Късно ли е да родиш на 40?

• 171 594
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 345
  • Tам през Атлантическия океан
Не, не мисля, че е късно! На запад, хората първо стават финансово стабилни, градят кариера и след това мислят за семейство и деца. Може би е разумно! newsm78

Ще те разочаровам но не е така  Wink
има всякакви и млади и стари с или без кариери  Laughing не им пука , данЪк обществено мнение не плащат  Grinning Когато тогава , раумно или не ....  Peace

# 346
И при нас не е така,низшото съсловие ражда рано,защото дават много добри помощи ...

# 347
  • София
Не знам ... Чета ви вече 20 и кусур страници и си мисля ... Едно е теория - друго е практика ... 90%, че и повече от изказванията са от дами, които не са имали проблем със зачеването, създаването на семейство и т.н. Не са се и замисляли да имат деца на 35-6-7-40 години ..., а теоретизират ...
От опит:
1-вата -> на 21 - най-хубавата ни грешка. Стана на 15 тези дни. Инфо почти нямах Simple Smile - имаше 3-4 клуба в Студ. град, та колкото по не информирана бях, толкова по-спокойна. Има си и много + да си майка на 21, но и много - ...
2-рата -> на 32 - чакана, планувана и правена 7 години ... Ами няма какво да си кривя душата - много инфо и "вкарване във филми" покрай интернета ... Физически - по-трудно е от на 20 ... и ... абе, различно е ...
3-тата -> ще я родя на 37 навършени ... Физически се чувствам прекрасно ... Психически - също Simple Smile
Пораснахме и двамата с мъжа ми през тези почти 16 години брак ... Голямата ни научи на много неща ... Малката ни разказа играта ... Искахме трето - > е, ще го имаме ... надявам се да сме здрави ...
Мисля си, че за нас и след нас през живота остават спомените ни и децата ни ... другото ... е дим ...
Прекрасен пост! Hug Желая ти леко раждане и съм сигурна, че с това дете ще си най-спокойна!

# 348
  • на брега на морето
Просто исках да кажа, че децата, разбира се, искат майка им да е млада, красива и богата, да изглежда като холивудска звезда и да носи високи токчета.

А аз само исках мама да не ходи на работа и да ме взема от училище и в събота да не мие прозорците.

# 349

Просто исках да кажа, че децата, разбира се, искат майка им да е млада, красива и богата, да изглежда като холивудска звезда и да носи високи токчета.

А аз само исках мама да не ходи на работа и да ме взема от училище и в събота да не мие прозорците.

Laughing Heart Eyes

# 350

hahaha  а защо не искаше майка ти да мие прозорците?

# 351
  • София - Рим и обратно
За да й обърне внимание. Аз също се чувствам гузна, когато заради домакински глупости трябва да пренебрегна децата и нуждата им от внимание. Но понякога няма начин.

# 352
И моята дъщеря ми казва "Мамо, няма ли най-накрая да приключиш с тая работа".  Crazy И аз изтръпвам като се сетя колко време търсих работа.

# 353
  • на брега на морето

Именно. Не ми беше нужно много - прегръдка, целувка и милване по главата.

# 354
Майка ми ме е родила на 30+. Майката на приятелката ми я е родила на 19, а двете ни майки имаха около 15 години разлика помежду си. Моята винаги е била е младолика, със спортно тяло, облича се с дънки, спортно-елегантно, поддържа се. Приятелката на майка ми, винаги е била облечена  демодирано, не се гримираше, не си боядисваше косата. Ако ги сложи човек една до друга, никога няма да познае, че моята е с 15 години по-възрастна.
И до ден днешен се гордея с мама, никой не й дава годините.
Така че, смятам тезата за срамуващото се от по-възрастната си майка дете е несъстоятелна. Една жена може да изглежда на 30 като на 60, и на 60 като на 30.
И друго, ако някой открие любовта на живота си на 40, не е имал дете досега, какво да прави? Да се откаже от естественото си право да има дете, защото според общоприетите представи е леко късно?

# 355
  • Най-сетне у дома
Не знам ... Чета ви вече 20 и кусур страници и си мисля ... Едно е теория - друго е практика ... 90%, че и повече от изказванията са от дами, които не са имали проблем със зачеването, създаването на семейство и т.н. Не са се и замисляли да имат деца на 35-6-7-40 години ..., а теоретизират ...
От опит:
1-вата -> на 21 - най-хубавата ни грешка. Стана на 15 тези дни. Инфо почти нямах Simple Smile - имаше 3-4 клуба в Студ. град, та колкото по не информирана бях, толкова по-спокойна. Има си и много + да си майка на 21, но и много - ...
2-рата -> на 32 - чакана, планувана и правена 7 години ... Ами няма какво да си кривя душата - много инфо и "вкарване във филми" покрай интернета ... Физически - по-трудно е от на 20 ... и ... абе, различно е ...
3-тата -> ще я родя на 37 навършени ... Физически се чувствам прекрасно ... Психически - също Simple Smile
Пораснахме и двамата с мъжа ми през тези почти 16 години брак ... Голямата ни научи на много неща ... Малката ни разказа играта ... Искахме трето - > е, ще го имаме ... надявам се да сме здрави ...
Мисля си, че за нас и след нас през живота остават спомените ни и децата ни ... другото ... е дим ...
Прекрасен пост! Hug Желая ти леко раждане и съм сигурна, че с това дете ще си най-спокойна!

Щеше ми се да е толкова просто - остават само спомените с децата ни, а другото е дим.
Когато тези деца, не дай Боже, се разболеят, ги водим при лекари, посветили 22 години от живота си на обучение. Последните 10 от тях - зловещ слалом между тежки изпити, специализации след специализации, опити да се задържат на финансовата повърхност, огромни суми за образование. За да се нарече един човек лекар, минават минимум 30 г. от живота му. После ги пращаме при учители, които, ако наистина са учители, са учили и минавали квалификация след квалификация пак до същите години. Четат книги и учебници от хора, посветили се на науката, знанието и изкуството. И т-н и т-н. Излиза, че за да растат децата ни добре, трябва да има огромен брой хора, които са се посветили на останалото - дима  Wink

А има и хора, които, освен, че са родители, имат и усещането за задължение към света, за някакъв принос, който надхвърля дома и хората в него. Но аз не виждам защо едното непременно да изключва другото. Свърших някаква работа, родих дете на почти 33 и продължих да върша работата си, отглеждайки го. Без баби.  

Последна редакция: пт, 18 окт 2013, 18:02 от Saule

# 356
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
 Saule, права си  Hug Ти така ги виждаш нещата ...
За мен е екзистенциално прозрение ... това за "дима" Simple Smile Като ... разбирането, усета, преживяването на понятието "смърт" ... Просто за мен след успешно кариерно развитие, успоредно с него 2-ра магистратура, а след това и докторантура ... Отдаване на "другите", но и прозрението, че всъщност важното съм аз, децата и мъжа, и спомените, които творим заедно ... Та такива ми ти работи Simple Smile За сега просто моето житейско усещане е това ... Прозрението ми важи за мен - не значи, че друг би се чувствал добре в моето положение ..., а и не е нужно Simple Smile За това света е прекрасен - защото сме различни  Hug

Надявам се, когато човек над 40 си зададе поставения в темата въпрос ... да си отговори с НЕ ...

# 357

А има и хора, които, освен, че са родители, имат и усещането за задължение към света, за някакъв принос, който надхвърля дома и хората в него. Но аз не виждам защо едното непременно да изключва другото. Свърших някаква работа, родих дете на почти 33 и продължих да върша работата си, отглеждайки го. ...Родих второ дете на почти 40 и продължих да върша работата си, отглеждайки го

Съгласна.
Това с червеното е мое допълнение. Някой се учудваше как може да се планира дете на 40 - ами например така, съчетавайки работа и деца Peace

# 358
Ние чакаме трето, което живи-здрави ще гледаме също без баби. Двамата "големи" също ги гледам без баби. Не съм спирала да работя Simple Smile, дори в голяма степен смених амплоато, когато точно смятах, че вече възможности за развитие в професията нагоре не остават много. Е с двама крещящи подскачащи качеството и количеството на извършената работа не са впечатляващи.  
Аз бих казала, че за мен другото  освен хората, наистина е дим, само средство.

# 359
  • BG
Кво става тука, бе? За кое да е късно?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт