Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - 7

• 34 178
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
А ти повечко си похапвала, за това ли се  еполучило така? Все си мисля, че ако човек успее да се въздържи от похапване по време на "раздялата", няма да се стигне до напълняване. Ама като чета и слушам от приятели, похапването е неизбежно.  Joy

Това не задължително.  Simple Smile
Аз например, сега се съобразявам и лишавам повече и пак качих. Просто метаболизма ми тотално се скапа. Ядях по сто пъти на ден, вечерях по два пъти, задължително десерт колкото ми душа сака. Laughing И тежах максимум 48 кг. зимата, лятото и по-малко. Сега се съобразявам кога какво да ям, тотално промених закуската си, сладкото вече не е всеки ден в менюто ми и пак качих 3 кила. Rolling Eyes Просто организма ми работи по съвсем друг начин.
Първо ще изкажа професионално мнение, тъй като съм консултант по хранене. Специално в твоя случай, когато си хапвала колкото ти душа иска и не си напълнявала, всъщност тогава организмът ти не е работел както трябва. По принцип човек похапва ли повече - пълнее. Това е нормалната работа на метаболизма. Не е нормално състояние да вечеряш по два пъти и да не пълнееш. С отказването на цигарите организмът започва една хубава чистка и от там идват объркванията. Ще мине време и нещата ще се нормализират. Може и 1 година да мине, може и по-малко. Но докато се детоксикираш, ще го има този дисбаланс. Ако още в самото начало на отказването човек подреди храненето си, няма да се стига до покачване на кг, макар и 3-4. Аз отдавна премахнах всички вредни хранителни навици. Останаха само глупавите цигари, голям дерт са ми.  Sad

# 556
Ми при моето предишно спиране беше по следния начин: Спрях цигарите и започнах да ям повече. Ядох 1 месец като не виждала храна. Напълнях 6-7 килограма за около два месеца и дори когато мина една година все още продължавах да съм си дебела и се бях примирила, че нещата няма да се нормализират. Когато започнах да пуша пак, за 1 месец станах слаба. Просто без цигари организмът си е такъв, какъвто трябва да бъде. Само, че аз не искам да съм 60 кила (сега вече съм 61кг и съм 1.60 висока) Sad И се мъча с упражнения и виждам, че ефект няма. Започвам много да се депресирам вече...  Cry

# 557
  • София
Ми при моето предишно спиране беше по следния начин: Спрях цигарите и започнах да ям повече. Ядох 1 месец като не виждала храна. Напълнях 6-7 килограма за около два месеца и дори когато мина една година все още продължавах да съм си дебела и се бях примирила, че нещата няма да се нормализират. Когато започнах да пуша пак, за 1 месец станах слаба. Просто без цигари организмът си е такъв, какъвто трябва да бъде. Само, че аз не искам да съм 60 кила (сега вече съм 61кг и съм 1.60 висока) Sad И се мъча с упражнения и виждам, че ефект няма. Започвам много да се депресирам вече...  Cry
С упражнения няма да стане. Имам богати знания и доводи от хора, които опитват с упражнения и става дори още по-зле. Просто драстична промяна в храненето би свършила това, което цигарите някога са вършели най-общо казано. Ох, съжалявам, леко се отплеснах, спамя доста.  ooooh! Спирам  Hug

# 558
matsutka на мен пък ми е интересно.
Бих искала да знам какво е правилното хранене за мен.
С удоволствие бих прочела добре синтезирано, какво е правилното хранене.

# 559
Някак си човек се оказва в капан - или пушиш и си слаб, или си без вреден навик и дебел. Tired

# 560
  • Бургас
matsutka, може и да си права, ама хич не ми харесва това, което казваш. Mr. Green Hug (да не се обидиш, шегувам се  Simple Smile ). При мен най-големия проблем е, че след като спрях цигарите, спрях и да ходя до тоалетна. Както си бях, като часовник, всяка сутрин след първата цигара с кафето, започнах да ходя веднъж на 4, дори на 5 дни. Което изобщо не е нормално и се чувствах повече от ужасно. От няколко дни започнах да пия по 2.5-3 литра вода на ден и сякаш взе да се оправя положението, не смея да кажа още. Grinning
На мен също би ми било интересно да прочета какво си изключила от менюто си.
И като цяло за правилното хранене. Simple Smile

Някак си човек се оказва в капан - или пушиш и си слаб, или си без вреден навик и дебел. Tired

Ох, недей така. Вярвам или по-скоро се надявам, че с времето нещата ще си дойдат по местата. Не се отчайвай! Hug

# 561
Дами, само да ви припомня, че
 "всеки осем цигари съкращават със час,
  отредената възраст на всеки от нас!
  Ако пазя диета и спортувам през ден
  ще се чувствам, разбира се, сто на сто подмладен!"

