Късно ли е да родиш на 40?

• 171 548
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Когато бях малка ме беше срам за около ден, че майка ми е висока. Някакво момиче беше попитало "Ама защо майка ти е почти колкото баща ти". Естествено я попитах как може да е толкова висока -- почти колкото баща ми. Внимателно и настойчиво ми беше обяснено от майка ми, че е толкова висока, защото така е много по-красиво. С много голяма гордост го обясних на следващия ден на въпросното момиче.
Наистина е въпрос на възпитание и самочувствие. Майка ми винаги внимателно ни е обяснявала, че по- от нея няма Simple Smile Ние с удоволствие го обяснявахме на другите деца и винаги ужасно сме се гордеели с нея. Така е и до ден днешен.

Подкрепям казаното,всичко е въпрос на възпитание. Проблема идва от големите разлики в последното.

# 361
А мога ли да попитам авторката кога ще има възможност да изживее личния си живот , отгледала в едно дете , израснало и вече то достатъчно самостоятелно, а тя да се радва на живота с мъжа , който обича . Не мисля че това е логично продължение на връзката на тази възраст , не се ли замисля ако на партньора й му дойде в повече едно дете и реши че вече нее е забавно . Има тема "заздравява ши възкрата едно дете "- ако се интересува да прочете .

# 362
А мога ли да попитам авторката кога ще има възможност да изживее личния си живот , отгледала в едно дете , израснало и вече то достатъчно самостоятелно, а тя да се радва на живота с мъжа , който обича . Не мисля че това е логично продължение на връзката на тази възраст , не се ли замисля ако на партньора й му дойде в повече едно дете и реши че вече нее е забавно . Има тема "заздравява ши възкрата едно дете "- ако се интересува да прочете .
Не всичко разбрах.
Какво точно означава личен живот, напълно ли се изключват деца от него?
Гаранция, че една жена и дете ще са "забавни" за мъжа до края на дните му има ли?

# 363
Ами то може и внуците да не са му особено забавни на дядото.И често заради внуците по-възрастните не могат да си позволят личен живот.По тази логика-дай да не раждаме деца, че до правнуци може да нямаме личен живот ooooh!.

# 364
  • София
Не мога да разбера как ви ражда ума подобни глупости ooooh!

между другото чисто статистически погледнато доста по-голяма е вероятността на един татко на 20 години да не му се гледат бебета, отколкото на един 40 годишен татко, еле пък ако му е първото  Simple Smile

# 365
Абсолютни простотии.Какво значи на 30,40 и пр. години ?
Животът не започва от ... и не свършва на.....
В момента много млади хора имат репродуктивни проблеми и
защо непрекъснато се акцентира върху годините ?
Ако навремето е смятано ,че една жена до 25г. не е омъжена и не роди дете е "нефеляна",
то сега изобщо не се коментират широко подобни неща.
Родителството на по-късен етап има своето очарование и стабилност.

# 366
  • София
Абсолютни простотии.Какво значи на 30,40 и пр. години ?
Животът не започва от ... и не свършва на.....
В момента много млади хора имат репродуктивни проблеми и
защо непрекъснато се акцентира върху годините ?
Ако навремето е смятано ,че една жена до 25г. не е омъжена и не роди дете е "нефеляна",
то сега изобщо не се коментират широко подобни неща.
Родителството на по-късен етап има своето очарование и стабилност.
Красива белла, аз съм класически пример за рязко спадащата фертилност след 40. Имам 3 деца и 4 аборта по желание докато станах на 36. На 41 се решихме на бебе с втория ми съпруг и вече 6 години няма...имам една осем-седмична естествена бременност на 44, приключила със спряла сърдечна дейност на плода и шест неуспешно опита инвитро, от които три с донорски яйцеклетки. Изобщо не е майтап заплахата 40 години...сега съветвам няляво и надясно да не се чака прекалено дълго.

# 367
  • София
ама кой тук говори за чакане - тук се пита - ако успея да забременея на 40, кво да правя? Ми какво ще прави - ще го роди и ще си го гледа. Щерка ми се появи неочаквано, непланирано, случайно, след като се бяхме отказали след незнам колко си години стерилитет и вече подали документи за осиновяване. Ако бях чела тази тема, трябваше да я махна, щото като стане в първи клас, аз ще бъда на 46, още повече че е януарче и ще я пращам на училище с набора си... Да не говорим за истерията, която трябваше да ме обхване като се роди, че и след това неистовата мъка от разделянето с нея... глупости на търкалета.

не знам, защо всички прекарват отговорите си през собствената си призма - жената не пита дали да ражда на 25 или на 40 - жената казва, че е на 40 или близо до тях, влюбена е, има нов мъж в живота й - мъж, който явно си заслужава да има дете от него, пита дали да го направи. Ами естествено, че ще го направи, защо не - живота не свършва на 40. Да, сигурно е по-трудно, не съм раждала на 20, за да знам дали е, но пък не е толкова кански трудно и невъзможно  Peace

# 368
Здравейте и от мен Hug
Прочетох различни и интересни коментари. Някъде ми стана смешно, някъде ми стана мъчно. Аз съм на 38 и видно от подписа ми родих преди 4 месеца две сладки и здрави момченца. Станаха непланувано, въпреки ,че знаех колко много баща им иска деца. Той е на 44 и няма други деца. Аз имам 19 годишна дъщеря от първия си брак. Никога не съм вярвала, че толкова много ще ми хареса да бъда майка отново. Наслаждавам се на всяка 1 минута със синовете си. Не казвам, че е лесно. Но ако ми поставят въпрос- майка на 19 или майка на 38- гласувам с две ръце за второто.
Някой път си мисля какво ли щях да правя сега, ако не бях забременяла, и нямам отговор. А сега какво правя- грижа се за 2 прекрасни бебета, за една красива студентка( и в същото време стягам сватба и кръщене през януари ) Щастлива съм !

# 369
И аз, ако трябва да избирам между 19 и 39 години,избирам второто.

# 370
Аз също.Сега като сравнявам с първото си майчинство си давам сметка, че не съм усетила кой знае какво от него.Била съм твърде неузряла, за да изпитам някои дълбоки емоции.Разбира се, си мислех точно обратното тогава Mr. Green

# 371
Родих на 41 години. Второ дете.
Хубаво е! Много ме радва!
Но е трудно откъм тази страна, че бабите и дядовците вече са доста стари и не могат да помагат, а то все пак се налага.

# 372
Направо съм смаяна от това, което прочетох!!!
Според повечето, жена на 40 години си е жива баба и за какви бебета се е размечтала  Crazy
За сведение на 20 годишните на 40 се чувстваш по същия начин както на 30! Няма и грам разлика! На 30 се чувстваш като на 25 та ...  Laughing

Изненадана съм колко остарели разбирания имат много млади жени!  ooooh!
Средната възраст за раждане на първо дете в напредналите държави е ТРИДЕСЕТ И СЕДЕМ ГОДИНИ! Ама ние по акъл сме още там с менците на кладенеца и смятаме, че на 23 трябва да си майка, да пращаш по-често детето на баба му, че ти се живее и на 46 вече да си баба и като ти се занимава с бебета да гледаш внучето. 

На 40 много от вас ще осъзнаят най-добре своята женственост. Ще се чувстват хубави и улегнали. Дори секса е по-хубав! Ще знаят и могат да отгледат децата си без избухливостта и нетърпението на младостта. Ще се насладят пълноценно и осъзнато на всяка детска глупост и наивност. Децата с възрастни родители са по-уравновесени и спокойни. /съжалявам, че не запазих статията с изследването - пак там пишеше, че се реализират и по-успешно в живота/

40 е прекрасна възраст за да имате дете!

# 373
Sharky*, прощавай ама то поста ти на тази страница си е живо доказателство на израза "не било писано"! Имаш 7 успешни бременности, от които 3 живи и здрави деца  Hug Не се ли замисляш, че не са годините проблема?

# 374
  • София
Sharky*, прощавай ама то поста ти на тази страница си е живо доказателство на израза "не било писано"! Имаш 7 успешни бременности, от които 3 живи и здрави деца  Hug Не се ли замисляш, че не са годините проблема?
То че не ми е писано (=Господ не дава) е ясно, обаче ако не е в годините, де е тая медицина, дето да ми открие проблема? Опитите ми не са само в България...аз си го обяснявам само, че не може пълно щастие, в смисъл да постигна всичко, за което съм мечтала. Както и да е, моите мечти не са релевантни към темата, идеята ми беше, че ако си на 40 и още се чудиш дали да раждаш, се чуди по-бързо, че не се знае още колко ще можеш, а репродуктивната медицина не е всесилна, за да гарантира успех, когато се решиш.

Общи условия

Активация на акаунт