Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 7

• 34 075
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Момичета сега се сетих, че имам на компютъра книгата Как да откажем цигарите - Джилиан Райли, тя е много подобна на тази от Алън Кар. Който има интерес да я прочете може да си я итегли от интернет, аз от някой сайт най-вероятно съм я свалила, но преди няколко дни я открих и съм впечатлена  Hug

# 301
Отчитам се с непушене. Но днес пък изпих едно кафе с кофеин. Таз книга ще я потърся на райли, изобщо забелязала съм, че при мен книгите действат за настрой. Аз ввсеки ден си чета части от книгата на кар или разни статийки защо пушенето е вредно, как причинява бръчки и посивяване на косата. Аз си открих няколко бели косъма по слепоочието. Отскубнах ги и сега не скам да порастват наново. А съм само на 30. Постоянно си внушавам, че е от цигарите и това ми помага Simple Smile То може да е от стрес, или по други причини, но аз съм нарочила цигарите за причинител.
Изобщо самонавиването при мен много работи.

# 302
   Едно от нещата, които ми въздействат, е когато видя възрастна жена с цигара. И млада не е добре, но възрастна... Sick Представям си моите баби(едната Бог да я прости), жени, които винаги съм свързвала с чувство за чистота, уют, вкусна храна.....- с цигара в ръка, абсурд!!!
и те обикновено са с ужасни кожи  и гласове. едни такива като намачкана хартия.

# 303
Момичетааа да ви си похваля и аз не пуша от почти 7 дни  Hug Много съм щастлива, че отказвам тази гадост от живота си, която две години ми обираше джобните за училище и закуската ми беше солети или нищо...Лятото не можех да си спестя нито лев за дрехи или глезотийки, защото парите които ми даваха нашите ДО СТОТИНКА ГИ ДАВАХ ЗА СКАПАНИТЕ ПАПИРОСИ... Плюс това не можех да се концентрирам и меришех на пепелик. Срам ме беше да ме гледат хората с цигара, срамувах се от този гаден порок, но ме беше страх да се изправя срещу него д не би да напълнея... Пълна глупост. Не ми се пушеше първите два дни изобщо.. с това може би разбирам митовете за 3-те дни, след втория ден е малко гадно... но с пиене на повече течности и развлечение спираш да обръщаш внимане на наркоманчето в главата ти! Желая успех на всички с това начинание, знайте че няма нищо по-хубаво от това да си НЕПУШАЧ, това означава да не си зависим от някква гадна отрова, наречена никотин! Между другото тази година ще съм абитуриентка (да не си помислите, че съм на 13 Grinning, но от 16 годишна пушех, две години тровене не е никак малко...)
браво, момиче!чела съм, че ако спреш цигарите преди 30 организмът се възстановява напълно .

# 304
Промъквам се тихичко при вас. От неделя не съм палила нито веднъж. За сега учудващо леко минават дните, макар че наистина много рязко ми се сменят настроенията.  Crazy Пушех 14-15 год., като ги спирах по време на бременностите си. Да ме пита някой за кой дявол пак ги започвах ама...
Чета си книжката на Алън Кар и сякаш тя ме мотивира най-много.
Най-големия ми страх обаче са килограмите. Те са може би единственото нещо, което биха ме върнали обратно към тютюна. Confused Хич не ми се иска да напълнявам повече от 2-3 кг.  Tired То кой ли иска де. Mr. Green
Ще помоля непушачите с по-голям стаж да споделите по колко кг. качихте? Ясно ми е, че всичко е много относително и зависи от куп неща, но все пак.
Килограмите се качват и свалят. Непременно спортувай много активно, така дори да качиш бързо ще се наместят и свалят. Оганизмът се наглася постепенно. Писах, но пак ще повторя, при неиограничено ядене на сладко - беше си позвлила да яде 20 дена колкото сладко пожелае, моя приятелка спираща цигарите напълня само 5 килограма. Но тичаше по два пъти на ден. Тичането същопомага и с непушенето. После постепенно намали сладкото и сега една година след спирането е по-слаба от преди без да пази абсолютно никаква диета. Сладкото го яде неограничено само първия месец.
Аз без да ограниавам количеството, но с ограничения на качеството и с много спорт пак качих, а би трябвало да отслабна. Качила съм засега около 2 килограма, аз се меря всеки ден и са между 2 и 2.5 .Режимът ми е като за сваляне. Но с времето ще се балансират нещата. Ако внимаваш какво ядеш  и спортуваш максимумът който ще качиш са 3-4 килограма. Забавя се леко метаболизма, но това е съвсем леко. Струва си отвсякъде, защото после 3-4 килограма се свалят за месец усилия. Не пушейки, ще можеш ид а спортуваш по-добре. Ще си по-красива цялостно - с по-хубава кожа, по-хубави зъби, по-хубава коса, здрави яйчници, балансирани хормони. Женската красота не е само едните килограми.

# 305
Браво на хората, които още на има няма 20 се осъзнават и спират цигарите. Пожелавам ви да е за винаги. На мен ми трябваше както се вижда доста повече, но затова пък явно ми станаха досадни. Мисля си, че ако трябваше нещо друго да върша ежедневно 20 години наред, щеше да ми е писнало отдавна  Simple Smile
Иренче, ти си толкова млада, не се притеснявай за кг.
Аз като тийн вървях леко закръглена около 62 кг и ми беше много гадно. После покрай цигарите свалих и доста време държах около 57. Но покрай деца и грижи станах 52. Дори бях тръгнала към 51 и не можех изобщо да задържа кг, каквото качех вечерта, изчезваше сутринта. Изглеждах направо грозно...След като спрях обаче почти от първата седмица започнах да си качвам. И сега съм между 55 и 57 варирам, като средно 56. Много ми е добре. Висока съм около 170, а и кокалът не ми е от най-леките. Иначе когато забременях и 2та пъти качих изведнъж страшно много, което е поради факта, че бях под нормалното тегло и организма си наваксва..така ми каза лекарката. Но пък след раждането ги губех на 100 процента до 1-2 месеца. Факт е, че не ядях почти, нямах апетит.

Аз също исках да спортувам като ги спрях. Но не стигнах. По цял ден стоя пред пс-то и единствения ми спорт е в кухнята и из апартамента уикенда  Embarassed Дори не ходя много. Което май ще ми скъси живота много повече от цигарите  newsm78

# 306
Ха, мацки, мъжове приемате ли или да се "спасяваме" самостоятелно?
 Чета ви от два дни и съм впечатлен...това, че си помагате, че покрай вас и други намират мотивация, че сте толкова задружни и приятелски настроени - едно на ръка, но... НО!!! Няма по-грамотен форум...или поне от тази тема, от вашия! Поздравления, дами! Впечатляващо!!!   

А, отплеснах се в хвалби и забравих за какво съм дошЕл!
Втори ден не пуша, не е да е най-лесното нещо на света, но пък и къде-къде по-трудни неща сме преживели! За вас, мамите пък - да не говорим! Ехеееей, 'ми вие давате живот, бива ли да си похабявате вашия с някаква отрова, че и да си плащате??? Едва ли има по-трудно, но и по-прекрасно нещо от това - да дадеш живот? Какво е някакво си спиране на цигари сравнено с нов човек? Несъвместимо сравнение! Хей, щом можете да дадете другимо, па макар и част от вас - живот, дайте си и на вас си нов живот - чист, красив, свободен! 
Успех, Дами!!!
Имам и един жокер, но е само за големи кризи! Simple Smile Обаче работи наистина, стига дечковците ви да са поне на 10г. Simple Smile

Здравей, Ясо, добре дошъл! Успех в отказването ! Кажи жокера:)

# 307
Браво на хората, които още на има няма 20 се осъзнават и спират цигарите. Пожелавам ви да е за винаги. На мен ми трябваше както се вижда доста повече, но затова пък явно ми станаха досадни. Мисля си, че ако трябваше нещо друго да върша ежедневно 20 години наред, щеше да ми е писнало отдавна  Simple Smile
Аз като тийн вървях леко закръглена около 62 кг и ми беше много гадно. После покрай цигарите свалих и доста време държах около 57. Но покрай деца и грижи станах 52. Дори бях тръгнала към 51 и не можех изобщо да задържа кг, каквото качех вечерта, изчезваше сутринта. Изглеждах направо грозно...След като спрях обаче почти от първата седмица започнах да си качвам. И сега съм между 55 и 57 варирам, като средно 56. Много ми е добре. Висока съм около 170, а и кокалът не ми е от най-леките. Иначе когато забременях и 2та пъти качих изведнъж страшно много, което е поради факта, че бях под нормалното тегло и организма си наваксва..така ми каза лекарката. Но пък след раждането ги губех на 100 процента до 1-2 месеца. Факт е, че не ядях почти, нямах апетит.

Ами да, 57 са си много добре за 170. За моя организъм даже са май прекалено малко. Аз съм 173 и сега като си гледам снимките от преди 5 години, когато последно бях 55-57 кг, си изглеждам ужасно слаба. А тогава все исках да отслабвам Simple Smile) Много зависят нещата от мускулния тонус. Ако тялото е в добър тонус и стегнато, то изглежда чудесно в един по-голям интервал от килограми, но ако тялото е неспортно и нестегнато, все не изглежда достатъчно слабо. На мен това ми е била грешката на 25. А  отказването на цигарите помага със спортуването и следователно и с красиватафигура Simple Smile 

# 308
Дамско сърце, не е много 1 година, всъщност мина тоолкова бързо като се замисля...но факта е, че аз не броя дни и месеци. Тук ги отчитах, но дори и лентичка нямах до скоро. Сега сложих, защото вече ми е все едно дали ще ги броя или не.

Аз имах доста примери около мен, тук 2ма колеги, сестра ми която от над 10г не пуши и това ми помогна да си повярвам.
Но когато ги спрях не си казах, че е временно, нито че е за винаги. И сега не мога да кажа това. Просто ги спрях, защото искам, без да броя дните. И с идеята, че може някой ден пак да пуша, ако искам. Това е избор, ние го правим сами. Просто мразя думата завинаги. Спрях ги, защото искам да си изчистя организма на този етап, а като чета ми трябват 10 години затова. И ако след 10 години съм толкова глупава да започна всичко отначало....

Иначе написах и преди, че началото е трудно, който иска да ми говори, че е лесно, сега и аз като се върна назад, бих казала - лесно е. Ама не е. Аз знам какво преживях и винаги когато ми се е пушело си спомнях този малък ад, през който преминах и за нищо на света не искам отново  Crossing Arms Затова и си стоя без цигари  Simple Smile

Единствената разлика при мен беше, че станах много чувствителна и някак се събудиха много части от тялото ми така да се каже, и всичко това ми докара само проблеми, тъга и гадни дни.

# 309
Браво на хората, които още на има няма 20 се осъзнават и спират цигарите. Пожелавам ви да е за винаги. На мен ми трябваше както се вижда доста повече, но затова пък явно ми станаха досадни. Мисля си, че ако трябваше нещо друго да върша ежедневно 20 години наред, щеше да ми е писнало отдавна  Simple Smile

Ами да, 57 са си много добре за 170. За моя организъм даже са май прекалено малко. Аз съм 173 и сега като си гледам снимките от преди 5 години, когато последно бях 55-57 кг, си изглеждам ужасно слаба. А тогава все исках да отслабвам Simple Smile) Много зависят нещата от мускулния тонус. Ако тялото е в добър тонус и стегнато, то изглежда чудесно в един по-голям интервал от килограми, но ако тялото е неспортно и нестегнато, все не изглежда достатъчно слабо. На мен това ми е била грешката на 25. А  отказването на цигарите помага със спортуването и следователно и с красиватафигура Simple Smile 
Аз преди седмица бях 52, а съм 170 висока, така, че най-вероятно 3-4 килограма няма да ми се отразят зле то и без това зимата ставаме по-пухкави  Grinning Благодаря много, че ме подкрепяте мили дами, дори да съм пушила само две години ме е срам от това... Срам ме е за това какво причиних на баба като ме видя с цигара, срам ме е, че всяко междучасие пушехме като комини до училището и се излагахме пред всички.. срам ме е, че се събирах в лоша компания, само за да има с кой да пуша.. Никаква полза нямах от цигарите, освен че си убих апетита и затъпяхах емоционалността си. Станах болно-слаба и безчуствена, зъбите ми пожълтяха, прекарах две Бронхопневмонии, отслабна ми имунитета, капеше ми косата.. Преди да пропуша си изливах емоциите в стихове, а след това започнах да ги затъпявам с тютюн.. Сега осъзнавам колко ужасно е да си пушач, как несъзнателно ден след ден се тровим с поредната доза, но по-добре късно да го разбереш отколкото никога! Ще се радвам да си помагаме и да се подкрепяме в борбата с тази гадост!  #2gunfire
Това клипче е много надъхващо http://www.youtube.com/watch?v=sRIZM4ukTgs    bouquet

# 310
Иренчетооо, повечето, които са пропушили малки, в повечето случаи се осъзнават след 15-20г. Затова и много ти се радвам  на теб bouquet

# 311
Иренчетооо, повечето, които са пропушили малки, в повечето случаи се осъзнават след 15-20г. Затова и много ти се радвам  на теб bouquet

Абсолютно точно! Можеш само да си горда от това което си, а не да се срамуваш. От мен респект.

# 312
...Изумявам се от себе си, вече 20 дена не пуша, на всичкото отгоре не страдам кой знае колко...

И за мен това беше най-изумително, ако знаех, че е толкова лесно, да съм ги спряла отдавна...

# 313

Абсолютно точно! Можеш само да си горда от това което си, а не да се срамуваш. От мен респект.
Благодаря ви много, дано повече млади хора последват примера ни, но е много важно да осъзнаеш какво си причиняваш, а не заради някой друг като по принуда да го направиш! Аз осъзнах, че здравето ми е най-важно, лежах в болница една седмица заради Бронхопневмовия и ако не пушех вероятно нямаше да ме повтори и щях да се възтанова по-бързо.. Също се сетих и за един приятел на 22 годни, който се разболя от рак, не на белите дробове, но и той много пушеше и е много страшно...  Cry

# 314
Поддържайте огънчето де, има някой да се похвали с напредъка си?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт