Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 7

• 34 159
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Ами аз предния път го направих  Embarassed, след цели 7м непушене. Затова знам какво е чуството. И какво стана? Нито ми помогна по някакъв начин, нито ме успокои, даже напротив. Че и пак наново сякаш не ги бях спирала  ooooh!. Затова вече не влизам в този капан  Crossing Arms . След няколко месеца започнах пак от нулата. Този път ще е последният, от 2-3 месеца и аз се чуствам непушач, ако ми е изнервено не си спомням с носталгия цигарите. Отдавна не броя дните или месеците, ако не е лентичката вече щях да съм забравила колко време мина. И при мен тя стои най-вече с идеята, че може да даде кураж на някой  Peace

# 331
 Снощи размишлявах на терасата( без цигара)...защо повечето готини неща в живота са така да се каже забранени...цигарите, сладките неща и....ооооооопс, усетих как пак се плъзвам в капана, защото хъсът ми спада. Спирайки да пуша, нарочно се надъхвам, насочвам целия си гняв срещу цигарите и тютюневите компании, които смучат кръв от мен, това, че съм заробена и т.н. Но с времето( и предния път беше така) постепенно забравям какво ми е било в устата и в душата, как се търчи нощем  до денонощния и прочие, и си спомням само хубави неща, свързани с цигари. Просто така съм устроена, както и повечето хора, от миналото се запазва основно хубавото и......мда! Та МРАЗЯ, МРАЗЯ ги и се чудя да ли ще достигна до момента, в който ще кажа като мария "ако ми е изнервено не си спомням с носталгия цигарите", т.е. ще ги ИГНОРИРАМ.

# 332
Ако си запазила "добри" спомени към цигарите преди спирането...мисля си, че винаги ще има моменти, в които ще си спомняш, колко хубаво ти е било.
Но идва момент, в който вече знаеш, че това хубаво не може да се върне, така както примерно младостта ти от онези времена /примерно/
Сестра ми не пуши повече от 10 години и признава, че вече абсолютно и е все едно за цигарите. Но въпреки това казва: "Знам, колко ми е било хубаво като съм пушила"...
Искам да кажа, че споменът си е минало, и не би трябвало да повлиява на сегашното. Естествено, когато цигарите за даден човек се превърнат в минало.

# 333
дамскосърце, допаминът е хормонът на пристрастяването.
Тези неща сами по себе си не е задължително да са готини, но ние ги възприемаме като такива, защото повишават нивата му, което ни носи удоволствие, еуфория или успокояване.

И все пак най-големият източник на допамин е оргазмът, така че не сме чак за оплакване  Mr. Green

# 334

И все пак най-големият източник на допамин е оргазмът, така че не сме чак за оплакване  Mr. Green

Какво ти оплакване, още не съм направила месец, откак не пуша, а толкова много неща ми доставят наслада сами по себе си! А преди беше цигарата + още нещо, винаги плевелът на първо място, а другото, колкото и да е хубаво, все остава в сянка(айде да не давам примери, че ме е срам).....разсъжденията ми снощи бяха провокирани от желанието ми да пуша, което и тази вечер ми досажда, но както се казва, като храна, която обичам, но определено мога и без нея.
Zayo, разбирам какво искаш да кажеш, благодаря!

# 335
  • Бургас
На мен са ми тежки вечерите. През деня на работа не се сещам за цигара, но като се прибера...
 Направо не искам да идват почивните дни. В къщи ми е много трудно. Мъжа ми продължава да пуши и толкова ме е яд на него, направо ми е черен. Laughing За капак съм в ПМС и картинката е просто пълна. Mr. Green Но напук на всичко се държа, няма да пропуша!

# 336
Мария, и моят мъж пуши. Но този път изобщо не ми пречи, даже му правя редовно цигари.
Когато спирах цигарите, защото трябва, всеки път му завиждах.

