Здравейте, знам че въпросът ми не е свързан с темата но не знак къде има такава. Синът ми сега е 4 група, предучилищна и септември ще е първи клас. Знаете ли кога се подават документи и по електронен път ли са или на място! И ако има някой запознат да ми каже и за помоща, която се дава от социалните какви документи трябват?

viki4, попитай в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=696436.255;topicrefid=20

# 579
Здравейте, в яслата на детето ми искат да им дадем материал за изследвания, искат от всички деца, фекално изследване, при вас има ли нещо подобно?

# 580
  • Русе
Да, и в яслата и сега в градината. Всяка година правят това изследване. Ще ви дадат стерилен съд за акото, ще си свършите работата в къщи на спокойствие и ще го занесете в яслата.

# 581
kremi 87 какво чакане нали ще ги подаваш електронно ?Не е ОДЗ 8 ясла и Чучулига .
Viki4 за училищата отиваш на място да подаваш документите .Преди се подаваха като ви дадат удостоверението за завършена ДГ (м.май  )сега дали има промяна не знам.

# 582
Здравейте, моето момче е на 2 години и 5 месеца и живот и здраве, на есен трябва да тръгне на градина, можете ли да ми кажете къде се подават документи и какви. Разбрах че трябва да го запиша от сега.

# 583
Здравейте, моето момче е на 2 години и 5 месеца и живот и здраве, на есен трябва да тръгне на градина, можете ли да ми кажете къде се подават документи и какви. Разбрах че трябва да го запиша от сега.

Приемът е електронен https://dzpriem.ruse-bg.eu/

Трябва да се регистрираш и после си попълваш, а това може да го направиш и по-късно, обикновено първото класиране е  Юни месец.

# 584
 mibobo  много благодаря   bouquet  че каквото ме засилиха, че съм закъсняла вече, направо се бях побъркала. Няма ли да пак албуми за събиране да започнем пак да се виждаме  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт