неомъжена на 30 -- реално ли е да се чака любовта

• 40 512
  • 907
  •   1
Отговори
# 780
Имам аз идея, какво е да си копаш градинката на дърти години и въобще не е толкова ужасно. Поне не е по-ужасно от тоя, дето децата му са на другия край на света и пак копа самотен. Не знам защо сте решили, че необвързания човек е непременно нещастен и гледа с премрежен поглед чуждите колички. Просто вероятно вие бихте били нещастни в тази позиция и затова си мислите, че за всички е така.

За идеалните случаи питай Мамасита, тя знае какъв е идеалния случай за всеки.

Но все пак ги има, децата, макар на другия край.
Ако не правиш разликата, то тогава...как да ти обясня моето виждане, че на определена възраст един от малкото приоритети остава семейството...

И тези които нямат семейства по една или друга причина, да ги заклеймим като неспособни ?

Кой говори за способ?  newsm78
Виж в съответния  подфорум какво е да не можеш и да нямаш, тогава обясняваейте как някои били щастливи цял живот без човек до себе си и дете...

# 781
Аз пък познавам много омъжени жени, които се чустват повече от самотни  Peace Нито брака, нито необвързания начин на живот ти гарантират щастие Peace

# 782
Аз пък познавам много омъжени жени, които се чустват повече от самотни  Peace Нито брака, нито необвързания начин на живот ти гарантират щастие Peace

Но и не бързат да се разведат.

Бракът не носи щастие. Той е само една от средите, в които може
да се изгради щастие.

А някои от жените, които нямат семейства, като че ли наистина не са
развили някои способности да се свързват с хората, като че ли са изградили
стена. Иначе е доста лесно, особено на младини.

# 783
Такива невидими стени имат вече повечето хора, дори и обвързани и семейни. Да не се влюбят до край им е жизнено важно.

# 784

Кой говори за способ?  newsm78
Виж в съответния  подфорум какво е да не можеш и да нямаш, тогава обясняваейте как някои били щастливи цял живот без човек до себе си и дете...

Защо ще го обяснявам на тия, за които явно не важи? Това са различни хора, които очевидно не са в този подфорум. Не може всички хора да имат еднакви желания, стремежи и представи за щастие.

# 785
Всъщност - да, детето може да те направи щшастлив, доста често дори  Peace
От друга страна щастието е общ сбор - за мен един от факторите е добро семейство.

Ирис - може днес да не искат деца, мъже и тн - но един ден - всеки иска. Честно ти казвам - не знам щастлив самотен човек. Сам - самотен

# 786
Аз познавам такива, които на етапа са щастливи, правят наистина
много неща, не се спират от пътуване...което, както искайте го разбирайте,
но ми изглежда като компенсация, не просто като любов към пътуванията
или чак такова влечение към откриване на изложби и културни събития.

И дори не знам дали това, което правят, им е представа за щастие и цел
в живота, или се прави по дефолт, защото няма какво друго да правят.

# 787

Но и не бързат да се разведат.

Бракът не носи щастие. Той е само една от средите, в които може
да се изгради щастие.

А някои от жените, които нямат семейства, като че ли наистина не са
развили някои способности да се свързват с хората, като че ли са изградили
стена. Иначе е доста лесно, особено на младини.

Не бързат защото в повечето случаи няма къде да отидат след това, а и освен за себе си трябва да мислят и за децата си ... Wink Отделно че, в много случаи нямат и професия с която могат да вадят достатъчно, така че да могат да живеят сами с децата си Peace

# 788
  • град-държава
Няма такова нещо, което да ти гарантира щастие, нито формула за щастие, нито абсолютно щастие.
Да живееш един живот, който просто не е твоят... Да го чувстваш, да го осъзнаваш, да тъпчеш в рамки и оценяваш чуждите, това какво е?

# 789
Аз познавам такива, които на етапа са щастливи, правят наистина
много неща, не се спират от пътуване...което, както искайте го разбирайте,
но ми изглежда като компенсация, не просто като любов към пътуванията
или чак такова влечение към откриване на изложби и културни събития.

И дори не знам дали това, което правят, им е представа за щастие и цел
в живота, или се прави по дефолт, защото няма какво друго да правят.
Аз му викам живот на самовнушение.

# 790
За мен хората, които категорично не искат семейство/връзка/деца са действително малко. По-скоро различните хора искат това по различно време в живота си - едни още на 20, други на 25, а трети след 30. Има и такива, на които не им се получава просто и те се фокусират в друга посока без да правят драми от това.
Щастието формула няма и не бива да има

# 791
  • град-държава

Кой го казва, ако нямаш потребност? Аз имам семейство, нямам дете, раждането ще ме направи ли щастлива, ако го направя защото някой казва, че трябва,  че това е щастие, трябва ли да се съмнявам в представат си за щастие?

# 792
А по въпроса дали обективно може да знаем кое е добре за другите:

Донякъде се знае кое пълни душата на човека и кое е празно забавление,
което се усеща хубаво, но не води до пълно задоволство.

Опитът показва, че човек е по-доволен от живот с малко стрес и по-малко
избор, в който да постигне дълбочина на живеене. Обратно, неврозите се въдят
там, където животът е много шарен и разнообразен, но незадоволителен.

Като да се съблазниш от локума на Бялата кралица в Нарния...

# 793

Кой го казва, ако нямаш потребност? Аз имам семейство, нямам дете, раждането ще ме направи ли щастлива, ако го направя защото някой казва, че трябва,  че това е щастие, трябва ли да се съмнявам в представат си за щастие?

Ти няма как да разбереш, като нямаш дете. НО ако имаш - то тогава ще разбереш какво е да те погледне сутрин с усмивка  Peace

# 794

Познавайки човешката природа достатъчно- направи го, няма да те направи
нещастна и едва ли ще доведе до екзистенциална празнота.

Представата за щастие расте, не е фиксирана, нали? Защо не си разшириш
границите? От какво те е страх?

Общи условия

Активация на акаунт