Късно ли е да родиш на 40?

• 172 140
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 495
Преждевременно може да родиш и на 30. Това не може да е причина да се откажеш, ако го искаш. Който го е страх от мечки, да не ходи в гората, но не разбирам откъде толкова енергия да се противопоставяш на нещо, което не те касае.

# 3 496
Обаче още почти никой не е коментирал къде е мястото на бащата при неистовия майчински стремеж. Имаше само едно мнение за това.

Наистина ми е странно как само жената следва да изпитва този стремеж, тя дирижира репродукцията в семейството...

Интересно ми е също колко от късно родилите са или остават самотни майки. Може да се окаже доста височък процент.

# 3 497
Хич не я слушам, ама то писва мнайсе страници само това да четеш  Rolling Eyes
Аз имам две деца, но и през ум не ми е минало да казвам на хората да си осиновяват деца, да им пресмятам парите по клиники и какво да правят.
Всеки прави нещата така както ги чувства Peace

абе не исках да прозвучи толкова грубо това което написах. по-скоро ми е мъчно за моята приятелка и според мен си трови живота, а пък то как се възприема.

# 3 498
Мисля, че попадналите в сферата на асистираната репродукция наистина виждат нещата различно от нас и затова от тази "вътрешна" гледна точка се обиждат, като им се даде съвет да осиновят.

Но също така мисля, че вътрешната гледна точка малко (понякога страшно много) изкривява перспективата им. Защото осиновяването е много нормален и човешки акт, и близък до ума. Мисля, че не сме нито зли, нито прекалено намесващи се, за да споменем тази опция, особено ако виждаме, че човекът толкова се е вдал в проблемите на репродукцията, че е загубил нормалната мяра на нещата.

Сетих се за една новела на К. С. Луис, в която една майка беше попаднала в ада, а синът й- в рая. Та тя искаше да го пуснат при нея в ада, вместо тя да се откаже от вкопчването си в него. Но за нея майчинството било най-святото нещо, най-важното и не можеше да повярва, че за сина й не е така, че той има други преживявания и търси други неща, затова е в рая.

В тоя ред на мисли, ако толкова се вкопча в деца и майчинство, че да си загубя душата, по-скоро бих се отказала от децата. Както искате тълкувайте този отказ.

# 3 499
Аз пък познавам много мъже, които точно с осиновяването не се съгласяват и  предпочитат репродуктивните клиники (е, разбира се, стига да не са разбрали, че проблемът не е в тях, тогава онези, които търсят най-малкото съпротивление, предпочитат друга жена да намерят). И съм съгласна, че да осиновиш никак не е лесно. Най-малкото малко са здравите българчета, предложени за осиновяване. А осиновяването на дете със здравословен проблем или на дете от друг етнос изисква не само широкоскроеност на възгледите на самите осиновители, но и на близките им и на целия им приятелски кръг. Което не е особено лесно.
Въобще, мамасита, много наедро обобщаваш. И така разваляш доброто впечатление  дори от  верните умозаключения.

# 3 500
  • на 4-ия етаж до асансьора
Mamacita Bandida аз съм тая/оная дето и да е на 100 не и пука.Ще те помоля да не ми даваш наклон на... убежденията.Не си ми носила и за миг обувките за да разбереш, къде точно ме убиват. Трай си!Плюй си в пазвата и се радвай на дечицата си!Живи и здрави да са ти! Искрено се надявам, че постовете ти са обусловени от следродилните ти разбесувани хормони. В противен случай , не забравяй ,че менталните заболявания често се предават на следващите поколения и се проявяват главно преди и по време на пубертета!  ooooh!

# 3 501
  • София
Мамасита, време е да осиновиш, пък после се върни да ръсиш акъл.

Успех с пръстена.
 Sunglasses

# 3 502
  • София - Рим и обратно
Mamacita Bandida
 В противен случай , не забравяй ,че менталните заболявания често се предават на следващите поколения и се проявяват главно преди и по време на пубертета!  ooooh!
E това вече счупи тъпомера hahaha
Някой да ти каже истината незахаросана, без заобикалки и да го обявиш за ментално заболял ooooh!

# 3 503
Не виждам какво да коментираме за мястото на мъжете. Аз поне не познавам двойки с, или без проблеми, в които мъжете да не са искали деца също толкова, колкото и жените.

# 3 504
  • София - Рим и обратно
Щом  Bonbonska не познава, значи няма Joy
Аз познавам един дето търпеливо изчака да минат мнайсетте ин витро процедури, жена му да си получи така мечтаните дечица, за да можел той с чиста съвест да си тръгне. Реален случай. Разправяше, че иначе няма кой да я вземе, камо ли да се навие да й прави деца с АРТ, а пък хората щели да го сочат с пръст, че зарязал жена си, защото е бездетна. Геройско просто hahaha

# 3 505
Кафе с мед, подигравките ти са грозни.  Confused
Като цяло вече темата е ужасно грозна.

# 3 506
  Аз съм на 43 и очаквам четвъротот си дете . Чувствам се прекрасно .

# 3 507
Кафе с мед, подигравките ти са грозни.  Confused
Като цяло вече темата е ужасно грозна.

Абсолютно.

# 3 508
Щом  Bonbonska не познава, значи няма Joy
Аз познавам един дето търпеливо изчака да минат мнайсетте ин витро процедури, жена му да си получи така мечтаните дечица, за да можел той с чиста съвест да си тръгне. Реален случай. Разправяше, че иначе няма кой да я вземе, камо ли да се навие да й прави деца с АРТ, а пък хората щели да го сочат с пръст, че зарязал жена си, защото е бездетна. Геройско просто hahaha

Дрън дрън, че пляс! Спести си ирониите, няма нужда! На света олигофрени не му липсват и ако ти познаваш такива, аз- за щастие не, поне не в това отношение. Казах АЗ не познавам! И даже и да има такива като този са нищожно малко в сравнение с останалите, независимо на кой му харесва и на кой не.

# 3 509
  • София - Рим и обратно
Къде се подигравам, и на кого?  Shocked
Бонбонска изрази смешно твърдение, че няма какво да се коментира, щото тя не познавала. Ако не е смешно, извинете.

Общи условия

Активация на акаунт