# 562
Това е то мъжкото присъствие.ЕдноМесечков, намесваш се точно навреме, преди да се депресираме от неприятната дилема и везните да натежат в някаква неблагоприятна посока. Благодаря!!!

# 563
Ох, тези килограми. Малко са хората, които могат да поемат въглехидрати и да запазят фигурата си. Особено с възрастта нещата доста се променят. Едно е на 20, друго на 30-40 и нагоре.
Аз качих след като пих хормонални 7 месеца. Свалих доста (25 кг.) с НВД, но доста стриктно, т.е. само месо и зеленчуци, като накрая финиширах с 10 дни гладуване о 10 захранване. Всичко беше супер, реших вече да започна да се храня здравословно, т.е. да включа и варива, плодове, тестени, алкохол. Без преяждане, с порции по-малки от тези на детето такъв йо-йо направих, че си разказах играта.
Сега свалям, но по-бавно и пак с нещо близко до НВД, но не така строго, което да лишава тялото от цели хранителни групи и после да си наваксва при първото подадено му нещо.
Закусвам препечена филия с масло и зеленчук + кафе (чисто, без нищо)
За обяд и вечеря - яйца, телешко, свинско, пилешко, риба, дроб със салата, миди, скариди и т.н морски.
Млечни - в малки количества, но присъстват.
Плодове - по 1-2 на ден.
Зелен боб, леща и зрял боб - само гарнитура по 1 лъжичка сварени, на 10-тина дни веднъж.
Десерти - по принцип не ми се ядат, затова не са ми проблем, но режимът позволява, ако включват яйца, млечни и подсладител.
И без алкохол.
И празниците са изключение, разбира се, от всичко, но без преяждане.

Най-лошото е, че по принцип не обичам месо, мога да живея само на картофи, леща и боб, но явно не ми е писано в този живот  Mr. Green

Пробвайте режима, в началото без гарнитурите от варива, можете и да си го видоизмените и по ваш вкус малко, но съм почти сигурна, че ще помогне на всеки. Пък и е здравословен  Simple Smile

ЕдноМесечков, поздравления  Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 12:46 от Не се сърди, човече

# 564
Това е нещо като НВХ - като гледам - основното нещо е да се яде месо и салата.

# 565
Да, аз писах, че е близко до НВД, но реално няма нито една хранителна група, която да е изключена, затова мисля, че е доста по-добре от чисто здравословна гледна точка и може да се превърне в режим на хранене, не временна диета, след която пак да има йо-йо  Peace

# 566
  • София
Здравейте всички,

Как сте, държите ли се?
Аз направих два месеца и всъщност пиша за да се оплача  Crazy

Два месеца нямах никакви проблеми, имало е моменти, в които ми се допушва, но въобще не съм се чувствала зле, не съм изпадала в абстиненции - нищо Simple Smile

До миналата неделя, когато цял ден чистих и украсявах и се занимавах все с весели неща и в един момент така ми се допуши, така отчаяно исках да запаля или по-скорода си дръпна, че чак се изненадах от това чувство !!!!!

Помислих си, дали да не запаля, но само като си представих, колко лошо ще ми стане толкова време без цигари и как може би ще ми се доповръща и ще ми стане гадно в устата се отказах и така до днес... мина и замина, но много се изненадах...

Някой да е имал подобен проблем?  Rolling Eyes

# 567
Някой да е имал подобен проблем?  Rolling Eyes

Аз. Точно по същото време. Но за разлика от теб не устоях  Embarassed не съжалявам, наистина повръщах и ми беше много зле, това ме направи непушач. Повече даже не съм си и помисляла за цигара. След 3 дни правя 1 г.  Simple Smile

Щом си го преодоляла, едва ли ще имаш проблеми в бъдеще Simple Smile

# 568
Човече, мерси за инфото, режимът изглежда добър наистина.

# 569
Някой да е имал подобен проблем?  Rolling Eyes

Аз. Точно по същото време. Но за разлика от теб не устоях  Embarassed не съжалявам, наистина повръщах и ми беше много зле, това ме направи непушач. Повече даже не съм си и помисляла за цигара. След 3 дни правя 1 г.  Simple Smile

Щом си го преодоляла, едва ли ще имаш проблеми в бъдеще Simple Smile
Оффф и аз вече ще направя година без цигари. При мен важен фактор се оказа това, че бях болна от грип и неможех и да си помисля за цигари. След като оздравях повече не пропуших.

Общи условия

Активация на акаунт