# 337
Слава Богу, вкъщи никой не пуши. Снощи в парка 1 приятелка запали и в студа винаги ми е приятна миризмата. Обаче в затворено помещение или ако ми е жега... Sick
 Вкъщи нямам дразнител, но пък от друга страна съм домакиня( рискова група) Simple Smile. Мога по цял ден да пафкам, ако ще през 10 минути, колкото и работа да имам. Това ми беше МНОГО трудно, защото бях свикнала след всяка свършена работа да се "награждавам". Този труден модел обаче бързо се разчупва, някъде на 3-4 ден забравяш. Други, по-редки ситуации, са по-опасни. ooooh!

# 338
Слава Богу, вкъщи никой не пуши. Снощи в парка 1 приятелка запали и в студа винаги ми е приятна миризмата. Обаче в затворено помещение или ако ми е жега... Sick
 Вкъщи нямам дразнител, но пък от друга страна съм домакиня( рискова група) Simple Smile. Мога по цял ден да пафкам, ако ще през 10 минути, колкото и работа да имам. Това ми беше МНОГО трудно, защото бях свикнала след всяка свършена работа да се "награждавам". Този труден модел обаче бързо се разчупва, някъде на 3-4 ден забравяш. Други, по-редки ситуации, са по-опасни. ooooh!

Даа, напълно те разбирам за "награждаването", и аз бях така Simple Smile) Или докато готвя, или по време на рекламите.

# 339
И аз така с награждаването, даже още ми е чудно колко свободно време имам сега  Mr. Green

# 340
  • Бургас
Даа, напълно те разбирам за "награждаването", и аз бях така Simple Smile) Или докато готвя, или по време на рекламите.

Oххх рекламите особено като почнат. Crazy Гледам да си намирам друга работа, за да се разсея и да не мисля.

# 341
Ихаааа, неусетно мина семица и тъй като малката ми красавица днес става по-голяма смятам, че това е един малък подарък и за нея! Simple Smile Не е да нямам моментни вопли за цигарка, но те стават все по-малко и все по-редки... Така като се замисля и предишното ми спиране протичаше по-същия начин Simple Smile

Упсех, Дами!!!

Цитат
Ухаааа, хоп - една седмица без цигарки! Според програмаката, която съм свалил на телефона, спестил съм 360 цигари, 90 кинта и един ден и 12 часа...
Сега...кинтите ги няма, къде са - не знам! Не знам, бе - бийте ме, яжте ме - не знам! Пък тези спестени 36 часа...ми то 1/3 от тях са минали в мисли за цигарка, бе...Баси тъпата програма - с какви глупости си пълня телефона! Както и да е, де...ако съм честен, ще споделя, че съм спестил седем сутрешни гадения, 7Х3мин., колкото трае един пристъп кашляне - 20 минути напъване и изхрачване! Не е лошо, нали? Simple Smile Друг плюс е действителната промяна на вкус и мирис! Удивително е как само за седмица почваш да усещаш много повече аромати и вкусове в една и съща храна! Кеф голям! Борбата на другия фронт е друга бира обаче...Там е тежко и с прискърбие мога да заявя, че борбата с Хот-Дога я губя безапелационно...кофти работа. А и като гледам, изгледите за успех в реванша са също толкова безнадеждни, колкото и да завали сняг, че да си пробвам колицата... А, бе...МЪКА!!!

Последна редакция: вт, 19 ное 2013, 15:21 от Една Седмица

# 342
Честит празник, Една Седмица! Да ти е жива и здрава, сигурна съм, че подаръкът е добър. Моите деца ненавиждат да им мириша на цигари, сега си ги гушкам с чиста съвест Simple Smile

# 343
Честит празник и от мен! Да ти е жива и здрава   ura

# 344
  • Бургас
Една Седмица, честит празник и от мен! Simple Smile

Да ви споделя най-голямата си болка, че откачам вече! Cry
Метаболизма ми яко се наруши. Докато пушех всяка сутрин след първата цигара с кафето бях в тоалетната. А сега е голяма мъка - за 10 дни само 3 или 4 пъти. Чувствам се ужасно просто - подуто, тежко ми е, страшно дискомфортно. Дали е само временно? Храня се както преди, не съм започнала да ям повече или по-различно.
Имахте ли такъв проблем в началото?

Общи условия

Активация на акаунт