Януарското бебче 2014, есента посрещна вече- тема 12

• 31 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Cerezas, можеш да отидеш още сега, повечето мами с екип към 7-8 месец вече ходят и при лекаря, при който ще раждат на консултации, други мами си заявяват екип 9ти месец, а 3ти при раждане Simple Smile Плащането става след раждане! Аз още не съм решила дали искам екип и къде, но смятам до 45-дневния болнични да съм решила и тогава да започна да ходя и на консултации! Надявам се, че съм ти била полезна Simple Smile

# 451
Благодаря много  nikoleta_21 Hug Hug Hug  Предполагам, че когато и да отида няма да сбъркам!!! Може би ще отида към средата на 8-ми месец, изглежда ми най-практично, нито много рано, нито много късно!!!

# 452
Според мен колкото по-рано, толкова по-добре, още повече, че може и да са ни "празнични"бебетата и лекарите е добре да ни имат предвид Peace

# 453
Аз лекарката си определих още във втория месец от бременността - препоръки, проучвания, не исках изненади. Сега пък пак ме интересува друга тема - изборът на педиатър, отново малко избързвам, но съм си такава. Всички в квартала ни са в при един лекар, който е много добър по техни думи, но при него е  ужас буквално от бебета и малки деца. Чакането е с часове, а имам чувството и с дни, защото просто всички са при него или в другата участъкова лекарка. Пълна лудница! Аз искам да ми се обръща внимание като отида, да не се претупва бебето/детето, да не чакам по 3 часа с болни деца отпред, да не ми дава под път и над път антибиотик, да си вдига телефона дори в отпуск, да е в близост до местоживеенето - максимум да е в съседния квартал - ето това са ми изискванията. В близост до нас се намира клиника Софиямед -някакви отзиви, да сте чували за педиатър там? Докато проучвах /нищо не намерих за педиатър/, разбрах, че там също организират курсове за бременни - ето статийка за заинтересувалите се http://www.az-jenata.bg/a/1-bremennost/20434-bezplatno-uchilisht … v-mbal-sofiiamed/ Хареса ми лекцията за Здравословните проблеми през първата година и лекцията за физиология на новороденото - всички са през декември и смятам живот и здраве да ги посетя. Ще ви напомня като дойде време пак.

Но наистина - казвайте педиатър!

Скрит текст:
За мамите от Гео Милев/Редута - намерих специална тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=253700.0

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 18:04 от tonniny

# 454
Аз не мисля, че е рано за избор на педиатър, напротив. Аз лично съм оговорила нашата още преди 3 месеца. При всички положения, преди да се запътиш към родилния трябва не само да си го избрала, а и да си говорила с него, и съответно той да е съгласен да поеме бебчето, защото може и да откаже. В родилния задължително питат за името на избрания педиатър, поне при мен беше така.

# 455
Тони, ти казваш, че удобството е надделяло с избора на дървена, а при мен удобството надделя с избора на сгъваема кошара.  Joy

За избор на екип - принципно колко по-рано си се запознаете и опознаете с док, който искате да ви изражда, толкова по-добре. Но и към средата на 8-ми месец е ок. При мен така ще се получи, в смисъл, че горе-долу тогава ще успея да ида при лекаря, който БИХ искала да ме изроди. Въпросът е, че ако се спра на б-ца Надежда, там официално няма избор на екип и има голяма вероятност да не се стигне до уговорка с конкретен лекар.  Thinking

За избор на педиатър - баш сега му е времето за проучване и избор. Повечето са препълнени и се налага да се търси друг.  Confused

# 456
tonniny с теб пак сме на една вълна и аз това си мисля в последно време - избора на педиатър.
Много гледах напоследък, мислех си за Вита, НО там се чака също така адски много за час, едва ли ще ти обърнат някакво внимание, препълнено е с народ. ooooh! много трудно стана...
Моите критерии при търсене са сходни с твоите, сега ще разгледам това, което си предложила за безплатното училище за родители. Hug Благодаря за информацията!
Момичета да се притеснявам ли, че на мен не ми е предписан магнезий? Виждам, че всички тук го пиете, трябва ли да говоря в гинеколожката да ми се предпише и на мен  newsm78

# 457
Денислава,и на мен не ми е предписан,но лекарката всеки път ме пита дали имам контракции. Но явно този месец ще се наложи да ми изпише!
Щях да питам-до коя седмица се пие магнезий? newsm78

# 458
Като заговорихме за магнезия с моята лекарка по ЗК, тя ми каза, че обикновено предписвала на бременните след 20 г.с., защо ме била пропуснала не знае - много й се ядосах. .От време на време, когато малко се понатоваря, коремът ми се стяга - не знам дали това са контракции, ама май не. Обаче имам крампи на краката вечер докато спя - много неприятно. Та дано да помогне магнезия - от днес го почнах.
Иначе се пие до макс 30 г.с., както надлежно съм си написала от събраната информация до момента.

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 20:40 от tonniny

# 459
  • София
В групата на племенницата има салмонела. Нейните изследвания утре ще се пускат, а в събота тя има рожден ден. Дали да ходя, ако не са излезли резултатите и заразата прехвърля ли се от човек на човек?

# 460
  • Варна
Здравейте и от мен, докато ви изчета и пак стана късно Grinning И аз се притесних вече...и на мен не ми е изписан магнезий , да питам ли и аз?  Thinking А и за още нещо да ви питам, смятате ли да подготвите зърната си за кърмене по някакъв начин? Питам з-то първо на лекцията , на к-то ходих акушерката каза че е добре да се подготвят с мазане , а и моя позната к-то роди наскоро също ме посъветва да почвам да се мажа, даже ми препоръча 2 мазила, едното е на Авент а другото гермастан, ако сте чули нещо пишете Simple Smile

http://apteka.framar.bg/30019770/авент-крем-за-зърна-30-мл-

# 461
Аз съм фен на Лансинох за гърдите, но не смятам нищо да подготвям. Като засуче, тогава ще започна да мажа.

# 462
.....
Иначе се пие до макс 30 г.с., както надлежно съм си написала от събраната информация до момента.

Сериозно ли? Хм на мен нищо такова не ми казаха ... Аз си мислех поне до 33г.с. да си го пия  newsm78

# 463
  • София
Ето ме пак. Почивам и лежа, кървене няма и сякаш контракциите спряха. Чудя се само това бебе дали не се завъртя пак нощес и заради това да имам контракции и кървене??? Много беше активно. Вчера ме риташе горе високо, днес долу ниско.
Някой беше питал за прегледа при кардиолог, май Ивичка и забравох да пиша. Мина като най-обикновен преглед - преслушване със статоскоп, мерене на пулс, мерене на кръвно и ЕКГ.
Desi_89, естествено, че търсят сензация и да си направят предаването. За съжаление едва ли им пука за вас. Умее да се прави Наталия Симеонова по ТВ колко е загрижена за съдбата на хората, но дали е така?
Деси, аз съм с предна плацента и май бабунка няма да видя Simple Smile Може да не е с ръчичка,  може да е петичка или коляно. Една колежка ми рзправяше, че на нейното бебе дупето чак му се било очертало  Mr. Green
Ivi4ka, аз мислех, че пелените бочко ще са най-евтини. Ако са по-скъпи от пуфис, по-добре да си остана стария избор - памперс.
Ив, не ни натоварваш с твоето свеки. На мен пък ми е интересно да разбера с какви хора може да се сблъска човек. Относно ТМ и с ревност, и без, ако е решил да изневери, ще го направи. Явно не е такъв човек. Относно Швейцария - какви засукани мацки пък там?Simple Smile Засуканите са в Източна Европа:)
Панди, много се оплете ти с тези размери, но се изясни най-накрая:))) 120/60 матрак много лесно ще намериш. На мен такъв ще ми даде един колега от неговото детенце. Ползван е на сгъваемо легълце за по-малко от година. Не съм питала точно какъв е, но ми каза, че е няколко стотин лева, което ми подсказва, че ще е добър. Определени хора около мен с малки деца много се зарадваха, че съм бременна, защото ще има къде да си пласират ненужните вещи  Mr. Green Аз пък съм доволна, че спестявам от това.
Тонини, за педиатър аз не съм мислила, но знам, че ще е в 14 поликлиника, която ми е на 10 мин пеша. Не съм шофьор и ще ми е много удобно да водя бебето там с количка или кенгуру. Погледах в нета и има 2-3 имена, които се споменават като добри педиатри. За магнезия, вчера кардиоложката ме пита дали пия и аз казах не. То пък ми се наложи. Сега ще го пия 20 дни.

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 12:25 от babyface76

# 464

За избор на екип - принципно колко по-рано си се запознаете и опознаете с док, който искате да ви изражда, толкова по-добре. Но и към средата на 8-ми месец е ок. При мен така ще се получи, в смисъл, че горе-долу тогава ще успея да ида при лекаря, който БИХ искала да ме изроди. Въпросът е, че ако се спра на б-ца Надежда, там официално няма избор на екип и има голяма вероятност да не се стигне до уговорка с конкретен лекар.  Thinking

Искам само да допълня, че при едно нормално раждане, е много важно да имаш опитна акушерка от дясната си страна. Една добра акушерка в повечето случаи ще се справи сама, а доктора гледа отпред и ще се намеси само при нужда. Така че, пожелавам ви да ви се паднат добри акушерки!

Общи условия

Активация на акаунт